Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το πρωτάθλημα Βάλνερ

Το πρωτάθλημα που η ΑΕΚ είχε κατακτήσει στα γήπεδα και της το είχαν κλέψει ο Κόκκαλης με τον Γκαγκάτση στα χαρτιά. Το πρωτάθλημα-Βάλνερ. Ήταν 3 Φεβρουαρίου 2008 όταν η Καλαμαριά του Κατσαβάκη υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό του Τάκη Λεμονή. Το ματς πήγαινε στο μηδέν-μηδέν, όταν στο 92 ο Μπάρκογλου κάρφωσε τον Νικοπολίδη κι έκανε το ένα-μηδέν. Άγνωστες, όμως, ήταν για την Καλαμαριά (και κατ' επέκταση για την ΑΕΚ) οι βουλές του Κυρίου. Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήκη, όταν αυτό του ζουλάπι ο Κομπότης, πήρε τηλέφωνο τον Κόκκαλη:
-Πρόεδρε μου ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να στα δίνει μέρες. Μην ανησυχείς. Το παιχνίδι θα το πάρουμε στα χαρτιά. Αυτοί οι Πόντιοι της Καλαμαριάς, κάνανε τη μαλακία και βάλανε ποδοσφαιριστή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. ου τον είχανε φέρει κι εμένα πριν δέκα μέρες να τον πάρω αυτόν τον Βάλνερ, αλλά έμαθα ότι είχε παίξει μέχρι τώρα σε δύο ομάδες και δεν μπορούμε να γίνει η μεταγραφή. Με το που θα κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός, οι τρεις βαθμοί είναι δικοί του. Πρόεδρε, ο Θεός να σας έχει καλά και πάντα στη διάθεση σας.
Όπερ και εγένετο. Ο Ολυμπιακός έκανε την ένσταση πήρε τους τρεις βαθμούς που με βάση τους Κανονισμούς δικαιούτο και πήρε και το πρωτάθλημα. Με τον Ολυμπιακό να έχει στην τελική κατάταξη 70 βαθμούς και τη δεύτερη ΑΕΚ 68. Εξ ου και το πρωτάθλημα Βάλνερ, γιατί αν δεν είχε κερδίσει αυτούς τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά πρωταθλήτρια θα ήταν η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη.
Όλα αυτά μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Όταν είχαν πλέον αποχωρήσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού από την ειρηνική συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ. Με επικεφαλής τον Ακαδημαϊκό της Διαιτησίας, Ζαν Σπάθα, πατέρα του Ηλία. Κι ενώ σύσσωμος ο πύρινος κόσμος του Ολυμπιακού πνέει κατά του καναλιού του Αλαφούζου και του Κυριάκο Θωμαΐδη που συκοφαντούν και στοχοποιούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθε η ώρα της δημοσιογραφικής έρευνας, για να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Και στην πραγματικότητα μπορεί η εκπομπή να χαρακτηρίζεται σαν περιθωριακή, μπορεί οι καλεσμένοι να είναι επιπέδου "χρυσού κουφέτου" της Ανίτας Πάνια και Ερωτοδικείου της Βίκυς Μιχαλονάκου, αλλά για να τα λέμε όλα ώρες ώρες βγάζει λαβράκια.
Μπορεί ο Στράτος Μολυβάς χωρίς την παρουσία της εκρηκτικής Ειρήνης Μαρούπα, να ήταν απελπιστικά μόνος την περασμένη Δευτέρα, αλλά η εκπομπή έβγαλε την είδηση της δεκαετίας. Αναφερόμενος δηλαδή ο Κ. Θωμαΐδης στο θέμα με τις 66 πλαστές ενημερότητες άρχισε να λέει μια προς μια τις ομάδες. Μεταξύ αυτών η ΑΕΚ για πλαστή φορολογική ενημερότητα το 2007. Αυτή ήταν η χειροβομβίδα που έσκασε κι όχι αυτή που είπε ο Αντώνης Σαμαράς ότι του έδωσαν να κρατήσει, αλλά αυτός την απασφάλισε. Κατάκοπος ο Κ. Θωμαΐδης, δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσει το μέγεθος της αποκάλυψης. Όπως και οι συνδαιτυμόνες της εκπομπής που τα μάτια τους έκλειναν από τη νύστα: ότι η ΑΕΚ έπαιζε στο πρωτάθλημα της περιόδου 2007-08 με πλαστή φορολογική ενημερότητα. Με απάτη. Με κομπίνα. Έκανε μεταγραφές χωρίς να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές της στην Εφορία. Και τι μεταγραφές: δεκατέσσερις συνολικά ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Ριβάλντο, ο Αρουαμπαρένα, ο Ενσαλίβα, ο Μπλάνκο,, ο Εντίνιο κλπ Όλοι αυτοί έπαιξαν παράνομα μέσω της πλαστής ενημερότητας που είχε καταθέσει στην ΕΠΟ. Ποιος Βάλνερ, λοιπόν και τρίχες κατσαρές: η παρανομία, η καραμπινάτη παρανομία της σεζόν 2007-08 είχε γίνει από τη γραφική έρευνα για να αποκαταστήσει ηθικά τον έντιμο πρωταθλητή της περιόδου 2007-08 Ολυμπιακό Πειραιώς.
Κάτι που έχει επισημάνει κατ' επανάληψη ο Ηλίας Μποαζίνας: ότι ο ύμνος του Ολυμπιακού δηλαδή που αναφέρει "θα γραφούν στην ιστορία τα παιδιά του Πειραιά, που ενίκησαν την Σάντος τίμια και καθαρά" λέει την απόλυτη αλήθεια. Ότι "όλες οι νίκες του Ολυμπιακού ήταν και θα είναι τίμιες και καθαρές". Από τούδε και στο εξής λοιπόν ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το πρωτάθλημα του 2008, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Το αντίθετο μάλιστα. Τη λαδιά την είχε κάνει η ΑΕΚ.
Πέρα από την πλάκα η υπόθεση είναι σοβαρή. Ο Ντέμνης Νικολαΐδης όταν είχε γίνει η πρώτη αναφορά για πλαστή ενημερότητα της ΑΕΚ απειλούσε με μηνύσεις. Τώρα που το λέει επίσημα η Οικονομική Αστυνομία, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Να έχει γίνει δηλαδή το 2004 το 90% των τεράστιων χσρεών της ΑΕΚ κι ύστερα από τρία χρόνια ο θεματοφύλακας της νομιμότητας Ντέμης Νικολαΐδης να κάνει μεταγραφές με πλαστή ενημερότητα.
Διαβάστε περισσότερα...