Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εργα Αναστασιάδη στην Τούμπα

Πλούσιο είναι το παρελθόν του νυν προπονητή του ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα. Ο αποκλεισμός της Αρσεναλ και η κατάκτηση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αρη.
Δυνατές στιγμές έχει ζήσει ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννενα, Αγγελος Αναστασιάδης, στην Τούμπα, ο οποίος την Κυριακή θα επιστρέψει στην έδρα του "Δικεφάλου" ως αντίπαλος μετά από περίπου 10 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 10/2/2, όταν ως προπονητής του Ηρακλή ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 3-0. Ο έμπειρος τεχνικός έχει γράψει την δική του ιστορία στον πάγκο των "ασπρόμαυρων". Για πρώτη φορά ανέλαβε τον "Δικέφαλο" την σεζόν '96-'97 και σε 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα μέτρησε 13 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ('97, '98) έμελλε να βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα.
Η υποταγή της μεγάλης Αρσεναλ
Στις 16/9/97 και αφού ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη έχει αποκλείσει την Σπάρτακ Τρνάβα, υποδέχεται για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA, την Αρσεναλ, του Ιαν Ράιτ. Η φημισμένη αγγλική ομάδα αποχωρεί ηττημένη (1-0) από την Τούμπα και περιμένει τον "Δικέφαλο" στην ρεβάνς του Χάιμπουρι στις 30/9/97, αλλά ούτε εκεί μπορεί να κερδίσει τον "Δικέφαλο". O ΠΑΟΚ παίρνει την ισοπαλία (1-1) με γκολ του Ζήση Βρύζα λίγο πριν το φινάλε και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση. Επειτα, ο "Δικέφαλος" βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ακόμη πρόκληση, που ακούει στο όνομα Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Βιέρι και η παρέα του αποδεικνύεται, όμως, ανυπέρβλητο εμπόδιο και έτσι ο ΠΑΟΚ αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης, έχοντας αφήσει, ωστόσο, άριστες εντυπώσεις.

Ο δεύτερος "γάμος"
Ο Αναστασιάδης αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ στα μέσα της σεζόν '98-'99 για να επιστρέψει την αγωνιστική περίοδο '02-'03. Στις 17/5/03 οδηγεί, μάλιστα, τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στον τελικό της Τούμπας ο "Δικέφαλος" επικράτησε του Αρη με 1-0 χάρη σε γκολ του Γεωργιάδη και σήκωσε το τρόπαιο. Ενδιάμεσα την σεζόν '02-'03 πανηγύρισε την πρόκριση επί της ελβετικής Γκρασχόπερς, μια επιτυχία που ήρθε με δραματικό τρόπο και γκολ του Μάρκου στο 90ο λεπτό του επαναληπτικού.
Γκρασχόπερς-ΠΑΟΚ 1-1

Το τέλος της συνεργασίας του Αναστασιάδη με τον ΠΑΟΚ ήρθε στις αρχές της σεζόν '04-΄05 και ουσιαστικά ο λόγος ήταν η υπόθεση Λιάσου Λουκά. Ο Κύπριος παίκτης αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Μακάμπι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής και οι "ασπρόμαυροι" μηδενίστηκαν στον αγώνα, γεγονός που στιγμάτισε την ομάδα και συζητείται ακόμη και τώρα.
Αναλυτικά η παρουσία του Αναστασιάδη στην Τούμπα:
1996-1997 ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 15 (13-1-1)
1997-1998 ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 34 (21-7-6) ΚΥΠ. 8 (4-1-3) ΕΥΡΩΠΗ 6 (03-02-01) ΣΥΝΟΛΟ 48 (28-10-10)
1998-1999 ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 16 (11-3-2) ΚΥΠ. 3 (2-0-1) ΣΥΝΟΛΟ 19 (13-3-3)
2002-2003 ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 30 (16-5-9) ΚΥΠ. 11 (6-5-0) ΕΥΡΩΠΗ 6 (3-1-2) ΣΥΝΟΛΟ 47 (25-11-11)
2003-2004 ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 30 (18-6-6) ΚΥΠ. 6 (2-3-1) ΕΥΡΩΠΗ 4 (1-2-1) ΣΥΝΟΛΟ 40 (21-11-8)
2004-2005 ΠΑΟΚ ΠΡΩΤ. 2 (1-0-1) ΚΥΠ. 2 (1-1-0) ΕΥΡΩΠΗ 3 (0-0-3) ΣΥΝΟΛΟ 7 (2-1-4)
         Ο ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μαλεζάς που "έριξε άγκυρα" και ο σίγουρος "Σάλπι"

Οι εκτιμήσεις συντάκτη της ιστοσελίδας "Bleacher Report" για τους παίκτες που θα απαρτίζουν την αποστολή της Εθνικής στο EURO και τα εγκωμιαστικά σχόλια που γίνονται για τον Στέλιο Μαλεζά

Ο Στέλιος Μαλεζάς μπορεί να έχει "ρίξει άγκυρα" στην άμυνα του ΠΑΟΚ, όπως σημειώνει συντάκτης της ιστοσελίδας "Bleacher Report", αλλά παρόλα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται στους "σίγουρους" που θα απαρτίσουν την αποστολή για το Euro. Μια κατηγορία, στην οποία -σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του συντάκτη- βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
"Με την Superleague να ολοκληρώνεται σύντομα, η Ελλάδα θα πρέπει σιγά σιγά να προσβλέπει στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Ο Φερνάντο Σάντος θα κληθεί να πάρει πολλές δύσκολες αποφάσεις για να δημιουργήσει το ρόστερ των 23 παικτών", γράφεται αρχικά και επισημαίνεται:
"Αρκετοί παίκτες έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα. Η Εθνική Ελλάδας είναι μια ομάδα που γίνεται όλο και νεότερη κσι το ερώτημα είναι ποιοι "βετεράνοι" θα βρεθούν την ομάδα.
Οι προβλέψεις μου για τους σίγουρους στο ρόστερ είναι οι εξής:
Άμυνα: Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Γιάννης Μανιάτης
Μεσαία γραμμή: Γεώργιος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Σωτήρης Νίνης
Επιθετικοί: Γιώργος Σαμαράς, Δημήτριος Σαλπιγγίδης, Φάνης Γκέκας".
Ο Μαλεζάς μπορεί να μην έχει θέση στην παραπάνω "λίστα", αλλά όπως σημειώνεται στο κείμενο: "Έχει ρίξει άγκυρα στην πίσω γραμμή του ΠΑΟΚ. Καθοδήγησε τον ΠΑΟΚ στο Europa League και έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ".
Διαβάστε περισσότερα...

Βλέπει Μπεσέρα ο ΠΑΟΚ

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο του "Δικεφάλου", όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της αθλητική εφημερίδα

Ο γεννημένος στις 26/1/1984 Αργεντινός μέσος, Μπεσέρα Λεάντρο Ροντρίγκο, ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Metrosport". Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής την φετινή σεζόν μετράει με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα 23 συμμετοχές και έχει σημειώσει 6 γκολ.
Οπως αναφέρεται: "Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κοντά στο να κλείσει δύο ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίοι το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους. Σε αυτούς, ίσως προστεθεί ο Λεάντρο Μπεσέρα, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος τον ερχόμενο Ιούνιο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι σταθερά ο καλύτερος παίκτης του φετινού ΠΑΣ και έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ.
Μάλιστα, την Κυριακή στην Τούμπα οι ιθύνοντες του Δικεφάλου θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να... τσεκάρουν ιδίοις όμμασι τον Μπεσέρα στον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το αν ο ΠΑΟΚ θα κάνει πράξη το ενδιαφέρον του για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή θα φανεί σύντομα και θα προχωρήσει φυσικά μόνο εάν η ηπειρώτικη ΠΑΕ δεν ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του".
Διαβάστε περισσότερα...