Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Μπορούμε να κάνουμε πολλά..."

Ο Αλβες Λίνο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο ματς με τον Αστέρα ενώ τόνισε πως ο "Δικέφαλος" μπορεί να πάρει το "διπλό" κόντρα στην Ξάνθη

Για την νίκη επί του Αστέρα, το επόμενο ματς πρωταθλήματος με την Ξάνθη και για τον φετινό ΠΑΟΚ μίλησε την Δευτέρα ο Αλβες Λίνο λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης. Συγκεκριμένα είπε:
Για την νίκη επί του Αστέρα: "Ηταν δύσκολο ματς,. ξεκινήσαμε καλά, βρήκαμε κάποιες λύσεις και είχαμε 1-2 ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Μετά το πέναλτι χάσαμε την αυτοσυγκέντερωσή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αυτοσυγκέντρωση και την κατοχή και έτσι πήραμε την νίκη".
Για την έλλειψη σταθερότητας: "Ηρθαν νέοι παίκτες. Υπάρχουν δύο παίκτες που ήρθαν τώρα και έχουν την ευκαιρία να πάρουν λεπτά συμμετοχής και σίγουρα θα πάρουν την θέση τους στην ομάδα".
Για τις δυνατότητες του "Δικεφάλου": "Γνωρίζουμε την ποιότητα που έχουμε. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, ο κόσμος απαιτεί παραπάνω και είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους και να τους ανταμείψουμε".
Για τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ: "Πρέπει να μπούμε στα ματς να κερδίζουμε. Είτε έχουμε τύχη είτε όχι. Σίγουρα κάθε ματς θα παίζουμε καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια και να κοιτάξουμε ίσως και το πρωτάθλημα".
Για τις μέτριες έως τώρα εμφανίσεις και το επόμενο ματς με την Ξάνθη: "Αυτή η νίκη μας δίνει άνεση να παίξουμε πλέον καλύτερα. Η Ξάνθη είναι μια καλή και δύσκολη ομάδα. Είμαστε καλύτεροι από αυτούς και πιστεύω πως θα κερδίσουμε την Ξάνθη".
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε ψυχή ΠΑΟΚ, αλλά και τύχη

Ο "Δικέφαλος" γύρισε τρίτο ματς τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι ήταν τραγικοί στο πρώτο μέρος, βρέθηκαν να χάνουν 0-1 με πέναλτι του Περόνε, "δώρο" του Κουμάλο, αλλά έκαναν την αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος. Ισοφάρισαν με τον εξαιρετικό Λόρενς και πήραν το "τρίποντο" με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη

Δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, έχοντας την πλήρη κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες του "Δικεφάλου" έδειξαν από την αρχή ότι θέλουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Οι Λίνο στο 9' και Λάζαρ στο 12' προσπάθησαν με μακρινά σουτ να βρουν δίχτυα, όμως, δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.
"Υπνωτίστηκε" για δέκα λεπτά
Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης έδειξαν διάθεση να ψάξουν το γκολ, κάτι που πέτυχαν στο 20' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε, ύστερα από λάθος εκτίμηση του Κουμάλο, όπου ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ναβάρο.
Οι Αρκάδες στο 27' προσπάθησαν να παραβιάσουν και για δεύτερη φορά την εστία του Γλύκου, όμως, αρχικά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια το δοκάρι δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να πανηγυρίσει και δεύτερο γκολ. Λίγα λεπτά αργότερα σε μια φάση καρμπόν και πρωταγωνιστές τους ίδιους παίκτες, ο ΠΑΟΚ γλύτωσε το δεύτερο τέρμα που θα έκανε δυσκολότερα τα πράγματα.
Μετά το σοκ που δέχθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, από το γκολ πέναλτι του Περόνε, προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως, το σουτ του Λίνο μέσα από την περιοχή, δε βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η λανθασμένη ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Αστέρα, δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους "ασπρόμαυρους" να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Φούλοπ, με αποτέλεσμα η ομάδα του "Δικεφάλου" να βρίσκεται πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα του ματς.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Γιώργος Δώνης αντικατέστησε τον Αποστολόπουλο, περνώντας στη θέση του τον Έτο, καθώς ήταν εμφανές ότι ο νεαρός μπακ αντιμετώπιζε προβλήματα με τον Ναβάρο.
Έπιασε τόπο το "πείραμα" του Δώνη
Στις προπονήσεις της εβδομάδας που πέρασε ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε ως δεύτερο επιθετικό τον Λόρενς. Ο Ιρλανδός έδειξε να ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο, καθώς στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με βολ πλανέ, ύστερα από κεφαλιά πάσα του Φωτάκη.
Στο 66' ο Λόρενς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Μήτσιο για μη καταλογισμό πέναλτι. Όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο Τσαμπούρης ανέτρεψε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής του αγώνα έκανε νόημα να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 68' Κάτσε και Μπαρτολίνι δέχτηκαν την κίτρινη κάρτα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ για αντικανονικό μαρκάρισμα, ενώ ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα για διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι της αναμέτρησης. Στο 72' ο Λάζαρ βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Λίνο, αλλά ο Φούλοπ που "διάβασε" τη φάση, έκανε την έξοδο και απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 76' ο Αθανασιάδης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Πιπίνη.
Στο 77' ο ΠΑΟΚ έφτασε με καλές προϋποθέσεις κοντά στην εστία του Αστέρα, αλλά ο Λόρενς δεν εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή κάθετη πάσα του Φωτάκη.
Μια... ανάσα από το γκολ
Μπορεί το δοκάρι να βοήθησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι, ωστόσο το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο αυτή την φορά κατά του "Δικεφάλου", καθώς το απευθείας φάουλ του Λίνο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Φούλοπ. Ενα λεπτό αργότερα ο Αστέρας έφτασε για τρίτη φορά κοντά στο γκολ, όμως, το δοκάρι σταμάτησε τους Αρκάδες, ύστερα από σουτ του Ράγιος.
Λυτρώθηκε στο τέλος
Το κεφάλι στο σκορ πήρε ο ΠΑΟΚ στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης , με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη. Στη φάση στην οποία ο "Δικέφαλος" κέρδισε το πέναλτι, ο Γεωργιάδης έκανε τη σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τσαμπούρη και ο Μήτσιος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μπαρτολίνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Μήτσιος

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Ετο), Σταφυλίδης (63΄ Γεωργιάδης), Κατσικάς, Κουμαλό, Φωτάκης (82' Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ (89' Ντινιωτάκης), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Περόνε, Ράγιος, Ναβάρο (82' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα)

Κίτρινες κάρτες: Πιπίνης, Περόνε, Μπαρτολίνι, Κάτσε, Φούλοπ,  Αθανασιάδης, Φορμίκα

Κόκκινες κάρτες: Μπαρτολίνι

Σκόρερ: 20' Περόνε (πεν.), 46' Λόρενς, 88' Αθανασιάδης (πεν.)
Εισιτήρια: 5.601
Εισπράξεις: 50.449
Διαβάστε περισσότερα...