Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ξέσπασμα ΠΑΟΚ και πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να διαλύει με 5-0 την Μπρόντμπι χάρη σε χατ τρικ του Ρόμπερτ Μακ και να βρίσκεται με το 1,5 πόδι στη φάση των πλέι οφ του Europa League.

Ο "δικέφαλος" ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του. Αν και δεν ήταν άκρως πιεστικός, βρήκε τους διαδρόμους για να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Δανών και έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Μόλις στο 6' ο Στέλιος Κίτσιου έχασε τετ α τετ, ενώ στο 15' ο Μακ έκανε σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έδιωξε με δυσκολία.

Στο 17' άρχισε ο χορός των τερμάτων με τον Σλοβάκο επιθετικό να αξιοποιεί κάθετη στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Έργκις Κάτσε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Στο 36ο λεπτό ήταν η σειρά του Δημήτρη Πέλκα να χριστεί σκόρερ, με ένα καταπληκτικό πλασαριστό σουτ από δεξιά που κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βρήκε και 3ο γκολ, από τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος αξιοποίησε ασίστ του Μακ και άνοιξε "λογαριασμό" με τη νέα ομάδα του.

Αν και ο ΠΑΟΚ χαμήλωσε το τέμπο και δεν έχανε με τον ίδιο ρυθμό ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι και δεν επιχείρησαν να αντιστρέψουν τα δεδομένα.

Ως εκ τούτου, ο Μακ τους τιμώρησε και σκόραρε δις στα τελευταία λεπτά (80', 82'), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ. Στο 85', μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, ωστόσο ο Κάτσε έστειλε πέναλτι στο δοκάρι.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Μαλεζάς, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (83' Κοροβέσης), Κίτσιου, Τζιόλης, Μακ, Ροντρίγκες (71' Μυστακίδης), Πέλκας (67' Σαββίδης), Κάτσε

Μπρόντμπι (Φρανκ): Ρένοβ,  Άλμπρεχτσεν, Χολστ (42' Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμίσι, Άγκερ, Έρνσκοβ, Φίρι (75' Νέργκααρντ), Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (68' Σβαρτς)
Διαβάστε περισσότερα...

Καλώς ήλθες παλήκαρε

Οπως είχαμε αναφέρει το θέμα της επιστροφής του Κώστα Βασιλειάδη δεν ήταν οικονομικό και όλα έδειχναν πως θα ντυνόταν στα ασπρόμαυρα. Αυτό έγινε καθώς όπως έκανε γνωστό η ασπρόμαυρη ΚΑΕ: "Ο Κώστας Βασιλειάδης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Τον υποδεχόμαστε ξανά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ (μέλος της οποίας δεν έπαψε ποτέ να είναι) και θέλουμε μαζί του και με όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ζήσουμε αυτά που πρέπει και μας αξίζουν".


                                                                 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΠΑΟΚ αντιμέτωπος απόψε με την Μπρόντμπι για πρόκριση στο Europa League

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά κοντά στην πρόκριση για το Europa League. Tο τελευταίο εμπόδιο είναι η Μπρόντμπι της Δανίας κόντρα της οποίας αγωνίζεται απόψε

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στις 20:00 την Μπρόντμπι στην Τούμπα με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα που θα τον κάνει φαβορί για το Europa League.
Για την πρόκριση  του ΠΑOK o Τούντορ προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 με νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Μαλεζά.  Η ομάδα θα παραταχθεί με τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα τους Βίτορ, Κόστα και Μαλεζά. Στα άκρα ο Κοροβέσης θα είναι αριστερά και ο Κωνσταντινίδης δεξιά. Κάτσε και Τζιόλης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον Πέλκα μπροστά τους. Τέλος, Μακ και Κουλούρης θα αποτελέοσυν το επιθετικό δίδυμο.
Από την πλευρά της η Μπρόντμπι θα προσπαθήσει να φύγει από την Τούμπα με ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Κοπεγχάγη. Ο Τόμας Φρανκ δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Κάλενμπεργκ, με τον Ντάνιελ Άγκερ όμως να είναι ετοιμοπόλεμος. Οι Δανοί θα αγωνιστούν με τον Ρόνόου στο τέρμα και αμυντική τετράδα τους Λάρσον, Ντούμιτς, Άγκερ, Ντουρμίσι. Πίρι, Έρνσκοφ, Νέρκαντ θα είναι τα χαφ, με τους Σβαρτς, Ελμάντερ και Πούκι επιθετική τριάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος ο Ρατς

Τέλος στη σχέση ΠΑΟΚ και Ράζβαν Ρατς, έβαλε η Ράγιο Βαγεκάνο, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρουμάνος.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του digisport.ro, ο 34χρονος αριστερός μπακ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Μαδρίτης. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρουμάνος έλυσε, νωρίτερα, το συμβόλαιό του με το «Δικέφαλο», βρίσκοντας τη λύση στο θέμα της αποζημίωσής του.
Από” κει που στον ΠΑΟΚ θα έπαιρνε 1.200.000 ευρώ για την επόμενη διετία, οι Ισπανοί κάνουν λόγο για περίπου 400.000 ευρώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στη Ράγιο. Οπότε, μαθηματικά προκύπτει, η αρχική απαίτηση του Ρατς για 800.000 ευρώ αποζημίωση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Άγνωστο σε ποιος σημείο βρέθηκε, τελικά, η «χρυσή τομή»…!
Το σημαντικό, πάνως για τον ΠΑΟΚ είναι ότι απαλλάχθηκε, επιτέλους, από ένα συμβόλαιο, που θεωρούσε «βαρίδιο» κι από έναν παίκτη, που δεν υπολόγιζε.
Διαβάστε περισσότερα...