Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν θα μπορούσα να παίξω σε αυτό το γήπεδο!"

Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν παραδέχτηκε πως εάν ήταν ποδοσφαιριστής δεν θα... άντεχε την πίεση της Τούμπας και έδωσε τα συγχαρητήρια του στους παίκτες του που το κατάφεραν
O Φραντσέσκο Γκουιντολίν στάθηκε στο ότι η ατμόσφαιρα της Τούμπας δεν επηρέασε τους παίκτες του και πως οι τελευταίοι έδειξαν την αξία τους. "Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου. Εγώ σε αυτό το γήπεδο δεν θα μπορούσα να παίξω. Ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είναι άξιοι της νίκης τους", δήλωσε ο Ιταλός και πρόσθεσε:
"Οι παίκτες μου δουλέψαν, σε αυτά τα 180 λεπτά δείξαμε πόσο καλοί είμαστε. Συγκεκριμένα στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα σήμερα, έχουμε δουλέψει σκληρά και φάνηκε η αξία τους".
Για το αν του έκανε κάτι εντύπωση στο σημερινό ματς: "Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα μέσα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Πριν 10 χρόνια χάσαμε εδώ 3-0, αλλά και σε ένα φιλικό 3-1. Εγώ δεν θα μπορούσα να παίξω σε αυτό το γήπεδο σαν παίκτης Γκουιντολίν. Οι παίκτες μου άντεξαν στην πίεση και τους συγχαίρω".

Για το τον ανησύχησε κάτι μετά το 2-0: "Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ένα πιο θεαματικό παιχνίδι αλλά είμαι ικανοποιημένος και έτσι".
Για την πολύ καλή εμφάνιση του Ασαμόα και το πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα εάν δεν υπήρχε το Κόπα Αφρικα στο οποίο συμμετείχε: "Φέτος είχαμε το Κόπα Αφρικα, είχαμε επίσης και τραυματισμούς. Είμαι όμως ευχαριστημένος από την ομάδα και όταν λείπει ένας παίκτης για μια διοργάνωση είναι αποδεκτό. Οταν λείπουν 2 ή 3 είναι δύσκολο. Πιστεύω πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα μας".
Για το πέναλτι που κέρδισε η Ουντινέζε: "Ημουν μακρία, δεν μπορώ να κρίνω στην φάση τι έγινε".
Διαβάστε περισσότερα...

"Το 3-0 είναι υπερβολικό"

Ο Λάσλο Μπόλονι παραδέχτηκε ότι η ιταλική ομάδα ήταν ανώτερη του ΠΑΟΚ, αλλά τόνισε πως το σκορ είναι άδικο. "Πρέπει να το πιστέψουν και αυτοί" δήλωσε για Νιμανί και Αποστολόπουλο

Στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: "Είμαστε λυπημένοι γιατί ο στόχος μας ήταν να παίξουμε 90 λεπτά αλλά το παιχνίδι τελειώσε στα 10 λεπτά. Συνολικά νομίζω ότι το 3-0 είναι υπερβολικό. Πιστεύω ότι οταν τελειώνει ένα ματς και το σκορ είναι αυτό καλύτερα να μην λες τίποτα. Αλλά οι παίκτες δεν αξίζουν αυτό το 3-0. Πρέπει να δεχτούμε πως η Ουντινέζε συνολικά είναι πιο δυνατή από εμάς. Εχει παίκτες γρήγορους, παίζουν σε ένα πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου, νομίζω έχουν κάποια πράγματα παραπάνω από εμάς.
Αλλά για τον συγκεκριμένο αγώνα είμαι λυπημένος γιατί ίσως βοηθήσαμε υπεροβλικά την Ουντινέζε. Τα δύο πρώτα γκολ ήρθαν από δικά μας λάθη είναι δική μας ευθύνη γιατί οι παίκτες μου ήταν απόντες. Το τρίτο γκολ είναι ένα δώρο του διαιτητή. Πιστεύω αυτή την περίοδο μάθαμε πολλά, στην διάρκεια της χρονιάς δώσαμε μεγάλη ικανοποίηση στους φιλάθλους. Και με δικαιώνει η αντίδραση του κοινού στο τέλος του ματς, ήταν πολύ όμορφή και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εδειξαν για ακόμη μια φορά ότι έχουν μεγάλη καρδιά. Θα ήθελα να πω καλή τύχη στον Ολυμπιακό, νομίζω ότι θα είναι καλό για το εληνικό ποδόσφαιρο αν μια ομάδα παίζει στην διοργάνωση".
Συνεχίζοντας δήλωσε για τα λάθη στην άμυνα: "Είναι δύσκολο να απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις. Αυτή την την στιγμή δεν είχαμε εμπειρία, αυτοπεποίθηση και τον επαγγελματισμό αν θέλετε να το αντιμετωπίσουμε. Το επάγγελμα του παίκτη δεν είναι εύκολο, η μάθηση είναι κάτι που έρχεται σε μια διάρκεια χρόνου και σαφώς στο ιταλικό πρωτάθλημα μαθαίνεις πιο γρήγορα από ότι σε ένα άλλο πρωτάθλημα χαμηλότερου επιπέδου. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε".
Για τον γρήγορο ρυθμό που επέλεξε ο ΠΑΟΚ: "Δεν ήταν ειπλογή μας αυτό. Ξεκίνησε δυνατά ο αντίπαλος και οι επιθετικές απαντήσεις μας ήταν πιο πειστικές σήμερα από ότι στην Ιταλία. Αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν πολύ δύσκλο να επιστρέψεις. Εχουμε μιλήσει πολλές φορές για τους στόχους, μπορώ να το επαναλάβω αν θέλετε. Ο στόχος μου εμένα είναι να δουλέυω και να εξελίσσεται η ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Και θα κάνουμε τα πάντα για να χτίσουμε και λίγο το μέλλον".
Για Νιμανί και Αποστολόπουλο: "Εγώ πιστεύω ότι ήταν σημαντικό που συμμετείχαν σήμερα αλλά πρέπει να το πιστέψουν και εκείνοι γιατί η διαδρομή είναι μακρινή".
Για το πρόβλημα στο γκολ: "Είναι σημαντικό πρόβλημα, δεν είναι όμως το μεγαλύτερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, έχουμε πέντε-έξι παίκτες στην επίθεση. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη λύση. Τι μπορώ να πω δηλαδή στον Αθανασιάδη για τα γκολ έχασε με τον Αρη. Σήμερα είχαμε περισσότερες καταστάσεις για να σκοράρουμε από ότι η Ουντινέζε. Είναι και θέμα έμπνευσης. Θα δουλέψουμε για να έρθουν τα γκολ".

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει για ΠΑΟΚτσήδες η θύρα 8

Η θύρα 8 το βράδυ της Πέμπτης (23/2) θα λειτουργήσει για να φιλοξενηθούν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Με πορτοκαλί εμφανίσεις η Ουντινέζε, με ασπρόμαυρα ο "Δικέφαλος"

Αν και ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει για τους φίλους της Ουντινέζε κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας ενημέρωσαν πως μόλις 110 οπαδοί θα βρεθούν στο γήπεδο. Αυτοί θα παρακολουθήσουν το ματς από την θύρα 2, στα επίσημα της Τούμπας.
Η Αστυνομία στην τελική σύσκεψη εγγυήθηκε προκειμένου να ανοίξει και η θύρα 8 για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και έτσι αποφασίστηκε να βγουν εισιτήρια στα εκδοτήρια για τη συγκεκριμένη θύρα (κοστίζουν 20 ευρώ). Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, διευκρίνισε μιλώντας στον "Sport 103 fm" σχετικά με την διαφορά τιμής ανάμεσα στην θύρα 7 και στην θύρα 8: "Από την αρχή είχαμε κάνει συμφωνία με την Ουντινέζε ότι τα εισιτήρια για την φιλοξενούμενη ομάδα στα δύο ματς θα κοστίζουν 20 ευρώ. Με αυτή την τιμή τυπώθηκαν τα εισιτήρια και δεν μπορούσε λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα να αλλάξει".
Ακόμη, οι άνθρωποι της UEFA έκαναν επισημάνσεις για το τι θα πρέπει να αποφευχθεί από τον κόσμο και ακόμη τόνισαν ότι πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει έλεγχος όλων των πανό που θα έχουν αναρτηθεί στις κερδίδες. Αν υπάρχει κάποιο με υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα αφαιρεθεί. Για την στάση που θα έχει ο παρατηρητής αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και ο κ. Γκαγκάτσης: "Ο παρατηρητής μας είπε ότι έχει έρθει με αυστηρές εντολές να γράψει τα πάντα. Δεν θα πρέπει να ανάψουν ούτε πυρσοί, ούτε βεγγαλικά γιατί θα υπάρξει πρόβλημα για την ΠΑΕ. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός".
Πορτοκαλί η Ουντινέζε, ασπρόμαυρα ο ΠΑΟΚ
Την περασμένη εβδομάδα στο "Φρίουλι" οι παίκτες του ΠΑΟΚ φόρεσαν μπλε εμφανίσεις γιατί η Ουντινέζε αγωνίζεται με ασπρόμαυρα. Πλέον, ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι ρόλοι και να φορέσει η ιταλική ομάδα την δεύτερη εμφανισή της και ο "Δικέφαλος" να παρουσιαστεί με ασπρόμαυρα. Οπως, λοιπόν, έγινε γνωστό, η Ουντινέζε θα φορέσει στο παιχνίδι της Τούμπας πορτοκαλί και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ την ριγέ ασπρόμαυρη φανέλα.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από 12 χρόνια, όταν ο ΠΑΟΚ είχε συναντήσει ξανά στον ευρωπαϊκό του δρόμο την Ουντινέζε. Στις 24 Οκτωβρίου 2000 ο "Δικέφαλος" είχε χάσει με 1-0 στο "Φρίουλι" παίζοντας με μοβ εμφανίσεις, αλλά στη ρεβάνς έπαιξε με την κλασική του ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα και κέρδισε με 3-0 στην παράταση παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης γράφει ιστορία

Από τους "8" του Κυπελλούχων φάτσα με τους "16" του Europa League.



Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας του. Μιλάμε για την πρόκριση στους "16" του Europa League, εφόσον καταφέρει να υποτάξει την Πέμπτη (23/2) την Ουντινέζε στην Τούμπα. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο "Δικέφαλος" προχωρά αρκετά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων
Ως φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας του 1973 εκπροσώπησε την σεζόν '73-'74 την Ελλάδα στον -τότε- θεσμό του Κυπέλλου Κυπελλούχων φτάνοντας μέχρι τους "8" της διοργάνωσης. Απέκλεισε δύο πολύ αξιόλογους αντιπάλους, την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας και την γαλλική Ολυμπίκ Λυόν, ενώ στα προημιτελικά "συγκρούστηκε" με το μεγαθήριο που λέγεται Μίλαν.
Ηταν Μάρτιος του 1974 όταν ο "Δικέφαλος" έπαιξε στο Σαν Σίρο. Στο 17' του αγώνα ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Σαράφη, ενώ μέτρησε το τρίτο τέρμα της Μίλαν παρόλο που είχε προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα των "ασπρόμαυρων" και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0. Στον επαναληπτικό της Τούμπας που έγινε στις 20 Μαρτίου κόπηκαν 43.882 εισιτήρια και ο Σαράφης στο 29' άνοιξε το σκορ.
Ο "Δικέφαλος" πιέζει και στο 51' χάνει μοναδική ευκαιρία με τον Κούδα να γράψει το 2-0, όταν ο Αγκουϊλέτι απέκρουσε το πλασέ του πάνω στην γραμμή. Στο 56ο λεπτό ο Μπιγκόν ισοφάρισε σε 1-1 και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το όνειρο της πρόκρισης. Το παιχνίδι έληξε 2-2. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, είχε ήδη πραγματοποιήσει μια πορεία που συζητείται ακόμη και στις μέρες μας.
ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (66' Κερμανίδης)
Μίλαν: Βέκκι, Σαμπαντίνι, Τζινιόλι, Αγκουιλέτι, Σνέλλινγκερ, Μαλντέρα, Μπεργκαμάσκι (75' Τρεζόλντι), Μπιοζόλο, Μπιγκόν, Ριβέρα, Καρούτζι
Η περσινή υπέρβαση
Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι "φάτσα" με τους "16" του Europa League, αλλά λίγο η ατυχία και λίγο η ήττα (0-1) στην Τούμπα από την ΤΣΣΚΑ, δεν του επέτρεψαν να παίξει Μάρτιο στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή περιπέτεια είχε ξεκινήσει με αγώνες κόντρα στον Αγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, διοργάνωση από την οποία ο "Δικέφαλος" αποκλείστηκε και έτσι τέθηκε αντιμέτωπος με την Φενέρμπαχτσε στα πλέι οφ του Europa League.


Το αποτέλεσμα γνωστό... Απέκλεισε την τουρκική ομάδα και στη συνέχεια τερμάτισε δεύτερος στον ομιλό του πίσω από την Βιγιαρεάλ, την οποία κέρδισε στην Τούμπα με 1-0. Το παιχνίδι που κλείδωσε την πρόκριση στους "32" ήταν αυτό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, όπου με γκολ του Σαλπιγγίδη ο "Δικέφαλος" πήρε τη νίκη (0-1) και σφράγισε την παρουσία του στην επόμενη φάση.


 

Διαβάστε περισσότερα...