Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3

Ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε με 2-3 από τον Αστέρα στην Τούμπα σε ένα "τρελό" παιχνίδι. Βρέθηκε να χάνει με 0-3 στο 17΄και εξαπέλυσε αντεπίθεση που... τελείωσε άδοξα με άστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 90΄+. Τραγική η διαιτησία του Κομίνη και αντισυναδελφική η συμπεριφορά των παικτών του Αστέρα που έπεφταν κάτω με κάθε ευκαιρία. Αθανασιάδης (33΄) και Γεωργιάδης (54΄) τα γκολ των γηπεδούχων. Λάθη στο στήσιμο από τον Μπόλονι

Ενα παιχνίδι με απρόσμενη εξέλιξη έγινε το Σάββατο (10/3) στη Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 0-3 στα πρώτα 17 λεπτά πληρώνοντας το πολύ νωθρό ξεκινημά του και την εμμονή του Μπόλονι να ξεκινήσει και πάλι τον Νιμανί ως αριστερό χαφ.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ βίωσε το απόλυτο σοκ, αφού βρέθηκε σε 17 λεπτά να χάνει 0-3, έχοντας τραγικά κενά στα μετόπισθεν. Μόλις στο 2' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, σε μία αντεπίθεση που κατέληξε σε εύστοχο συρτό σουτ του Περόνε από πλάγια θέση.
Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες του Λάζαρ να σκοράρει (είπε "όχι" ο Μπαντής), ο Αστέρας πέτυχε και το 0-2 στο 10΄. Και πάλι σε αντεπίθεση από την πλευρά τυων Νιμανί, Λίνο, Μπαλάφα, ο Ροτζέριο γύρισε στο Ναβάρο, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Χαλκιά. Στο 12΄ ήρθε μία απίστευτη φάση για τον ΠΑΟΚ, καθώς χάθηκαν διαδοχικές ευκαιρίες με Φωτάκη, Νιμανί, Σαλπιγγίδη και πάλι τον Γάλλο να σουτάρει πάνω σε παίκτη του Αστέρα και να διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι.
Στο 17΄ ήρθε και το 0-3. Μετά πό λάθος στο κέντρο έγινε πάσα με τη μια στον Περόνε που έπιασε απροετοίμαστη την άμυνα του ΠΑΟΚ και φάτσα με την εστία και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της. Ο ΠΑΟΚ πίεζε στην επίθεση, αλλά κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στην άμυνά του πελαγοδρομούσε. Στο 31΄ όμως οι ελπίδες αναζωπυρώθηκαν.
Ο Γκαρσία με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Κλάους, ο οποίος πέρασε τη μπάλα πάνω απο τον Μπαντή και σε κενή εστία πλάσαρε ψύχραιμα. Σε εκείνο το σημείο ο Κομίνης απέβαλε τον Μπολονι και άρχισε ένα ρεσιτάλ φαλτσοσφυριγμάτων.  Ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες ευκαιρίες για γκολ, αλλά όχι τη μεγάλη φάση μέχρι να πάει στα αποδυτήρια.
Αρχή με γκολάρα Γεωργιάδη
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία απόλυτα λογική αλλαγή. Ο Γεωργιάδης πήρε τη θέση του Νιμανί και λίγα λεπτά αργότερα, στο 54΄ με πανέμορφο σουτ... αλά ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, έβαλε και πάλι τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-3.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και είχε φοβερή ευκαιρία σε σουτ του Λίνο και απόκρουση του Μπαντή στο 72'. Ο "Δικέφαλος" στα τελευταία λεπτά "κατασκήνωσε" στην περιοχή του Αστέρα. Στο 89', μάλιστα, ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Λίνο στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Τέλος, να σημειωθεί η αντισυναδελφική συμπεριφορά των παικτών του Αστέρα που με το παραμικρό έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο.
Διαβάστε περισσότερα...

"Η φιλοσοφία του κουκουλώματος..."

Σκληρή ανακοίνωση του Μετώπου Λαϊκής Βάση σε βάρος του Θανάση Κατσαρή και της διοίκησης του Α.Σ. ΠΑΟΚ για τη στάση της στο θέμα της διαφάνειας σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. "Εδώ κλείνει ο κύκλός μας" επιεσημαίνει το ΜΕ.Λ.ΒΑ, που προαναγγέλει και ανοιχτές συγκεντρώσεις για το μέλλον της λαϊκής βάσης, αρχής γενομένης από την Πεμπτη (15/3)

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Τρία χρόνια μετά τον Μάιο της ντροπής (εκλογές Α.Σ ΠΑΟΚ) το Μέτωπο Λαϊκής Βάσης αποφάσισε να τοποθετηθεί ξανά δημόσια για τα πεπραγμένα στον αγαπημένο όλων μας σύλλογο.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν σιωπήσαμε, όπως κάποιοι πίστευαν, αλλά επιλέξαμε να κινηθούμε μέσα από το θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, εκεί που καταφέραμε για πρώτη φορά την είσοδο ενός μέλους του μειοψηφούντος ψηφοδελτίου.
Μ’ αυτόν τον τρόπο πετύχαμε :
Α) την διεξαγωγή ανά τακτά χρονικά διαστήματα  διοικητικών συμβουλίων (θυμίζουμε ότι διοικητικά  συμβούλια στον Α.Σ. ΠΑΟΚ γινόντουσαν όποτε δεν είχαν τι άλλο να κάνουν τα μέλη του)  
 Β) την δημιουργία επιτροπής διαφάνειας
 Γ) στηρίξαμε την πρόταση των συνδέσμων για μείωση της ετήσιας συνδρομής κάτι     που αποτελούσε άλλωστε πάγιο αίτημα μας εδώ και χρόνια
Δ) βοηθήσαμε οικονομικά και ηθικά οποίο τμήμα μας ζήτησε βοήθεια και όχι μόνο.
Ε) για πρώτη φορά επιτράπηκε σε μέλος του Α.Σ. ΠΑΟΚ που δεν ανήκει στην διοίκηση να δει κάποιες οικονομικές καταστάσεις του Ερασιτέχνη και να κάνει ερωτήσεις έστω και για λίγο για διαχειριστικά θέματα.
ΣΤ) και για πρώτη φορά επίσης ο ισολογισμός του ερασιτέχνη υπογράφηκε από τον πρόεδρο του.
Από όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να σταθούμε στην Επιτροπή Διαφάνειας. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε την δημιουργία της θέλοντας να πιστεύουμε ότι διασφαλίζουμε μια για πάντα την διαφάνεια στον σύλλογο μας .Δυστυχώς, όμως, υπολογίζαμε χωρίς τον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ που, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά αυταρχικά, σταμάτησε την λειτουργία της επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι υπολείπονται οι έλεγχοι : στην τελευταία χρήση της ΠΑΕ , στην Τούμπα ΕΠΕ στην Κ.Α.Ε ΠΑΟΚ και στην ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΕΠΕ.
Η φιλοσοφία του κουκουλώματος, τη στιγμή  μάλιστα που όλη η ελληνική κοινωνία ζητάει διαφάνεια σε όλους τους τομείς, έχει φέρει εκτός από την πατρίδα μας και τον σύλλογό μας στο χείλος του γκρεμού .Η απελπιστική κατάσταση της ΚΑΕ και η οριακή πλέον θέση της ΠΑΕ δείχνουν να μην αγγίζουν καθόλου τον πρόεδρο του Α.Σ.ΠΑΟΚ, μιας και ο ίδιος επέλεξε για ακόμη μια φορά τον σκοταδισμό και την αδιαφάνεια. Άλλωστε, όπως συμβαίνει και στην κοινωνία μας, ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα (βλέπε χρέη).Χρέη τα οποία βασανίζουν τον σύλλογό μας εδώ και χρόνια και, σε συνδυασμό με το μετοχικό μοντέλο διοίκησης που ακολουθείται, έχουν γίνει πλέον τροχοπέδη ανάπτυξης (όποιος διοικεί έχει χρέη και μετοχές να τον βαραίνουν)
Εμείς, επί προεδρίας Θ. Ζαγοράκη πραγματοποιήσαμε τρεις συναντήσεις μαζί του στις οποίες καταθέσαμε πλήρες πλάνο δημιουργίας μη μετοχικής λαϊκής βάσης .
Είναι προφανές από το άνοιγμα του συλλόγου στον κόσμο για αγορά μετοχών ότι αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε .Εμείς, παρόλα αυτά, αφήνοντας πίσω τον όποιον δογματισμό, προχωρήσαμε και σε αγορά μετοχών σεβόμενοι την απόφαση του συλλόγου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση .Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε ότι το μοντέλο μετοχικής λαϊκής βάσης ήταν μια φούσκα, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί έτσι απλά επειδή δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες αγοράσαμε από λίγες μετοχές ο καθένας. Χρειάζεται οργάνωση και πλάνο τα οποία η ΠΑΕ  ΠΑΟΚ δεν διέθετε για να “τρέξει” μια τέτοια ιστορία.
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι κάποια πρόσωπα καταστάσεις και ιδέες στον ΠΑΟΚ έχουν πλέον προ πολλού ξεπεραστεί από την εποχή τους, γι’ αυτό κάνοντας την αυτοκριτική μας ,κάτι που θα πρέπει να κάνουν και ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ  με τον  “Χρυσό Δικέφαλο”, θεωρούμε ότι, επειδή στην ζωή όλα είναι ένας κύκλος που κάποια στιγμή κλείνει, κάπου εδώ κλείνουμε τον κύκλο που ανοίξαμε πριν χρόνια και ξεκινάμε μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων απευθυνόμενη προς όλο τον κόσμο με σκοπό :
α)  την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την ανάπτυξη του συλλόγου .
β) συζήτηση για το μέλλον της λαϊκής βάσης οποιασδήποτε μορφής και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε
γ) την δημιουργία ενός πανΠΑΟΚτσήδικου ψηφοδελτίου προοπτικής , οράματος , προόδου , εκσυγχρονισμού
δ)την αφύπνιση του κοιμώμενου γίγαντα λαού του ΠΑΟΚ, όχι ως πελάτη ή συμμετέχοντα σε ραδιοφωνικές εκπομπές και site, αλλά ως συνεχώς ενεργού μέλους .
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολη για όλους, και  προτεραιότητά μας είναι η εργασία και η οικογένεια μας .
Ποσό πιο δύσκολη όμως μπορεί να είναι από αυτήν των προγόνων μας που ήρθαν πρόσφυγες και ίδρυσαν των σύλλογό μας ή ακόμη και από αυτούς που, την δύσκολη δεκαετία του '50 έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια την Τούμπα, η μόνη τους σκέψη ήταν η γιγάντωση του συλλόγου, με πολλή δουλειά, χωρίς προσωπική προβολή. 
Την Πέμπτη λοιπόν 15/03/2012 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συνελεύσεων. Σας περιμένουμε όλους εκεί.
Διαβάστε περισσότερα...

Μάτια Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ στον Γεωργιάδη

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των δύο ρωσικών ομάδων, με τις εμφανίσεις του στο Europa League

Αλλος ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μετά τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Μαλεζά έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων με τις εμφανίσεις του στο Europa League. Ο λόγος για τον Γιώργο Γεωργιάδη που το όνομά του "παίζει" τελευταία στη Ρωσία.
Ο μεσοεπιθετικός του "Δικεφάλου", με τις 4 ασίστ στα ματς του Europa League που τον είχαν φέρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στη φάση των ομίλων, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Σπαρτάκ και της Λοκομοτίβ Μόσχας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε κυρίως μετά από την παρουσία του στο ματς με την Ρουμπίν στο Καζάν.
Μάλιστα, στο θέμα είχαν αναφερθεί μέσα στο Φεβρουάριο και ρωσικά μέσα ενημέρωσης (την περίοδο που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε την Ουντινέζε). Προφανώς ο Γεωργιάδης θα συνεχίσει να παρακολουθείται και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από κάποια από τις δύο ομάδες.   
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθερά πρώτος ο ΠΑΟΚ

Ο "Δικέφαλος" βρίσκεται στην 39η θέση στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου

Για ένα ακόμη μήνα ο ΠΑΟΚ ειναι και με τη βούλα ο σημαντικότερος πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Απόδειξη αποτελεί η λίστα της παγκόσμιας κατάταξης συλλόγων για το διάστημα Μάρτιος 2011-Φεβρουάριος 2012, στην οποία ο "Δικέφαλος" κατέχει την 39η θέση μαζί με την Πενιαρόλ της Ουρουγουάης. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι οι "ασπρόμαυροι", σε σχέση με τον μήνα Ιανουάριο, έχουν πέσει δύο θέσεις, από την 37η στην 39η.
Αντίθετα, μεγάλη άνοδο παρουσιάζει ο GAY- ros που από τη θέση Νο 96 βρέθηκε στο 59. Όσο για τις επόμενες ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ βρίσκεται στη θέση 130, ο Παναθηναϊκός στο 216, ο Ατρόμητος στο 250 και ο Ολυμπιακός Βόλου στο 366.   
Αναλυτικά η λίστα μέχρι τη θέση νούμερο 100

1.(1.)FC BarcelonaEspaña/4369,0
2.(2.)Real Madrid CFEspaña/4292,0
3.(3.)CA Vélez SarsfieldArgentina/4291,0
4.(4.)Manchester United FCEngland/4255,0
5.(5.)Manchester City FCEngland/4251,0
6.(7.)CD Universidad de Chile SantiagoChile/3245,0
7.(8.)CD Universidad Católica SantiagoChile/3232,5
8.(6.)Santos FCBrasil/4231,0
9.(10.)FC Schalke 04Deutschland/4230,0
10.(14.)Club Libertad AsunciónParaguay/3227,5
11.(16.)Royal Standard de LiègeBelgique/3216,0
12.(17.)PSV EindhovenNederland/3215,5
13.(15.)FC Bayern MünchenDeutschland/4213,0
14.(12.)Liga Deportiva Universitaria de QuitoEcuador/3212,5
15.(25.)Club Atlético de MadridEspaña/4210,0
16.(11.)Paris Saint-Germain FCFrance/4208,0
17.(12.)FC do PortoPortugal/3206,5
18.(19.)FC Twente EnschedeNederland/3203,0
19.(24.)Milan ACItalia/4200,0
20.(18.)Stoke City FCEngland/4198,0
21.(9.)Sport Lisboa e BenficaPortugal/3196,5
22.(64.)Athletic Club de BilbaoEspaña/4186,0

(35.)Sporting Clube de Portugal LisboaPortugal/3186,0
24.(33.)SK Viktoria PlzeňČeská Republika/3184,0

(27.)CR Vasco da Gama Rio de JaneiroBrasil/4184,0
26.(29.)Fulham FCEngland/4182,0
27.(31.)Sporting Clube de BragaPortugal/3181,5
28.(22.)Arsenal FC LondonEngland/4180,0

(36.)SSC NapoliItalia/4180,0
30.(39.)Glasgow Celtic FCScotland/3179,5
31.(25.)SC Internacional Porto AlegreBrasil/4179,0
32.(48.)Valencia CFEspaña/4178,0
33.(28.)Lille Olympique Sporting ClubFrance/4177,0

(21.)FC Internazionale MilanoItalia/4177,0

(38.)Olympique LyonnaisFrance/4177,0
36.(69.)AZ AlkmaarNederland/3176,5
37.(59.)FK Metalist CharkivUkraine/3172,5

(20.)FC Dinamo KyivUkraine/3172,5
39.(34.)CA Peñarol MontevideoUruguay/3170,5

(37.)PAOK ThessalonikiGreece/3170,5
41.(40.)RSC AnderlechtBelgique/3169,5
42.(45.)Olympique de MarseilleFrance/4167,0
43.(31.)Chelsea FC LondonEngland/4165,0

(30.)Tottenham Hotspur FCEngland/4165,0
45.(67.)Hannoverscher SV 1896Deutschland/4164,0

(55.)Beşiktaş JK İstanbulTürkiye/3164,0
47.(44.)FC Zenit St. PetersburgRussia/3163,0
48.(22.)Cerro Porteño FBC AsunciónParaguay/3162,0

(42.)SS Lazio RomaItalia/4162,0
50.(57.)Wisła Kraków SAPolska/2161,0
51.(48.)Club Brugge KVBelgique/3160,0
52.(40.)Club de Futbol MonterreyMéxico/3159,0

(46.)CB Jeonbuk Hyundai MotorsRepublic of Korea/3159,0
54.(48.)APOEL LefkosiaCypern/2158,0
55.(47.)Suwon Samsung Blue-Wings FCRepublic of Korea/3157,5
56.(53.)FC BaselSchweiz/3156,0
57.(48.)FK Rubin KazanRussia/3151,0
58.(61.)Stade Rennais FCFrance/4150,0
59.(96.)GAY-rosGreece/3148,0
60.(66.)Red Bull SalzburgÖsterreich/2146,0

(64.)Fluminense FC Rio de JaneiroBrasil/4146,0

(83.)Udinese CalcioItalia/4146,0
63.(67.)FC KøbenhavnDanmark/3144,0
64.(87.)FC Lokomotiv MoscowRussia/3143,0

(69.)CD Godoy Cruz Antonio Tomba MendozaArgentina/4143,0
66.(81.)Espérance Sportive de TunisTunisie/2140,5
67.(56.)PFC CSKA MoscowRussia/3140,0
68.(76.)Club Atlético Monarcas MoreliaMéxico/3139,5

(54.)FC Shakhtar DonetskUkraine/3139,5
70.(61.)Villarreal CFEspaña/4136,0
71.(63.)AFC Ajax AmsterdamNederland/3135,5

(89.)KP Legia WarszawaPolska/2135,5
73.(112.)BV Borussia DortmundDeutschland/4135,0
74.(77.)FK Austria WienÖsterreich/2134,0

(77.)Maccabi Haifa FCIsrael/2134,0

(92.)FBC Olimpia AsunciónParaguay/3134,0

(103.)Arsenal FC SarandíArgentina/4134,0

(59.)CD Once Caldas ManizalesColombia/3134,0
79.(92.)CR Flamengo Rio de JaneiroBrasil/4133,0

(81.)Trabzonspor K TrabzonTürkiye/3133,0

(48.)TSV Bayer 04 LeverkusenDeutschland/4133,0

(69.)Club Estudiantes de La PlataArgentina/4133,0
83.(42.)CA Independiente AvellanedaArgentina/4130,0
84.(86.)FC Steaua BucureştiRomânia/3128,5
85.(75.)MAS FèsMaroc/2128,0

(88.)NK Maribor (piv. Lazne)Slovenija/2128,0

(77.)Wydad AC CasablancaMaroc/2128,0
88.(92.)NK Dinamo ZagrebHrvatska/2126,0
89.(80.)FC BATE BarysauBelarus/2124,0

(100.)Nasaf Qarshi FCUzbekistan/2124,0
91.(97.)KRC GenkBelgique/3123,5
92.(74.)Enyimba International FC AbaNigeria/2123,0

(101.)FK Ekranas PanevėžysLietuva/2123,0

(101.)FC Vorskla PoltavaUkraine/3123,0
95.(110.)Juventus FC TorinoItalia/4122,0
96.(105.)Al-Ahly CairoEgypt/3121,5

(99.)FC VasluiRomânia/3121,5
98.(58.)Cruzeiro EC Belo HorizonteBrasil/4121,0
99.(107.)FM Sepahan IsfahanIran/2120,5

(107.)FC SeoulRepublic of Korea/3120,5
Διαβάστε περισσότερα...