Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Ο ΠΑΟΚ με τρεις αναγκαστικές αλλαγές (του Γλύκου πριν την έναρξη του αγώνα) και με τα βαριά χαρτιά του σε κακή ημέρα ηττήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό. Η εκπληκτική συμπαράσταση στους παίκτες του Μπόλονι από την γεμάτη Τούμπα δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που πέρα από την ποιότητα πολλών μονάδων του είχε και την προστασία από τον Γιάχο και τους βοηθούς του. Αμπντούν (5') και Μιραλάς (18') τα γκολ, δοκάρι ο Γκαρσία στο 29', ενώ αποβλήθηκε ο Λάζαρ στο 76'

Απουσίες, απώλειες πριν και κατά τη διάρκεια της μάχης, κούραση και κακή μέρα σημαντικών παικτών, αλλά και η προστατευτική διαιτησία του Γιάχου που συν τοις άλλοις φρόντισε να κρατήσει τον Αμπντούν στο παιχνίδι παρότι έκανε φάουλ για δεύτερη κίτρινη στα τέλη του πρώτου μέρους, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μία ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό με σκορ 2-0. 
Το εφιαλτικό πρώτο 20λεπτο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 5 λεπτά για το πληρώσει. Μετά από λάθος του Γκαρσία στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός βγήκε γρήγορα στην κόντρα και κατάφερε σε δεύτερο χρόνο να πετύχει το 0-1 με τον Αμπντούν. Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Κατσικά, δεύτερη μετά την αντικατάσταση του Γλύκου πριν την έναρξη του αγώνα.
Ο "Δικέφαλος" είχε μεγάλο πρόβλημα με τους ακραίους του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε στο 18΄ όταν ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή και έκανε το 0-2.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με μεγάλη νευρικότητα και πολλά λάθη είναι η αλήθεια και θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα αν ο Γκαρσία δεν σημάδευε το δοκάρι, μετά από ωραία ενέργεια στο 29΄.
Ο τραυματισμός του Αθανασιάδη και η αλλαγή του στο 39΄ ήταν το... τελειωτικό χτύπημα στο πολύ κακό πρώτο μέρος αγια τον ΠΑΟΚ που συν τοις άλλοις είχε να αντιμετωπίσει και την...προστατευτική για τους "ερυθρόλευκους" διαιτησία.
Πίεσε στην αρχή του δευτέρου μέρους, αλλά ως εκεί
Η έναρξη του β΄ μέρους βρήκε τους παίκτες του Μπόλονβι γεμάτους διάθεση να πιέσουν και να κλείσουν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Με εξαίρεση μία φάση του Ίβιτς στο 55΄, ο "Δικέφαλος" δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε ευκαιρίες, ενώ από τα μέσα του β΄ μέρους και μετά οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν, ο Γιάχος συνέχισε στο ίδιο τέμπο και η όποια ενέργεια είχε απομείνει στους παίκτες του ΠΑΟΚ καταναλωνόταν σε νεύρα. Κάπως έτσι αποβλήθηκε ο Λάζαρ στο 76΄ και εκεί τελείωσαν όλα.
Διαβάστε περισσότερα...

"Εγώ ευθύνομαι για την ήττα"

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. "Μια από τις χειρότερές μου μέρες στον ΠΑΟΚ", τόνισε

 


"Είχαμε 19 άσχημα λεπτά. Χάσαμε επειδή με πίεσαν εκεί που έχασα την μπάλα και σκοράρανε. Ολοι κάνανε καλή δουλειά. Χάσαμε λόγω του λάθους μου", δήλωσε ο Ουρουγουανός, ο οποίος ερωτηθείς για το αν φταίει αυτός για την ήττα, είπε "ναι". Αναφερόμενος στην εικόνα του ΠΑΟΚ τόνισε πως "Είχαμε λίγες ευκαιρίες, δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις, αυτοί ήταν καλοί". Για το αν είναι μία από τις πιο δύσκολες μέρες του στον ΠΑΟΚ. "Ναι είναι μία από τις πιο δύσκολες μέρες μου στον ΠΑΟΚ".
Τέλος, για το τι πρέπει να κάνει πλέον ο "Δικέφαλος" μετά από αυτή την ήττα, σχολίασε: "Δεν ξέρω, έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι δύσκολα".
Διαβάστε περισσότερα...