Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Πως θα ξεκινήσουν οι ομάδες το μίνι πρωτάθλημα μετά την ολοκήρωση της τελευταίας αγωνιστικής

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό με 4-3, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Δόξα Δράμας, ο Ατρόμητος έχασε από τον Ολυμπιακό (0-2), ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Παναιτωλικό (4-0) και έτσι η βαθμολογία στο ξεκίνημα των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής:
Παναθηναϊκός 4
ΠΑΟΚ 0
ΑΕΚ 0
Ατρόμητος 0
Διαβάστε περισσότερα...

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 4-3

"Αυτοκτόνησε" ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, καθώς προηγήθηκε με 3-2 στο 83΄και τελικά έχασε με 4-3 (πρώτη ήττα μετά τις 6 Νοεμβρίου), δίνοντας στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να μπει με 4 βαθμούς διαφορά στους αγώνες κατάταξης. Ο "Δικέφαλος" είχε καλή παρουσία επιθετικά και σκόραρε δύο φορές με τον Αθανασιάδη (21΄ και 83΄) και μία με τον Ίβιτς (78΄), ήταν όμως τραγικός μεσοαμυντικά

Χειρότερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να περιμένει ο ΠΑΟΚ από αυτή που είχε ο αγώνας με τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΟΚ που πριν τον αγώνα υπολόγιζε ακόμη και σε μείωση της διαφοράς στους δύο βαθμούς, κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μπει στους αγώνες κατάταξης με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους "πράσινους". Ο ένας βαθμός είναι το δικό του λάθος, γιατί ο δεύτερος προήλθε από την ισοπαλία της ΑΕΚ με την Δόξα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλά διαστήματα επιθετικά, έκανε φάσεις και σημείωσε τρία γκολ, ήταν όμως τραγικός αμυντικά και το πλήρωσε με 4 τέρματα και σπάσιμο του αήττητου σερί που κρατούσε από τις 6 Νοέμβρη, όταν είχε χάσει στην Τρίπολη.     
Μπήκε ζεστός στον αγώνα
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με σαφή διάθεση να παίξει επιθετικά και να ζητήσει το γκολ. Στο 8΄ μετά από κόρνερ του Γκαρσία. ο Τσιρίλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 12΄ ο Αποστολόπουλος σούταρε άουτ. Στο 21΄ ήρθε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ, μετά από λόμπα του Λάζαρ στον Κλάους, άψογο κοντρόλ του τελευταίου και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Η αντίδραση του Λεβαδειακού ήταν άμεση, αφού δύο λεπτά αργότερα, μετά από σου του Ζησόπουλου και απόκρουση του Μαλεζά πάνω στη γραμμή, ο Μελισσάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ακολούθησε ένα σουτ του Παναγιωτούδη στο 29΄ που μπλόκαρε εύκολα ο Στρατηλάτης, ενώ στο 41' μετά από σέντρα του Λίνο και κεφαλιά του Φωτάκη, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κόρμπος έπιασε το μονοκόμματο σουτ και ο Χαλκιάς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Κλάους, στο 43΄, να σουτάρει από κοντινή απόσταση και ο Στρατηλάτης να αποκρούει.
Άμυνα χωνί και αυτοκτονία
Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος άρχισε με ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ. Στο 48΄ ο Βασιλείου πέρασε Λϊνο και Μαλεζά και σούταρε στην κλέιστή γωνιά του Χαλκιά (φέρει ευθύνη) κάνοντας το 2-1. Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Γεωργιάδης στο επόμενο λεπτό σημάδεψε τον Στρατηλάτη και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές. Γεωργιάδης, Ίβιτς και Παπάζογλου βοήθησαν να ενταθεί η πίεση μπροστά από την εστία των γηπεδούχων και έτσι, μετά από καλές φάσεις με Αθανασιάδη (62'), Γκαρσία (67'), Ίβιτς (68') και Γεωργιάδη (76') ήρθε το γκολ της ισοφάρισης.
Στο 78' ο Ιβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο βολέ νίκησε τον Στρατηλάτη. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το 2-3 με τον Κλάους να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Παπάζογλου και απόκρουση του Στρατηλάτη. Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τη νίκη, ο Λεβαδειακός πέτυχε την ολική ανατροπή. Στο 87΄ο Πόποβιτς πέρασε τον Γεωργιάδη και τον Φωτάκη, γύρισε τη μπάλα στον Ναπολεόνι που εύκολα την έστειλε στα δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαχαίρας βρήκε χώρο, έκανε την κούρσα, σούτάρε έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά που έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει. Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Νιμανί να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη.
Διαβάστε περισσότερα...