Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Στου Καρατάσιου νέο γήπεδο και προπονητικό

Συνάντηση εκπροσώπων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη για την οριστική παραχώρησης της έκτασης, σύμφωνα με δημοσίευμα. Το σχέδιο Σαββίδη προβλέπει γήπεδο 30.000 θέσεων, προπονητικό με δέκα γήπεδα και ξενοδοχειακή μονάδα.  

 

Την έκταση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου έχει επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης ως την κατάλληλη για να προχωρήσει το πλάνο κατασκευής νέου γηπέδου, αλλά και προπονητικού κέντρου.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Metrosport" την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση μελών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να παρθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης της έκτασης.
Αναλυτικά, το δημοσίευμα: "Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία γηπέδου, προπονητικού κέντρου, ξενοδοχειακής μονάδας και εμπορικών χώρων στο στρατόπεδο Καρατάσιου, μπαίνει στο τελικό στάδιο της έγκρισης, που θα σημάνει την έναρξη της υλοποίησής του.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Μ», την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ, στις εγκαταστάσεις του Γ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συνάντηση μεταξύ μελών του Ταμείου Εθνικής Αμυνας και εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ληφθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης της έκτασης.
Η συνάντηση προγραμματίστηκε με εντολή που δόθηκε χθες από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Στρατού. Ουσιαστικά, πρόκειται για την απάντηση στο αίτημα που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με έγγραφο της, το οποίο εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου και πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 373. Το έγγραφο της αίτησης φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση και, σύμφωνα μ' αυτό, ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει να κατασκευάσει στην υπό παραχώρηση έκταση που είναι 700 στρέμματα: Γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θέσεων, ξενοδοχειακή μονάδα, προπονητικό κέντρο με 10 (!) γήπεδα, χώρους στάθμευσns, θεματικά πάρκα και εμπορικό κέντρο με διάφορα καταστήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Μ», το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι απολύτως θετικό στην παραχώρηση της έκτασης, η οποία κρίνει ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν προσφέρει το παραμικρό, ενώ, όπως τονίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την αξιοποίησή της, θα έχει πολλαπλά οφέλη το ελληνικό κράτος.Μάλιστα, το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας προτίθεται να διευκολύνει την υπόθεση για να ξεπεραστεί το ένα και μοναδικό πρόβλημα που υφίσταται.Επειδή το Ταμείο Εθνικής Αμυνας δεν μπορεί να παραχωρήσει ακίνητη περιουσία του Στρατού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε χρόνων, το θέμα θα περάσει στην αρμοδιότητα του ΤΑΥΠΕΔ, ώστε η παραχώρηση να γίνει για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 49 χρόνων, όπως έγινε και στην περίπτωση του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».
Θυμίζουμε, τέλος, ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης, ο Ιβάν Σαββίδης είχε υποσχεθεί θα κάνει μία μεγάλη δημοσκόπηση μεταξύ των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για να δει ποια είναι η άποψη της πλειοψηφίας για το θέμα του νέου γηπέδου. Αν πρέπει να ανακαινιστεί η Τούμπα ή ο ΠΑΟΚ να μετακομίσει σε άλλο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα...

Δε ξεκινάει το κύπελλο

Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο της επανέναρξης του Κυπέλλου, ενώ αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων «μεγάλων». 

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε στη «Real News»: 

Το Κύπελλο θα ξαναρχίσει; 
«Πώς θα ξαναρχίσει; Υπάρχει μία οριστική διακοπή της διοργάνωσης του Κυπέλλου κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο».
Αν σας το ζητήσουν οι ομάδες; 
«Οι ομάδες, αν το ζητήσουν ως «τρίτοι», δεν νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν την απόφαση. θα μπορούσε να το ζητήσει η ΕΠΟ, η οποία είναι η διοργανώτρια. Αλλά η ΕΠΟ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Πέραν του γεγονότος ότι και η ΕΠΟ να το ζητούσε, καταρχήν είμαι αρνητικός. Όταν σου καταθέτουν ωστόσο ένα αίτημα με επιγενόμενα στοιχεία, πρέπει να το εξετάσεις. Χωρίς λοιπόν να θέλω να προκαταβάλω οτιδήποτε, λέω ότι η πρόθεσή μου δεν είναι να επαναρχίσει το Κύπελλο όταν δεν δεν θα έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους πήραμε την απόφαση. Και οι λόγοι περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσα».
Εννοείτε τη βία; 
«Εννοώ τη βία, εννοώ τον απαράδεκτο τρόπο που λειτουργεί η ΚΕΔ και η ΕΠΟ. Και τον τρόπο που λειτουργούν οι παράγοντες. Όλα αυτά μαζί πυροδοτούν μία κατάσταση έντασης στην κοινωνία, που είναι ανεπίτρεπτη κι απαράδεκτη».
Τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων «μεγάλων» τους θέλετε σε ένα τραπέζι; Θα πάρετε πρωτοβουλία; 
«Φυσικά και τους θέλω. Πρωτοβουλία έχω πάρει ήδη, το έχω ζητήσει κι απ” ό,τι έχω πληροφορηθεί είμαστε πολύ κοντά να το πετύχουμε. Οπότε την ερχόμενη εβδομάδα θα τους δω. Ελπίζω να γίνει μία ειλικρινής συζήτηση με συγκεκριμένα θέματα, για τα οποία θα τους καλέσω. Εγώ θέλω να ξεπεράσουμε και κάποια τυπικά προβλήματα. Ο κ.Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, αυτό δεν το απαγορεύει η εισαγγελική διάταξη. Για τον κ.Μελισσανίδη υπάρχει η απόφαση της ΕΕΑ ότι εν τοις πράγμασι είναι ο διοικητικός στην ουσία υπεύθυνος της ΑΕΚ».
Το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος είναι ανοιχτό;
«Ό,τι προβλέπεται στον νόμο είναι ανοιχτό. Δεν θα είχαμε νομοθετήσει σε άλλη περίπτωση. Στην πράξη μία τέτοια απόφαση η οποία θα πρέπει να σταθμίσει νά στοιχεία και νέα δεδομένα, θα πρέπει να ληφθεί αν λάβουμε υπόψη μας και δούμε όξυνση των στοιχείων που συγκροτούν την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν δούμε σοβαρή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, τότε δεν θα διστάσουμε να πάρουμε όσα μέτρα είχαμε προβλέψει στο νόμο».
Είναι βαρόμετρο σε αυτό το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ της Κυριακής;
«Εχω την εντύπωση ότι όσον αφορά το θέμα του ντέρμπι δεν θα δούμε κάτι ιδιαίτερο, πιστεύω ότι υπάρχει κα νους και κρίση στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ούτως ώστε να αντιληφθούν ότι οποιαδήποτε άλλα περιστατικά βίας κι έντασης θα σημάνουν σοβαρές εξελίξεις. Θέλω επίσης να τονίζω ότι εμείς στην εφαρμογή του νόμου κινούμαστε με την απόλυτη συναίνεση της UEFA και της FIFA».
Όσο για την εισήγησή του αν γίνει την άλλη εβδομάδα η συνάντηση με τους «μεγάλους»:
«Κατά πρώτον η διαφάνεια, ο εκδημοκρατισμός και η σύγκρουση με τα πολλαπλά συμφέροντα που λυμαίνονται τον αθλητισμό. Θα κάνω σαφές ότι θα πρέπει να συμπράττουν κι όχι να ανταγωνίζονται εξωγηπεδικά ο ένας τον άλλο και μάλιστα με τρόπους οι οποίοι ορισμένες φορές ελέγχονται πολλαπλώς. Ο ανταγωνισμός πρέπει να περιορίζεται μόνο στη συγκρότηση των ομάδων τους και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δείξουν όλοι εμπιστοσύνη σε τίμιους ανθρώπους, οι οποίοι απερίσπαστα θα εφαρμόσουν το νόμο και τους κανονισμούς για να μπορέσουμε να δούμε σε βάθος 2ετίας-3ετίας ορατά αποτελέσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
πηγή :sdna
Διαβάστε περισσότερα...