Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ψηλά το κεφάλι

Κι όμως ο ΠΑΟΚ έχασε αυτό το ματς… Σ΄ένα ματς που δέχτηκε τρεις ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο γκολ από αδράνεια της άμυνας και πήγε χαμένη η προσπάθεια (που χειροκροτήθηκε ωστόσο από τον κόσμο) 96 λεπτών… Το τελικό 1-2 διατηρεί μεν τον Δικέφαλο στην κορυφή, ωστόσο με δυο βαθμούς πλέον πάνω από τον Ολυμπιακό.
Η εικόνα του παιχνιδιού και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ δεν αντικατοπτρίζεται από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από λίγες κλασικές ευκαιρίες. Ο Δικέφαλος παρόλη την κούραση προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό, να κρατήσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να ψάξει το γκολ. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο, πέρα από ένα άστοχο σουτ του Σαλπιγγίδη από το ύψος του πέναλτι και μια προσπάθεια του Κλάους που σημειώθηκε οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ α τετ και μια κεφαλιά του Δώνη που αποσόβησε ο Γλύκος, δεν καταγράφηκαν άλλες ευκαιρίες.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, παρά μόνο όταν ο Παναθηναϊκός σε μια κόντρα-επίθεση με τον Κλωναρίδη και μια παράλληλη σέντρα του τελευταίου που δεν απομάκρυναν κατά σειρά οι Κατσικάς, Γλύκος και Σπυρόπουλος, άνοιξε το σκορ με τον Ατζαγκούν στο 51ο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε φρέσκα πόδια στην επίθεση, τους Παπαδόπουλο-Περέιρα και ο τελευταίος ισοφάρισε σχετικά γρήγορα (63′) με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ. Αμέσως μετά ο Παπαδόπουλος προχώρησε κατά μέτωπο, άνοιξε όμως το κοντρόλ στο τέλος και δεν μπόρεσε ούτε να σουτάρει, ούτε να πασάρει δίπλα στον αφύλακτο Αργεντίνο, που ήταν πρόσωπο με την εστία. Κι αφού δεν έβαλε γκολ το δέχτηκε… Σε μια φάση που από απόσταση αναπνοής ο Γλύκος αποσόβησε δυο φορές τις αντίστοιχες προβολές του Καρέλη, με τη δεύτερη όμως η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε αργά στην εστία του στο 79′, δείγμα και του ότι η τύχη σήμερα ήταν αντίπαλος…
Ο ΠΑΟΚ πίεζε, τριγυρνούσε γύρω από την περιοχή του αντιπάλου, προσπάθησε με σουτ, με σέντρες και συνδυασμούς, όμως ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε και έκλεισε τους διαδρόμους. Ο Δικέφαλος έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει, αφού τα ελάχιστα λάθη τα πλήρωσε πανάκριβα κι έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κάνει τη δική του διαχείριση πάνω στα ανέλπιστα γκολ που πέτυχε, κόντρα στη ροή του ματς.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη γεμάτη Τούμπα και τους 26.000 φιλάθλους που έδωσαν μοναδικό χρώμα στην αναμέτρηση, υποστήριξη και παλμό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τέλος παρέδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπαράστασης με ένα ζεστό χειροκρότημα στην ομάδα μας για την προσπάθεια που κατέβαλε στο γήπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...