Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Απεβίωσε ο Θωμάς Βουλινός


Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Βουλινός, που διετέλεσε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί μία επταετία (1989-1996). Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, την οποία τελικά έχασε την Τρίτη (10/1).  

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (11/1) στις 16.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Η θητεία Βουλινού: τα όνειρα και ο εφιάλτης

Ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με την πλέον αμφιλεγόμενη διοικητική παρουσία και προσφορά. Από τις μεγάλες μεταγραφές, στο… πάμε να φύγουμε του ΟΑΚΑ και το φινάλε εν μέσω συλαλλητηρίων.

Ο Θωμάς Βουλινός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ που χρειάστηκαν συλαλλητήρια για να… πέσει αλλά αγαπούσε τον Δικέφαλο και η διοικητική του «περιπέτεια» άρχισε με μεγάλα όνειρα και μεγάλες μεταγραφές.

Η θητεία του άρχισε το 1989 και το πρώτο καλοκαίρι, αυτό του 1990 έφερε στον ΠΑΟΚ τους μουντιαλικούς αδερφούς Χασάν που είχαν κάνει θραύση με τις εμφανίσεις τους στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας ενώ για προπονητή είχε τον Ρομπ Γιάκομπς.

Ήταν, όμως, ένας ιδιαίτερα οξύθυμος και απαιτητικός πρόεδρος και πρόλαβε στη 12η αγωνιστική στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να πάρει την ομάδα και να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία αλλά και να διώξει τον Γιάκομπς και να κρατήσει ως τεχνικό δίδυμο τους Τερζανίδη - Μιχαηλίδη.

Η αποχώρηση από το ΟΑΚΑ

Εντύπωση είχε προκαλέσει όταν και στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ο Νίκος Κατραγεωργίου πέταξε τη φανέλα, τα έβαλε με τον Βουλινό και πήγε στον Παναθηναϊκό.

Τα επόμενα χρόνια έφερε παίκτες ο Τζούρτζεβιτς, ο Μπότσιεκ, ο Φαν Ρόι, πολύ γνωστούς προπονητές όπως οι Μπλαχιν, Πέτροβιτς, Χάαν και Μπένγκστον αλλά ήταν και αυτός που άφησε τον Σκαρτάδο να φύγει ενώ έγιναν ως αντίδραση προς τον τρόπο διοίκησης του ΠΑΟΚ και τα επεισόδια στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν που έφερε τον Δικέφαλο πολλά χρόνια πίσω. Όπως και αυτά σε αγώνα με την ΑΕΚ και ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 3-1.



Διαβάστε περισσότερα...

Κίτρινη κάρτα στον ΠΑΟΚ από την UEFA

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει κανονικά τα παιχνίδια του με την Ουντινέζε και όσα ακόμη προκύψουν στο φετινό Europa League πληρώνοντας μόνο πρόστιμο 50.000 ευρώ. Ωστόσο θα είναι κάτω από αυστηρή επιτήρηση από την UEFA, η οποία του επέβαλε ποινή ετήσιου αποκλεισμού συν πρόστιμο 200.000 ευρώ με αναστολή. Πότε ορίζεται η νέα εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Η απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την απολογία της ενώπιον της Club Financial Control Panel στη Νιόν της Ελβετίας και όπως αναμενόταν της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο για το γεγονός ότι άργησε να κάνει κινήσεις για να παραμείνει εντός πλαισίων του  Financial Fair Play. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει άμεσα ένα ποσό τη τάξης των 50.000 ευρώ, ενώ της επιβλήθηκε και ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου συν 200.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή (οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους καθαρογραμμένη την απόφαση για να διευκρινίσουν στο 100% όλες τις λεπτομέρειες της). Πάντως οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Αλκης Μαυροφρύδης και ο νομικός, Αχιλλέας Μαυρομάτης, κατέβαλαν όλα τα έγγραφα που αφορούν τις κινήσεις που έγιναν (πώληση Βιειρίνια, αποδεσμεύσεις Κοντρέρας, Αρίας, Σπαντάσιο, Λεονάρντο) που αφορούν την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.
Αυτή η ποινή θα τεθεί σε ισχύ αν ο ΠΑΟΚ ξεφύγει από τον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης και επιτρέψει να διογκωθούν και πάλι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε (πρώην και νυν) παίκτες και προπονητές. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει κανονικά 50.000 ευρώμ, θα δώσει κανονικά τα παιχνίδια του με την Ουντινέζε και αν προκριθεί και τα επόμενα στα παιχνίδια της διοργάνωσης του Europa League. Η επόμενη εξέταση του από την αρμόδια επιτροπή της UEFA για τα οικονομικά θα γίνει τον Ιούνιο και αν ο ΠΑΟΚ είναι σύννομος με τις απαιτήσεις της UIEFA, δεν θα έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση της επόμενης περιόδου. 
Διαβάστε περισσότερα...

H τιμωρία του ΠΑΟΚ στο σάιτ της UEFA

Λεπτομέρειες για την τιμωρία του "ασπρόμαυρου" συλλόγου για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play δίνει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της

Με τίτλο "Ανακοινώθηκε η ποινή του ΠΑΟΚ" η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενεί ρεπορτάζ με λεπτομέρειες για την τιμωρία του "Δικεφάλου" από την πειθαρχική Επιτροπή τη. "Η τιμωρία επήλθε λόγω παραβίασης των κανονισμών του Financial Fair Play" σημειώνει ο συντάκτης του κειμένου, στο οποίο διευκρινίζονται τα εξής: "Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 250.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 200.000 είναι με αναστολή για μία περίοδο τριών χρόνων. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμό από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση για την οποία θα προκριθεί τα επόμενα τρία χρόνια. Και αυτή η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα σε βάθος τριών χρόνων".
"Μηδενικές ληξιπρόθεσμες οφειλές"
Το πιο σημαντικό κομμάτι αφορά σ' αυτά στα οποία ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει στον επόμενο έλεγχό του. Ότι "έως τις 30 Ιουνίου δεν θα υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι σε εργαζομένους, εφορία, οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ή σε άλλες ομάδες, σε περίπτωση μεταγραφής πριν τις 30/6. Αυτό θα επιβεβαιωθεί από την αρμόδια επιτροπή της UEFA".
Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να κατέθεσει έφεση κατά της απόφασης εντίες τριών ημερών από τη στιγμή που θα παραλάβει το εγγεγραμμένο σκεπτικό της. 
Διαβάστε περισσότερα...