Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το όνειρο γκρεμίστηκε σε 3' λεπτά

Ο ΠΑΟΚ βίωσε το απόλυτο σοκ στην Τούμπα χάνοντας την πρόκριση από τον Ατρόμητο μέσα από τα χέρια του. Η λάθος εκτίμηση του Γλύκου στο γέμισμα του Φυτανίδη στις καθυστερήσεις και το γκολ του Μπρίτο με το ξεκίνημα της παράτασης... πέταξαν στα σκουπίδια το γκολ-πέναλτι του Λίνο στο 28΄. Κακός ο ΠΑΟΚ λύγισε από το άγχος του φαβορί. Τα θαλάσσωσε ο Κομίνης. Τραυματίστηκε σοβαρά ο Έτο

Ένας πραγματικός εφιάλτης. Ο ΠΑΟΚ είχε στα χέρια του την πρόκριση επί του Ατρομήτου αλλά επέλεξε να... αυτοκτονήσει. Ο Γλύκος έκανε ένα απίστευτο λάθος, ο Ατρόμητος ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και στην παράταση ολοκληρώθηκε η καταστροφή με τον Μπρίτο να πετυχαίνει δεύτερο γκολ. Το 1-2 είχε μετατρέψει το όνειρο στον χειρότερο εφιάλτη και οι ευθύνες της αποτυχίας είναι τεράστιες. Για όλους...
Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα κάκιστο παιχνίδι χθες απέναντι στον απλά διαβασμένο Ατρόμητο. Ακόμα και έτσι, όμως, είχε το τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση έχοντας προηγηθεί με το πέναλτι του Λίνο. Εκεί ήταν που έγινε το έγκλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν έψαξε το δεύτερο γκολ και το πλήρωσε. Ήρθε το απίστευτο λάθος του Γλύκου, η ανατροπή με τον Μπρίτο μετά από βόλτα στην περιοχή και ο αποκλεισμός. Μια τεράστια αποτυχία είχε ολοκληρωθεί.

Προβάδισμα με Λίνο
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να προσφέρουν θέαμα αλλά να τα δώσουν όλα για να πετύχουν το στόχο της πρόκρισης. Οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου ήταν δυνατές με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται συνολικά μακριά από τον καλό του εαυτό. Υπήρχε αδυναμία στην οργάνωση, πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και φάνταζε δύσκολο να βρεθεί τρόπος να φτάσει στο γκολ. Ο Ατρόμητος παρά την επιλογή του Δώνη να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Μήτρογλου, Τάτο, ήλεγχε το παιχνίδι και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Καραγκούνη να σκοράρει αλλά η επιλογή του να πλασάρει ψηλά ήταν ατυχής.
Στο 28’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι του Λίνο. Ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του Ατρομήτου και κάνοντας τη σέντρα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τόμας που διαμαρτύρονταν για οφσάιντ. Ο Κομίνης υπέδειξε το πέναλτι και ο Βραζιλιάνος ευστόχησε δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα. Ακόμα και με το σκορ υπέρ του, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για γκολ.
Πίεση και στο τέλος το... έγκλημα του Γλύκου
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά. Τα προβλήματα στην οργάνωση παρέμειναν, ο Ατρόμητος αύξησε την πίεσή του με τον Δώνη να ρίχνει στον αγώνα Μήτρογλου και Τάτο ψάχνοντας την ευκαιρία της ισοφάρισης. Μετά από κάποια λεπτά αδράνειας, πάντως, ο ΠΑΟΚ προστάτευσε σωστά την περιοχή του αλλά υπολόγιζε χωρίςε τον... Γλύκο. Ένα απίστευτο λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ στις τελευταίες προσπάθειες να πετύχει το γκολ ο Ατρόμητος, έφερε την ισοφάριση και τελικά την παράταση με την ψυχολογία του Δικεφάλου να είναι πολύ κακή.
Βόλτα του Μπρίτο και αποκλεισμός
Ο εφιάλτης συνεχίστηκε στην παράταση με τον Ατρόμητο να πετυχαίνει γκολ στο πρώτο λεπτό όταν και η άμυνα του ΠΑΟΚ επέτρεψε στον Μπρίτο να κάνει βόλτα μέσα στην περιοχή και με σουτ να τη στείλει στα δίχτυα. Η Τούμπα είχε παγώσει με τους παίκτες του Λάσλο Μπόλονι να μην μπορούν να πιστέψουν πως ήρθε η ανατροπή από το πουθενά. Η παράταση είχε στη συνέχεια τη φυσιολογική εξέλιξη με τον ΠΑΟΚ να πιέζει χωρίς ωστόσο να το κάνει οργανωμένα και τον Ατρόμητο να προσέχει με επιτυχία το υπέρ του σκορ. Το 1-2 ήταν το τελικό σκορ. Το όνειρο είχε γίνει εφιάλτης.
Διαβάστε περισσότερα...