Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μεταφέρεται το μνημείο για τα θυματα στις 4-10-99

Λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο εν λόγω σημείο θεωρήθηκε σωστό να μεταφερθεί το μνημείο για τους αδικοχαμένους φίλους του Δικεφάλου.

Σε άλλο σημείο της εθνικής οδού μεταφέρει η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου το μνημείο για τους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκεται κοντά στα Τέμπη. Η μεταφορά του κρίθηκε απαραίτητη καθώς στο συγκεκριμένο σημείο πρόκειται να πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημείο είχε χτιστεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ για να τιμήσουν τη μνήμη των φίλων τους που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 4 Οκτωβρίου του 1999, επιστρέφοντας με τουριστικό λεωφορείο από τον αγώνα της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση του Λεωνίδα στον Λούκας ,η… στημένη συνέντευξη και ο «πόλεμος» στον Άγγελο

Ο Λεωνίδας Δημητρακόπουλος, επί σειρά ετών συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη ,φιλοξενήθηκε στον ArenaFM 89.4 και απαντάει σε όλα αυτά(και όχι μόνο) που δήλωσε ο Λούκας Πέρεθ σε συνέντευξη που έδωσε. Αναφέρθηκε σε… στημένη συνέντευξη , στον πόλεμο προς τον Άγγελο Αναστασιάδη, οποίος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, τόνισε ότι ήταν φενερό ότι δεν ήθελαν τον Άγγελο και ανέφερε πολλά πράγματα τα οποία μέχρι τώρα είχαν μείνει αναπάντητα. Μίλησε για τις κλεισμένες μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ για αυτούς που δεν ήθελαν ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη.

 

«To συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι είναι στημένο. Ο Λούκας είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής , έχει ακουστεί το όνομα του να πάει σε κάποια από τις μεγαλύτερες ομάδες τις Ευρώπης . Για μένα είναι τιμή μου ότι μετά από δυο χρόνια, θυμάται ακόμα το όνομα μου . Στη συνέντευξη δεν τον ρώτησε για την χρονιά που έπαιξε στον ΠΑΟΚ , γιατί ουσιαστικά ο Λούκας έπαιξε επί Στέφενς. Δεν μπορώ να καταλάβω μετά από τόσο καιρό ,πως του ήρθε αυτό τώρα. Κανονικά θα έπρεπε τότε να μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή και πρώην πρόεδρο, τον κ.Βρύζα, ότι έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα μαζί μου. Ή να πήγαινε κατευθείαν στον Ιβάν Σαββίδη και να έλεγε ότι υπάρχει ένας ρατσιστής . Γιατί αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όλη την συνέντευξη . Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια, από το 1991 και κανένας δεν έχει πει κάτι τέτοιο για μένα. Αντίθετα μάλιστα θυμάμαι ότι κάποια στιγμή είχαν πει ότι ασχολούμαι περισσότερο με τους ξένους ποδοσφαιριστές. Είναι οφθαλμοφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την ιστορία.
Όσο για τα αγγλικά που είπε ο Λούκας, σίγουρα δεν έχει βάση καθώς όπως ξέρετε έχω τελειώσει σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο και έχω μάστερ στο Boston University, οπότε μάλλον δεν χρειάζομαι proficiency για να μιλήσω με τον Λούκας. Αυτό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μπορεί να καταλάβει και ο άλλος …
Από την πρώτη μέρα ο Άγγελος ήξερε ότι ο Λούκας θα φύγει. Προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να παίξει στον ΠΑΟΚ . Ο Άγγελος τον ήθελε. Τι να τον κάνεις όμως ένα παίκτη που δεν θέλει να μείνει, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργεί.
Όλο αυτό είναι ένας πόλεμος που συνεχίζετε κατά του Άγγελου Αναστιασιάδη. Καλός ή κακός με όσα λάθη και αν κάναμε , αυτή η ομάδα ήταν πρώτη για έξι μήνες και απέδιδε καλό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά γίνονται εις βάρος του ΠΑΟΚ και αυτού του ανθρώπου που έχει βάλει τόσα λεφτά. Ο Άγγελος ήθελε να βάλει ένα στοπ σε αυτό. Όλους τους ποδοσφαιριστές που πλήρωνε ο ΠΑΟΚ, τους ήθελε πίσω. Έλεγε αφού τους πληρώνεις , να παίξουν εδώ και να βοηθήσουν».

Για την λίστα του Άγγελου και τις μεταγραφές που δεν έγιναν: «Η λίστα του Άγγελου Αναστασιάδη που δόθηκε στον τεχνικό διευθυντή, διέρρευσε άμεσα. Όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν και ονόματα αλλά και το πώς δεν έγιναν ορισμένες μεταγραφές. Ήταν κλεισμένες μεταγραφές, συμφωνημένες. Θα σας αναφέρω κάτι το οποίο δεν το έχει αναφέρει κανένας δημοσιογράφος . Ο τότε τεχνικός διευθυντής, κ.Βρύζας ,δίνει συνέντευξη τύπου και λέει ότι στις 27.12 θα υπάρχουν δυο νέοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Όσο τους είδατε εσείς ,τους είδαμε και εμείς, οι παίκτες αυτοί ήταν κλεισμένοι. Δεν θέλω να αναφερθώ ούτε στα ονόματα ,ούτε στην ποιότητα, αλλά όταν σου φέρνουν ένα παίκτη τελευταία μέρα των μεταγραφών ,τι να τον κάνεις; Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά, θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο , γιατί δεν έγιναν οι δυο ανανεώσεις , σε Τζανδάρη και Κατσικά; Όλοι λένε γιατί η ομάδα είχε τέτοια πτώση και κάπως έτσι έρχονται όλες οι απαντήσεις. Είχαμε 12-13 παίκτες, με τραυματισμούς και κάρτες ,μείναμε στους 11. Όταν από αυτούς τους 11 οι δυο βασικοί φεύγουνε , αντί να ενισχύσεις το ρόστερ σου ,το αποδυναμώνεις . Πολλοί λένε ότι δεν είχαμε φυσική κατάσταση και κάναμε κοιλιά, καμία κοιλιά δεν κάναμε . Υπάρχει το θέλω ,υπάρχει και το μπορώ. Στην πίτα που λέγεται απόδοση, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της πίτας, το 40% είναι ψυχολογία, το 35% είναι φυσική κατάσταση, το 10-15% είναι τεχνικοτακτική και ένα 10% είναι αστάθμητοι παράγοντες. Όταν λοιπόν το 40% είναι ψυχολογία καταλαβαίνεται τι γίνεται. Για να χτίσεις κάτι , θέλει δουλειά , για να το γκρεμίσεις , γίνεται άμεσα .
Δεν τον ήθελαν τον Άγγελο, ήταν ξεκάθαρο. Τα κάστρα όμως πέφτουν από μέσα. Τους έξω εχθρούς τους πολεμήσαμε όλους, και διαιτησίες και όλα. Οι εσωτερικοί εχθροί είναι οι χειρότεροι. Δεν τους άρεσε ο Άγγελος».
Για τις θλάσεις: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, είχαμε και εμείς θλάσεις αλλά καμία σχέση με αυτά τα νούμερα που έχει φέτος. Αυτό που σίγουρα μετράει είναι η κάκιστη τοποθεσία της Μεσήμβριας, όχι η ποιότητα του γηπέδου αλλά η τοποθεσία
Αναφορικά με το Ξάνθη-ΠΑΟΚ και τα προβλήματα που προέκυψαν: «Υπήρξε ένα θέμα στο ξενοδοχείο, όχι μόνο με έναν ποδοσφαιριστή αλλά με περισσότερους. Δεν ξέρω αν ήταν από το φαγητό ή κρυώσανε ή έγινε οτιδήποτε άλλο . Το θέμα ήταν ότι έγινε».
Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Πήρε τον ΠΑΟΚ από την οικονομική μιζέρια , και λέω οικονομική γιατί ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα, και τον έκανε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κρίμα, όλοι εμείς που είμαστε ΠΑΟΚτσήδες , μπορεί να έχουμε πικρίες αλλά δεν γίνεται να μην είμαστε κοντά σε αυτόν τον άνθρωπο και να προσπαθήσουμε να του δείξαμε τον σωστό δρόμο, για τους συνεργάτες που πρέπει να έχει δίπλα του. Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή ο Σαββίδης είναι οι συνεργάτες του. Εκεί είναι το τεράστιο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Θα είναι κρίμα να φύγει αυτός ο άνθρωπος από την ομάδα. Όταν φτάνεις και κερδίζεις τον Ολυμπιακό και είσαι πέντε βαθμούς πάνω, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να συνεχίσεις αυτή την πορεία. Τα ονόματα που ζήτησε και έκλεισε ο Άγγελος τα έχουμε απλά δεν θέλουμε να τα ανακοινώσουμε για ευνόητους λόγους . Από τις 20 Νοεμβρίου ζητήσαμε να έρθει ένας ποδοσφαιριστής συγκεκριμένος και αυτός κατέληξε στον Ολυμπιακό, τι να συζητάμε τώρα. Δεν λέω για τον Φορτούνη ,αυτός είναι άλλη ιστορία, τον περιμέναμε να έρθει στην προετοιμασία και εκεί μάθαμε πως έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Τον περιμέναμε στην προετοιμασία στην Ολλανδία να έρθει να υπογράψει και εκεί μάθαμε ότι έκλεισε στον Ολυμπιακό».
Διαβάστε περισσότερα...