Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Αξιότιμε κ. Ιβάν Σαββίδη...

Δεν το ’χω συνήθειο να απευθύνω δημόσιες επιστολές. Αλλά κι αυτή μου την αρχή μαζί με μερικές ακόμα, σήμερα θα την καταπατήσω. Βλέπεις μαζεύονται πολλές αδυναμίες μαζί και δεν μπορώ ν’ αντισταθώ. Η αγάπη για πατρίδα κι Ορθοδοξία, η αγάπη για τον Πόντο και τα τέκνα του μαζί με την αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Συγχώρεσέ με, λοιπόν, σε παρακαλώ κ. Σαββίδη που παίρνω αυτό το θάρρος.
Πολύ σεβασμό, πολλή ευγνωμοσύνη και πολλή αγάπη σού έχω αδερφέ μου Πόντιε γι’ αυτά που κάνεις. Είσαι μεγάλος ευεργέτης της πατρίδας, της Ορθοδοξίας, του ποντιακού ελληνισμού, του φτωχού κοσμάκη, αλλά και του ΠΑΟΚ. Σε ό,τι κάνεις, λοιπόν, πρώτος εγώ θέλω να πετύχεις.
Αλλά με τον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν πάνε όπως θα τα θέλαμε, έτσι δεν είναι…; Το ξέρω πως είσαι επίμονος και δεν το βάζεις κάτω, αλλά τα χρόνια περνάνε… Καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά το χρόνο δεν μας τον δίνει κανένας πίσω.
Κάθε χρόνο τα ίδια με τον ΠΑΟΚ. «Τα μαλλία’ μ έσπρυναν» και αγωνιστική πρόοδο δεν βλέπω. «Άτο πα τερτ’ κ’ εφτάγω»! Προσπάθησα να πω μερικά πράγματα στα προηγούμενα άρθρα μου «Άγγελος πρωτοστάτης», «Ποδοσφαιρική παιδεία» και «Ένας στους έντεκα». Και για όσους τα διάβασαν, οι πρόσφατες εξελίξεις στην αγαπημένη μας ομάδα όχι μόνο δεν ήταν έκπληξη, αλλά μάλλον ήταν κι αναμενόμενες…
Ο αθλητισμός γενικότερα, και ειδικά το ποδόσφαιρο που είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, παιδαγωγεί τους νέους και συμβάλλει κι αυτός στη διαμόρφωση του ήθους μιας κοινωνίας. Σε αυτό στοχεύουν κυρίως αυτά που γράφω και σήμερα. Αυτή είναι η διακύβευση, αυτό και το ζητούμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παραλληλισμοί αυτών που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ διδακτικοί για όλους μας.
Τα χρόνια που είσαι στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βλέπω πρόοδο σε όλα τα άλλα επίπεδα της ομάδας, εκτός από το αγωνιστικό. Το σύστημα που κουμαντάρει αυτήν την ομάδα είναι πανίσχυρο. Παίκτες, παράγοντες, μάνατζερ, δημοσιογράφοι (είτε αληθινοί είτε αυτοαποκαλούμενοι) και οι οπαδοί που παρασέρνονται συνθέτουν ένα διαχρονικά ανίκητο οικοσύστημα. Ούτε κι εσύ μπορείς να το νικήσεις, που είσαι δυνατός Πόντιος. Κόντεψες να το νικήσεις όταν εμπιστεύτηκες το ένστικτό σου και πήρες τον Άγγελο για προπονητή, αλλά πάλι βρήκαν τον τρόπο και κέρδισαν την παρτίδα. Ποτέ δεν την χάνουν, έχουν τον τρόπο τους.
Μιλάω καθαρά για το επιχειρηματικό σου ένστικτο. Ήσουν σωστός που διάλεξες αυτόν τον άνθρωπο για προπονητή. Αλλά άφησες από την πρώτη στιγμή πολλούς να δηλητηριάσουν το ένστικτό σου και να σε γεμίσουν αμφιβολία.
Κι εκεί τους άφησες περιθώριο να κάνουν τη δουλειά που τόσο καλά ξέρουν να κάνουν. Εκεί τελείωσαν όλα.
Δεν ξέρω τα πράγματα της ομάδας από μέσα. Αλλά τόσα χρόνια λίγα βλέπω, πολλά καταλαβαίνω. Βλέπω, λοιπόν, να γίνονται πράγματα που με κάνουν να ντρέπομαι ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το DNA του ΠΑΟΚ; Ποιοι σε μπερδεύουν και σε οδηγούν σε λάθος αποφάσεις; Πώς να τους κρίνω εγώ; Από τα λόγια ή από τα έργα που αντικατοπτρίζονται μέσα στο γήπεδο; Εγώ έχω μάθει να πιστεύω τα ματάκια μου.
Εγώ ξέρω τι βλέπω μέσα στο γήπεδο. Τελεία και παύλα. Κι ύστερα είμαι και απολύτως ανιδιοτελής πάνω στο ζήτημα. Ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από εσένα τον ιδιοκτήτη του ούτε κι από το ποδόσφαιρο φιλοδοξώ να κερδίσω κάτι. Κι έτσι είμαι ανεπηρέαστος.
Αν μετά το νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πριν από δυο χρόνια είχες στηρίξει τον κ. Άγγελο Αναστασιάδη στις πρώτες αμφισβητήσεις που είχαν αρχίσει να γίνονται απέναντι στο πρόσωπό του, ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά θα είχε πάρει το Πρωτάθλημα. Κι αυτό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ήταν ένας απίστευτος άθλος.
Στο πρόσωπο του Άγγελου βλέπω καθαρά το πρότυπο του αδικημένου αγνού Έλληνα. Αυτού του τύπου οι Έλληνες αδικούνται, περιθωριοποιούνται, διαβάλλονται και διώκονται καθημερινά. Γι’ αυτό καταστρέφεται τούτη η χώρα.
Δώσε λοιπόν σε αυτόν τον άνθρωπο μια πραγματική ευκαιρία. Όχι όπως προηγουμένως… Τούτη τη φορά θα πρέπει να πλαισιωθεί με συνεργάτες που θα τον στηρίζουν απόλυτα. Δήλωσε δημόσια και ρητά πως αυτός θα είναι ο προπονητής για πέντε χρόνια, ακόμα κι αν η ομάδα πέσει στην Γ΄ Εθνική. Εκεί είναι το μυστικό! Να πειστούν όλοι πως ό,τι και να γίνει, ο προπονητής δεν πρόκειται να εκδιωχθεί. Τότε θα καθαρίσουν όλα.
Ο άνθρωπός σου γι’ αυτό που ονειρεύεσαι στον ΠΑΟΚ είναι ο Άγγελος. Το ήξερες και πριν, όταν τον επέλεξες για πρώτη φορά ως προπονητή. Το τι έγινε από κει και μετά πρέπει να το διερευνήσεις εξονυχιστικά. Συνάντησέ τον μόνος σου πρόσωπο με πρόσωπο και μιλήστε – αν δεν το έχεις κάνει ήδη, πρέπει να το κάνεις τώρα!
Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως σε ό,τι έχω πει για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχω πέσει μέσα εκατό στα εκατό. Εσύ όμως δεν το ξέρεις αυτό… Γιατί να ακούσεις τη δική μου γνώμη; Ξέρω κι εγώ; Πήρες κανένα πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα ακούγοντας τις γνώμες άλλων; Το ένστικτό σου τι σου λέει;

Πηγή: pontosnews 
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου