Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Άνοιγμα 8 εκ. ευρώ την περίοδο Ζαγοράκη"

Την ανάλυση των οικοδομικών δεδομένων της περιόδου της πρώην διοίκησης έκανε το μέλος του ΜΕ.Λ.ΒΑ, Χρήστος Ποιητής εξηγώντας ότι το νούμερο των 12,5 εκ. ευρώ που αναφέρθηκε αφορά σε έλλειμμα υποχρεώσεων και όχι σε ζημίες των περασμένων 4,5 ετών

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διάφορα οικονομικά στοιχεία που ακούστηκαν έκανε σε συνέντευξή του στο "Αθλητικό Metropolis" το μέλος του ΜΕ.Λ.ΒΑ, Χρήστος Ποιητής.
Συγκεκριμένα, τόνισε:
Για το συνολικό χρέος που άφησε η διοίκηση Ζαγοράκη: "Στις μέρες που ζούμε σήμερα και τα 100.000 ευρώ είναι πολλά. Αυτά τα 12,5 εκ. μπορεί να είναι παράφραση. Επειδή υπάρχουν διάφορες έννοιες στα οικονομικά. Αυτό το ποσό προήλθε από έλλειμμα υποχρεώσεων. Αυτά τα 12,5 βγήκαν λίγο βεβιασμένα από τον κ. Ζιγκερίδη. Με βάση τον ισολογισμό στις 31/12 που έγινε το ποσό έφτανε τα 7,2 εκ. Αλλά δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία για ασφαλές συμπέρασμα. Η εκτίμηση μου είναι ότι το χρέος από την διοίκηση Ζαγοράκη φτάνει τα 8 εκ. ευρώ" και συνέχισε:
"Αυτό είναι άνοιγμα υποχρεώσεων και όχι ζημίες που άφησε η διοίκηση Ζαγοράκη. Τα νούμερα που έχουν δοθεί δεν τα αμφισβητώ. Αυτά τα νούμερα είναι τα ανοίγματα που έχουν δοθεί. Οι ζημίες φτάνουν τα 8 εκ. και 7,2 τον Δεκέμβριο του 31/12 σύμφωνα με τον ισολογισμό που κάναμε".
Για τα έργα της διοίκησης Ζαγοράκη: "Μέσα σε 2,5 χρόνια κάναμε άνοιγμα 10 εκ. , καθώς τα δύο πρώτα χρόνια είχαμε κέρδος 2 εκ. ευρώ και φτάσαμε σε άνοιγμα 8 εκ. ευρώ".
Για το τι εντυπώσεις του άφησε η Γενική Συνέλευση: "Από αυτά που άκουσα στην συνέλευση είμαι ικανοποιημένος, γιατί μετά από πάρα πολύ καιρό παρέστη ο πρόεδρος με τον ερχομό του κ. Βρύζα. Τόσο καιρό είχαμε ξεχάσει ποιος ήταν . Έτσι μπορούσαν να δοθούν εξηγήσεις. Το δεύτερο θετικό ήταν ότι παρευρίσκονταν περίπου 200 μέτοχοι ενώ σε προηγούμενες συνελεύσεις ήταν 20"!
Για το έλλειμα των 120.000 ευρώ: "Τα νούμερα ήταν αναμενόμενα, εκτός από την αμοιβή του Θοδωρή Ζαγοράκη και τον τρόπο που έγινε. Μία μέρα πριν φύγει ο Ζαγοράκης από την ΠΑΕ πήρε 120.000 ευρώ χωρίς καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της ομάδας. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει σε πρώτη φάση διερεύνηση και να δοθούν εξηγήσεις απόν κ. Ζαγοράκη, για να μην είναι υπόλογος ο ίδιος. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που έχουμε μέσα από τα γραφεία της ΠΑΕ. Ο κ. Βρύζας στη συνέλευση μας διαβεβαίωσε ότι όταν ανέλαβε την ΠΑΕ υπήρχε έλλειμμα 120.000 ευρώ που δεν υπήρχε δύο μέρες πιο μπροστά. Αυτές είναι προσωπικές πληροφορίες. Ανεπίσημα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι έγιναν κάποια έξοδα για ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω ακριβώς που τα έδωσε τα χρήματα".
Στο επίλογό του επισήμανε: "Η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα".
Διαβάστε περισσότερα...

Προ των πυλών προσθήκη επιχειρηματία στο δ.σ.

Ο Ζήσης Βρύζας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια να ενισχύσει τη διοίκηση της ΠΑΕ και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα

Τις επαφές του για την ενίσχυση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα ο Ζήσης Βρύζας δεν τις έκρυψε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Δευτέρα (5/3). Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι ψάχνει να αποκτήσει... συμπαίκτες που θα τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσεις τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τους σκοπέλους που μπαίνουν μπροστά του, κυρίως από την UEFA. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μία περίπτωση νεαρού επιχειρηματία που είναι θετικός στο να στελεχώσει τη διοίκηση είναι προχωρημένη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στις αμέσως προσεχείς μέρες να οριστικοποιηθεί η προσθήκη του στο υπάρχον διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ. Το θέμα είναι αν ο Βρύζας επιλέξει να πάει από τώρα σε εννιαμελές σχήμα (οκτώ μέλη συν τον εκπρόσωπο του ΑΣ ΠΑΟΚ) ή θα το κάνει με την ανανέωση της θητείας της διοίκησης από το Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ένθερμος οπαδός του ΠΑΟΚ και μάλιστα διατηρεί πολύ καλή σχέση με πρώην μέλος διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Εξάλλου, όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κάνει και επαφές προκειμένου άνθρωποι με κάποια οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν και με τη μορφή χορηγίας στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση για ζεστό χρήμα που θα εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. 
Διαβάστε περισσότερα...