Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Έβγαλε ειδήσεις η Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Τούμπα η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσία αρκετών μετόχων που βρέθηκαν εκεί για να ενημερωθούν από τον Ζήση Βρύζα για το μέλλον της ομάδας.
Στο πάνελ της συνέλευσης βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ζήσης Βρύζας, ο αντιπρόεδρός της Δημήτρης Σαχπατζίδης, ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Ζιγκερίδης και ο νομικός εκπρόσωπος  της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Παίρνοντας το λόγο ο Ζήσης Βρύζας αναφέρθηκε στα χρέη της ομάδας και ειδικότερα  στα ληξιπρόθεσμα, λέγοντας: "Τα χρέη αυτή τη στιγμή είναι 20.5 εκ. ευρώ. Σε αυτά προσθέστε και τα παγωμένα προς το Δημόσιο που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα στα διοικητικά δικαστήρια. Από αυτά, τα 5 εκατομμύρια είναι ληξιπρόθεσμα και πρέπει να διακανονιστούν μέχρι 30/6"...
Και συνέχισε: "Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε συνέχεια τις υποχρεώσεις μας, για το μέλλον ούτε και να πουλάμε παίκτες για να ξεχρεώνουμε κάθε φορά. Πιστεύω ότι με την στήριξη του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο μεγάλος και αξιόπιστος επενδυτής που θα βοηθούσε με την παρουσία του στη λύση του προβλήματος. Μοναδικός επενδυτής συνεχίζετε να είστε εσείς ο κόσμος του ΠΑΟΚ", είπε απευθυνόμενος στους περίπου 100 παρευρισκόμενους.
Σε ερωτήσεις των μετόχων σχετικά με τις ευθύνες που έχει η προηγούμενη διοίκηση, για τα χρέη που άφησε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: "Να ξέρετε ότι διερευνώνται όλα. Αυτό που είχα πει στο Θόδωρο είναι ότι ήταν πολύ μεγάλο λάθος που δεν υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΑΕ ένας οικονομικός διευθυντής. Γι' αυτό έχουμε αρχίσει τις διαδικασίες για να προσληφθεί άμεσα".

Σημειώνουμε ότι υπήρχε ένταση στη συνέλευση όταν έγινε λόγος για τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Ζαγοράκη. Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΑΣ Δημήτρης Ζυγκερίδης, οι συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ φτάνουν μέχρι τις 29/2/12 τα 22 εκ. ευρώ, υπάρχει όμως ένα ποσό 1,5 εκ. που βρίσκεται στα ταμεία της ΠΑΕ και κατεβάζει το σύνολο των υποχρεώσεων του συλλόγου στα 20,5 εκ. ευρώ.
Σε αυτό το ποσό συνυπολογίζονται τα 8 εκ. € της περιόδου του Γούμενου τα οποία αποπληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, οπότε το συνολικό άνοιγμα των διοικήσεων του Ζαγοράκη ανέρχεται στα 12,5 εκ. €.
Από τους μικρομετόχους που παρευρισκόταν στην αίθουσα τέθηκε το θέμα να αποδοθούν  ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το οικονομικό άνοιγμα και μάλιστα ζητήθηκε να ξαεκαθαριστεί αν ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ηλίας Βιολίδης οφείλουν κάποια ποσά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως η καρτέλα του  Ζαγοράκη είναι χρεωμένη με 320.000 € τα οποία δόθηκαν για σκοπούς της ομάδας. Αναφέρθηκε πως γι' αυτό το ποσό δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά και σε εκείνο το σημείο ο Βρύζας πρότεινε να εγκριθούν τα χρήματα υπό μορφή αμοιβής στο Θόδωρο Ζαγοράκη για την συνολική θητεία του.

Τώρα σχετικά με την καρτέλα του Ηλία Βιολίδη το συνολικό ποσό που οφείλει ο πρώην αντπρόεδρος στην ΠΑΕ φτάνει τις 318.000 € συν ένα ποσό 100.000 € το οποίο ο ίδιος έχει διακανονίσει απέναντι σε τρίτους στους οποίους οφείλεται αντίστοιχο ποσό, από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Για το θέμα της οφειλής του Βιολίδη, ο Βρύζας είπε: "Για τη συγκεκριμένη οφειλή υπάρχει διακανονισμός του Βιολίδη με την ΚΑΕ με ημερομηνία καταβολής μέχρι 30/6. Συναντήθηκα πρόσφατα μαζί του και μου ζήτησε να γίνει νέος διακανονισμός και να πάει μετά τις 1/7. Του τόνισα πως αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν μέχρι τις 30/6 γιατί η ΠΑΕ τα έχει μεγάλη ανάγκη. Υποσχέθηκε πως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα φέρει".
Οι μέτοχοι επέμεναν να μάθουν αν όλα όσα προαναφέρθηκαν δίνουν το δικαίωμα να κινηθεί νομικά η ΠΑΕ εις βάρος του πρώην Προέδρου και ο Βρύζας απάντησε πως για κάποια ποσά δεν μπορούν να υπάρχουν παραστατικά, μιας και υπάρχουν και κάποια έξοδα που δεν δικαιολογούνται με έγγραφα.
Τέλος η συνέλευση αποφάσισε για το ύψος της αμοιβής του προέδρου αλλά και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ. Έτσι ο Ζήσης Βρύζας θα παίρνει 7000 € τον μήνα και ο Κωνσταντινίδης 3.500 €...
Διαβάστε περισσότερα...

"Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που δέθηκα περισσότερο μαζί της"

Ο Πάμπλο Γκαρσία, ήταν ο καλεσμένος σε εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού και μίλησε για τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του, για το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ουρουγουανός παίκτης αρχικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη της ομάδας του στο Ολυμπιακό στάδιο: «Μία πολύ σημαντική νίκη την οποία την χρειαζόμασταν για τα πλέι οφ και πλέον νιώθω πως σιγά σιγά βελτιωνόμαστε».

Για το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση, τόνισε: «Απομένουν ακόμα αρκετά παιχνίδια. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι κουρασμένος από την διοργάνωση των πλέι οφ, όμως θα πρέπει όλοι να μπούμε με όρεξη σε αυτά».
Για τα συγχαρητήρια στον Χαλκιά μετά την απόκρουση του πέναλτι και την απόδοσή του γενικότερα στο ματς, είπε: «Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες είναι δυναμικοί και όλοι έχουν όρεξη να κάνουν την δουλειά τους. Πιστεύω ότι ο Κώστα πέρασε μία μεγάλη περίοδο χωρίς να παίζει, αυτό είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή. Χθες είχε την ευκαιρία να παίξει και να κάνει μία μεγάλη εμφάνιση, είχε την ευκαιρία να αποκρούσει και ένα πέναλτι που για μένα δεν υπήρχε. Οποιος παίκτης της ομάδας έχει καλή απόδοση για μένα είναι πολύ ευχάριστο».
Για το αν πιστεύει πως είναι σκληρός παίκτης: «Αυτό που λέτε, μου το έλεγαν και στην Ισπανία, πως είμαι ένας παίκτης πολύ σκληρός. Σε όλη την καριέρα μου δεν έχω τραυματίσει κανέναν παίκτη, πάντοτε έχω παίξει πάρα πολύ σκληρά, αλλά χωρίς κακή πρόθεση να κάνω ζημιά σε κάποιον. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο και να παίζω καλά. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που γουστάρουν το ποδόσφαιρο που παίζω εγώ και κάποιοι που δεν θα τους αρέσει».
Για το εάν είναι εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης: «Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει αυτό. Ζω το ποδόσφαιρο με πάθος και προσπαθώ να δίνω το 100% της απόδοσής μου. Και πάντοτε έχω προσπαθήσει γι αυτό, πρώτα για όλο τον κόσμο και την οικογένειά μου».
Για το εάν θα ήθελε να είναι στην Εθνική και την «παρέα του Φορλάν» που πήρε το Κόπα Αμέρικα: «Σίγουρα όποιος παίκτης είχε την ευκαιρία να βρισκόταν μαζί τους να ζήσει το Μουντιάλ και την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα ήταν τυχερός. Εγώ πέρασα δέκα χρόνια ευχάριστα στην Εθνική και πάντοτε ήμουν έτοιμος να προσφέρω. Όμως για διάφορες καταστάσεις πρέπει και εμείς να δώσουμε ευκαιρία σε αυτή τη νέα γενιά που έρχεται. Είναι νόμος της ζωής αυτό. Επρεπε να τελειώσει κάποια στιγμή η καριέρα στην Εθνική, αλλά σίγουρα κάθε άνθρωπος στη χώρα θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής».
Για το αν ο ΠΑΟΚ μοιάζει με την Εθνική Ουρουγουάης που πάντα προσπαθεί να μπει σφήνα σε Αργεντινή και Βραζιλία: «Δεν είναι να μπούμε στη μέση ο στόχος. Αυτό που προσπαθούμε είναι να είναι ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει να είναι. Πιστεύω ότι μας λείπει το τελευταίο σπρώξιμο, είχαμε καλές ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια και έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε και δεν μας αφήσανε να το κατακτήσουμε. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, αυτοί που είμαστε και αυτοί που θα έρθουν, προκειμένου να γίνουμε επικεφαλείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τον κόσμο μας που το δικαιούται. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για να το πετύχουμε αυτό».
Για το εάν θα μείνει στον ΠΑΟΚ: «Ποτέ δεν έχω κάνει πλάνα μελλοντικά. Προσπαθώ να ζω την κάθε μέρα και το έχω καταλάβει πως οι μέρες μου στο ποδόσφαιρο αρχίζουν και τελειώνουν, είναι κάτι που δεν το αποφασίζω εγώ μόνος μου. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να φτάσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται και ο Θεός θα μας πει τι θα γίνει».
Για το εάν θα κάνει τατουάζ τον Δικέφαλο στο σώμα του: «Ναι θα το κάνω. Όταν φύγω από την ομάδα όμως. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που δέθηκα περισσότερο μαζί της και με τον κόσμο. Σε όλα τα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο, στην Παμπλόνα ήμουν τρία χρόνια και εκεί με αγαπούσαν, αλλά αυτό που ζω εδώ το ξεπερνάει όλο αυτό. Σίγουρα έχω προσαρμοστεί στην Ελλάδα, δεν είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει να αλλάζει καθημερινά, είμαι συνήθως στο σπίτι με την οικογένειά μου, προπόνηση σπίτι, σπίτι προπόνηση, έχω την γυναίκα μου που μου μαγειρεύει, είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσει να βγαίνει πολύ, αλλά σήμερα θα την βγάλω έξω για φαγητό».
Για την στιγμή που αγωνίστηκε μόλις μετά τον χαμό της μητέρας του και εάν αυτή ήταν η στιγμή που δέθηκε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως όλη αυτή η συμπαράσταση του κόσμου σε αυτές τις πικρές στιγμές της ζωής είναι σημαντικά. Δυστυχώς η ζωή είναι έτσι, αλλά πιστεύω πως ο κόσμος εδώ μου έχει συμπαρασταθεί, αλλά αυτό είναι νόμος ζωής. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος γι αυτόν τον κόσμο. Θα πρέπει να κερδίσουμε κάτι γι αυτούς για να ανταποδώσουμε την αγάπη τους».
Διαβάστε περισσότερα...

Αχ, ωχ, πονάει ο ΠΑΟΚ

Φτηνά υπονοούμενα, εξυπνακίστικες μπηχτές, γκεμπελική προπαγάνδα, χυδαία δημοσιογραφία. Μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είχα γράψει αυτό.

Μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό δεν νοιώθω την ανάγκη να αλλάξω ούτε τελεία. Νοιώθω μόνο ευχαρίστηση, στα όρια της ηδονής, όχι τόσο επειδή νίκησε ο «Δικέφαλος», αλλά κυρίως επειδή νίκησε με πρωταγωνιστές τον «Σάλπι» και τον Κώστα Χαλκιά. Τους «ήρωες» δηλαδή διαφόρων εξαιρετικά...εύστοχων πρωτοσέλιδων. Όπως ετούτο ή ετούτο . Ειδικά στο δεύτερο προσέξτε την πραγματικά ευφυή λεπτομέρεια κάτω δεξιά, όπου το όνομα του Χαλκιά αναγράφεται με πράσινη γραμματοσειρά. Μιλάμε για την επιτομή της διακριτικότητας. Α, να μη ξεχάσω και ετούτο . Ένα πραγματικό δημοσιογραφικό διαμάντι που κανονικά πρέπει να γίνει κάδρο και να κοσμεί τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Όλα τα παραπάνω, σε απλά ελληνικά λέγονται κουτοπονηριά. Βασικό προσόν των απανταχού οπαδογράφων. Οι οποίοι περνούν το βρώμικο μήνυμα τους, δίχως ποτέ να το γράφουν ξεκάθαρα μη τυχόν και φάνε καμιά μήνυση κατακέφαλα. Και μετά το παίζουν μυξοπαρθένες: Είπα εγώ ποτέ ότι ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης θα κάτσουν να χάσουν;
Φυσικά δεν το είπες. Γιατί τόσο είσαι κότα που ούτε αυτό δεν τολμάς να κάνεις ανοιχτά. Μόνο πλαγίως. Μόνο πούστικά.
Ε, λοιπόν εγώ βαρέθηκα να ζω στη δική σας ντουλάπα. Και βαρέθηκα να ντρέπομαι για το επάγγελμα μου εξαιτίας σας. Οπότε δεν τραβάω κανένα ζόρι να το πω στα ίσια : Οι οπαδικές εφημερίδες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πληγές του χώρου. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, εκτός από μπόλικο νερό στον μύλο της ανοησίας και του μίσους. Θέλω ειλικρινά και από τα βάθη της καρδιάς μου να κλείσουν (εξαιρώ το «Φως» που παραμένει μια πλήρης, σοβαρή και σε γενικές γραμμές αξιοπρεπής οπαδική εφημερίδα).
Σας διαβεβαιώ ότι σε όλες δουλεύουν και καλοί δημοσιογράφοι και καλοί φίλοι. Από αυτούς ζητάω συγγνώμη. Τη συγγνώμη που υποθέτω ότι τα μέσα τους δεν πρόκειται να ζητήσουν από τον Χαλκιά ή τον Σαλπιγγίδη...
Του Κ.Κεφαλογιάννη
Διαβάστε περισσότερα...