Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή αγωνιστικής!

Οπως προανήγγηλε το Sport24.gr, η Superleague αποφάσισε την αναβολή της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Διαβάστε την σχετική απόφαση και μια ανακοίνωση-κόλαφο για την Πολιτεία

Και τυπικά η διοργανώτρια Αρχή αποφάσισε την αναβολή της 23ης αγωνιστικής (σ.σ. ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται απέναντι στον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ) ως μέτρο αντίδρασης στην καθυστέρηση του ΟΠΑΠ για τη συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Sport24.gr. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο ΟΠΑΠ προσφέρει 14 εκ. ευρώ για διετή σύμβαση.
Από αυτά έξι εκατομμύρια είναι για την πρώτη σεζόν και τα υπόλοιπα οκτώ για την επόμενη. Η Superleague ζήτησε 18 εκ. ευρώ και δεν συμφωνεί κυρίως με τον όρο που θέλει σε τρία εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, να κόβεται ένα μέρος της επιχορήγησης.
Η απόφαση του Δ.Σ. αναφέρει
"Σήμερα, ως απάντηση:
Α) στις ύβρεις και τη συκοφάντηση που υποστήκαμε από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου,
Β) στη θέσπιση της αντικειμενικής ευθύνης, με την οποία ποινικοποιείται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο,
Γ) στη διασύνδεση της ανταποδοτικής χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. με πολιτικές σκοπιμότητες,
Δ) στη φορολογική αντιμετώπιση και συνεχή επιβάρυνση των ΠΑΕ,
Το Δ.Σ. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της διεξαγωγής της 23ης Αγωνιστικής Ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League (25-26 Φεβρουαρίου 2012)".
Η ανακοίνωση κατά της Πολιτείας αναφέρει:
"Τώρα πλέον καταλάβαμε όλοι μας ότι το ποδόσφαιρο έγινε ο σάκος του μποξ για  ανεύθυνους πολιτικούς. Αυτοί οι πολιτικοί που βύθισαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στη διεθνή απαξίωση, οι ίδιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όχι τα προβλήματα της χώρας, αλλά ούτε καν τους ψηφοφόρους τους κατά πρόσωπο, επιτέθηκαν με βρισιές και συκοφαντίες εναντίον συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου εκμεταλλευόμενοι την ασυλία που τους δίνει η βουλευτική τους ιδιότητα.
Οι ίδιοι άνθρωποι που καλοκάθονται στα βουλευτικά έδρανα, λίγο προτού εξαφανισθούν για πάντα στην αφάνεια, βρήκαν στο ποδόσφαιρο τον εύκολο στόχο για να επιδείξουν την ανύπαρκτη ευαισθησία και τόλμη. Τόλμη όχι στο να νομοθετήσουν αλλά να υψώσουν κορώνες υποκρισίας και ψευτιάς. Ευαισθησία για να προστατέψουν δήθεν το ποδόσφαιρο.
Και ενώ η Ελλάδα χρεοκοπεί, μερικοί, μας εμπαίζουν, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της ΟΠΑΠ A.E. σαν όπλο εκβιασμού και υποταγής του ποδοσφαίρου.  Και τη μία μέρα ψηφίζουν το νόμο και την επόμενη μας αρχίζουν συζητήσεις με 13 μήνες καθυστέρηση. Από πού και ως που συνδέουν τις ανταποδοτικές συμβατικές σχέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την ψήφιση ενός νόμου;  Για να μας κάνουν να δεχθούμε, για να μη φωνάξουμε, να μην διαμαρτυρηθούμε για τις διατάξεις νόμου με τις οποίες θα αποφασίζουν οι άνθρωποι του Υπουργού Πολιτισμού για το ποιες ομάδες θα παίζουν στο πρωτάθλημα. Για να μη φωνάξουμε ότι μας θέλουν, όλους όσοι διοικούμε ομάδες, ομήρους του κάθε αλήτη που θα κάνει ένα τραμπουκισμό. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αντικειμενική ευθύνη για τις λέσχες φιλάθλων μας και για τις μετακινήσεις!
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να είμαστε πιο εύκολος στόχος, για να μην έχουμε αντιστάσεις. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε να μας εμπαίζουν, να μας βρίζουν και να μας υποτιμούν.
Η Ελλάδα καταρρέει. Το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Ενωμένοι και δυναμικά θα αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των ανεύθυνων πολιτικών που προκειμένου να καλύψουν όλα όσα κατέστρεψαν, προσπαθούν να στρέψουν τους προβολείς πάνω μας για να ξεφύγουν οι ίδιοι από τη λαϊκή οργή. Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση τις θρασύδειλες βρισιές τους και αυτή τη φορά δεν θα σωπάσουμε. Θα λάβουν την απάντηση από όλους μας.
Μπορεί κάθε Κυριακή να είμαστε αντίπαλοι, αλλά είμαστε ενωμένοι καθημερινά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και τον πόλεμο που δεχόμαστε γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει ποδόσφαιρο.
Πρέπει ο κόσμος όλος να καταλάβει ότι με τους πολιτικούς αυτούς στο τέλος δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούμε να παίζουμε πλέον ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει ανάγκη να μας πετάξει έξω η FIFA θα το έχουν καταφέρει ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής".
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΟΚ, η… Μπαρτσελόνα της Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητος στην Ευρώπη και είναι μόλις ένα παιχνίδι πίσω από την Μπαρτσελόνα η οποία έχει 13!

Για ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο. Στο «Φρίουλι» έμεινε «όρθιος» και απέσπασε την ισοπαλία χωρίς τέρματα, φτάνοντας τα 12 παιχνίδια χωρίς ήττα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μπορεί στο άκουσμα της είδησης να μη γίνεται μεγάλη εντύπωση, ωστόσο το sfpaokarneas.blogspot.com έψαξε και βρήκε ότι η μοναδική ομάδα εκτός του ΠΑΟΚ που παραμένει για περισσότερα από 12 παιχνίδια χωρίς ήττα και συνεχίζει την πορεία της στην Ευρώπη είναι η μεγάλη Μπαρτσελόνα που έχει 13!
Έτσι ο «δικέφαλος» του Βορρά ξεπερνά κατά πολύ τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και άλλα… τέρατα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει το ρεκόρ του αυτό, καθώς στην «καυτή» Τούμπα δεν μπορεί να φοβηθεί την Ουντινέζε που είδαν όλοι στην Ιταλία.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ:
ΑΓΩΝΑΣ
ΣΚΟΡ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – ΠΑΟΚ
1-1
Βαλερένγκα – ΠΑΟΚ
0-2
ΠΑΟΚ – Βαλερένγκα
3-0
ΠΑΟΚ – Καρπάτι
2-0
Καρπάτι – ΠΑΟΚ
1-1
ΠΑΟΚ – Τότεναμ
0-0
Τότεναμ – ΠΑΟΚ
1-2
Ρουμπίν Καζάν – ΠΑΟΚ
2-2
ΠΑΟΚ – Ρουμπίν Καζάν
1-1
ΠΑΟΚ – Σάμροκ
2-1
Σάμροκ – ΠΑΟΚ
1-3
Ουντινέζε – ΠΑΟΚ
0-0
Διαβάστε περισσότερα...