Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση σε πούλμαν με φίλους του ΠΑΟΚ

Σε ένα από τα λεωφορεία που μετέφερε οπαδούς του "Δικεφάλου" στήθηκε ενέδρα, υπόνοιες για πυροβολισμό (που δεν επιβεβαιώνονται)! Τραυματίας ένας οπαδός του ΠΑΟΚ και ο οδηγός

Ενέδρα σε λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ έγινε 20 χιλιόμετρα από την Ξάνθη προς την Καβάλα. Στο ένα από τα τέσσερα λεωφορεία που έφυγαν μαζί, έγινε επίθεση καθώς περνούσαν από τις γέφυρες όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΑ Σπορ. Τραυματίστηκε ένας οπαδός του "Δικεφάλου" που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (εκεί πήγαν και άνθρωποι της ομάδας), τού έγιναν ράμματα και έφυγε ύστερα για την Θεσσαλονίκη.
Ακόμη ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του πούλμαν, το οποίο έχει ακινητοποιηθεί. Έσπασαν τέσσερα τζάμια (από πέτρες) και υπάρχουν υπόνοιες πως υπήρξε πυροβολισμός, αλλά οι τελευταίες πληφορορίες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Η Εθνική οδός "παρέλυσε" και η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει την έρευνα για το περιστατικό. Με λεωφορείο της Αστυνομίας γύρισαν φίλοι της ομάδας.
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι αρέσει ο νέος ΠΑΟΚ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ: Κ. Πετρωτός- Β. Χατζηγεωργούδης. Δείγματα σπουδαίας ομάδας, για πρώτη φορά φέτος έδειξε ο "Δικέφαλος" στην Ξάνθη κερδίζοντας άνετα με 3-0 την τοπική ομάδα. Ο Αθανασιάδης στο 10' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά τους "ασπρόμαυρους", ενώ ο Ρομπέρ στο 54' και ο εκπληκτικός Λάζαρ στο 89' "σφράγισαν" τη σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ, στέλντοντας τον φουριόζο στο ντέρμπι με τον Άρη

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη. Οι "ασπρόμαυροι", πήραν νωρίς το προβάδισμα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ακρίτες, οι οποίοι είχαν μία καλή στιγμή σε όλο το παιχνίδι.
Έδειξε διάθεση, πήρε το προβάδισμα
Από το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ έδειξε τη διάθεση να βγει στην επίθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 10' με γκολ- πέναλτι του Αθανασιάδη. Ο Κάτσε πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από λάθος του Βάλλα, ο Κομεσίδης τράβηξε τη φανέλα του μέσου του "Δικεφάλου", με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Κλάους να μην αστοχεί. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα και η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από τα δεξιά, αλλά οι "ασπρόμαυροι" αμυντικοί έδειξαν να ανταποκρίνονται.
Στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λίνο δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Πλατέλλα. Μετά το σοκ του γκολ που δέχθηκε η Ξάνθη, προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει το σκορ, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν ότι διαθέτουν την ποιότητα για να μην παρασυρθούν από το υπέρ τους σκορ. Μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο, αλλά και πολύ καλό passing game παρουσίασαν οι "ασπρόμαυροι" από την αρχή του αγώνα.
Τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε η Ξάνθη στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν Μαρκόφσκι και Ονουάτσι μπερδεύτηκαν και δε μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου. Στο επόμενο λεπτό ο Μαρσελίνιο που ξεκίνησε καλά το ματς έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η έγκυρη προβολή του Κουμάλο έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Στο 25' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μαρκόφσκι, καθώς ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Κουμάλο για να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Στη συνέχεια της φάσης ο επιθετικός της Ξάνθης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Σιδηρόπουλος είχε σφυρίξει έγκαιρα.
Στο 29' ο Έτο δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Βασιλακάκη.
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Ξάνθη (Ουζουνίδης):  Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (71' Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (56' Μαρίν), Ονουάτσι (56' Μάνταλος), Μαρκόφσκι
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο (71' Σταφυλίδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (89' Ιντζίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς (86' Γιάννου)
Κίτρινες κάρτες: Κομεσίδης, Λίνο, Ετο, Ονουάτσι, Κατσικάς, Λάζαρ
Κόκκινες κάρτες:
Σκόρερ:  Αθανασιάδης (10' πεν.), Ρομπέρ (54'), Λάζαρ (88')
Έψαξε διαδρόμους η Ξάνθη, σταθερός ο ΠΑΟΚ
Από το 22' μέχρι και το 35', η Ξάνθη έδειξε τη διάθεση να επιτεθεί και να πετύχει την ισοφάριση, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ σοβαροί στον ανασταλτικό τομέα και παρουσίαζαν μια σιγουριά στα μετόπισθεν. Η διάθεση της Ξάνθης να πιέσει το "Δικέφαλο" άφηνε κενά στην αμυντική γραμμή της ακριτικής ομάδας, αλλά οι "ασπρόμαυροι" δε βρήκαν διαδρόμους προς την εστία του Βιβιανί για να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να πάρουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη.
Στο 40' οι παίκτες του ΠΑΟΚ, άργησαν αδικαιολόγητα να απομακρύνουν την μπάλα, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν το πλασέ του Μαρσελίνιο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.
Προσπάθησε για το δεύτερο γκολ
Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο πήρε τα ηνία του αγώνα, πίεσε να πετύχει το δεύτερο τέρμα που θα του έδινε σημαντικό προβάδισμα, όμως, δε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στημένες φάσεις δε βρήκαν στόχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ονουάτσι δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για αντικανονική προβολή πάνω στον Κάτσε.
* Ο ΠΑΟΚ πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του 1-0, το οποίο συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση από τους "ασπρόμαυρους". Η σταθερότητα που παρουσίασαν οι Λάζαρ και Κάτσε στο χώρο του κέντρου, δεν έδωσε το δικαίωμα στην ακριτική ομάδα, να περάσει τις μπαλιές που θα ήθελε στο επιθετικό της δίδυμο.
Υποδειγματική αντεπίθεση και 2-0
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ, αλλά οι "ασπρόμαυροι" έδειξαν να ανταποκρίνονται πολύ καλά στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η ακριτική ομάδα άφησε κενά στην άμυνά της και το "πλήρωσε" σε μια υποδειγματική αντεπίθεση του "Δικεφάλου". Η μπάλα κυκλοφόρησε πολύ όμορφα και πέρασε πολύ γρήγορα από τα πόδια έξι ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με τελικό αποδέκτη τον Ρομπέρ, ο οποίος ντιμπλάρε τον Μπέρτο έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Βιβιανί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Γάλλος πανηγύρισε έξαλλα το δεύτερο γκολ που σημείωσε.
Αμέσως μετά το τέρμα του ΠΑΟΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε δύο αλλαγές. Οι Μάνταλος και Μαρίν πέρασαν στις θέσεις των Ονουάτσι και Πλατέλλα.
Στο 61' ο Κατσικάς δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μάνταλο.
* Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο πλευρό του "Δικεφάλου", μετά το 2-0 φώναξαν συνθήματα για το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη. Οι "ασπρόμαυροι" φίλαθλοι ζήτησαν νίκη στο τοπικό ντέρμπι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησε το παιχνίδι μέχρι το 70'. Η Ξάνθη έψαξε διαδρόμους προς την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά οι "ασπρόμαυροι" δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ακριτική ομάδα, παρουσιάζοντας μία σοβαρότηρα που δεν έδινε το δικαίωμα να απειλήσουν ουσιαστικά οι Ξανθιώτες,
Στο 70' Ο προπονητής της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, πραγματοποίησε την τρίτη αλλαγή για την ομάδα περνώντας στο παιχνίδι τον Καζούμα στη θέση του Μπαξεβανίδη. Στο ίδιο λεπτό την πρώτη αλλαγή του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε και ο Γιώργος Δώνης ρίχνοντας στο ματς τον Σταφυλίδη στη θέση του κουρασμένου Λίνο.
Στο 77' ο Λάζαρ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μάνταλο.
* Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια. Οι "ασπρόμαυροι" οπαδοί έδωσαν μεγάλη ώθηση στο "Δικέφαλο", βοηθώντας τον σημαντικά στο να "αποδράσει" με το... τρίποντο.
Έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ
Στο 81' και στο 82' έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το τρίτο γκολ και να "τελειώσει" νωρίτερα το παιχνίδι. Αρχικά ο Αθανασιάδης από θέση τετ α τετ πλάσαρε, αλλά ο Βιβιανί απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λόρενς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και πάλι απέκρουσε άνω στη γραμμή.
Στο 85' ο Δώνης πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Γιάννου να περνάει στη θέση του Λόρενς.
"Σφράγισε" τη μεγάλη νίκη ο εκπληκτικός Λάζαρ
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89' ο καλύτερος του γηπέδου στο παιχνίδι Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από απόκρουση του Βάλλα σε προσπάθεια του Φωτάκη και αφού ντίπλαρε τον Κομεσίδη έστειλε με πολύ όμορφο σουτ για τρίτη φορά την μπάλα στην του Βιβιανί.
Ο Δώνης έκλεισε τις αλλαγές στο 89' περνώντας στο ματς τον Ιντζίδη στη θέση του Ρομπέρ
Διαβάστε περισσότερα...