Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

Ο Αθανασιάδης ήταν ζεστός και πετυχαίνοντας το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα μόλις στο 10΄ έδωσε νίκη ουσίας στον κρύο ΠΑΟΚ με 1-0 απέναντι στον Πανιώνιο. Ο "Δικέφαλος" συμπλήρωσε 13 ματς αήττητος, ξεκούρασε Γκαρσία, Τσιρίλο, είδε τον Πόποβιτς να ντεμπουτάρει και πάει με ψυχολογία στα ύψη στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο 

Το εύκολο γκολ είναι μεγάλη υπόθεση για όποια ομάδα το διαθέτει. Αυτό αποδείχθηκε περιτρανα στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ έχοντας... ζεστό τον γεννημένο σκόρερ Κλάους Αθανασιάδη κατάφερε να πετύχει γκολ στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του στον αγώνα και να επιβληθεί του Πανιωνίου με σκορ 1-0.
Σε αντίθεση με τον πρώτο σκόρερ του στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ ήταν κρύος και δεν έφθασε σε υψηλά στπανταρ απόδοσης. Είχε πάντως την ουσία, πέτυχε να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Γκαρσία και ο Τσιρίλο εν όψει Ατρομήτου και έβαλε στο κάδρο της πρώτης ομάδας ένα ακόμη νεαρό τον Δημήτρη Πόποβιτς, που ντεμπουτάρισε σε ηλικία 16 ετών και 11 μηνών.
Μίλησε ο εκτελεστής Κλάους
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Συγκεκριμένα, στο 10΄ ο Λάζαρ έβγαλε μία καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας  στον Λίνο ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα σημαδεύοντας τον Αθανασιάδης και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο έδαφος και μετά στη δεξιά γωνιά του Σιδεράκη.
Εξι λεπτά αργότερα ο Κλάους είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, μετά από άψογη συνεργασία Λάζαρ, Ρομπέρ και ασίστ του Λίνο, όμως πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον απόλτυο έλεγχοι του ματς, είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες σε σουτ των Φωτάκη και Ρομπέρ και επιπλέον δεν απειλήθηκε καθόλου. Έτσι, έφθασε σε ένα άνετο 1-0 στο τέλος του πρώτου μέρους.
Κράτησε μόνο το προβάδισμα στο β΄
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με ποσοστά κατοχής μπάλας 67-33 τοις εκατό και στα ίδια επιπεδα μπήκε στο δεύτερο μέρος. Είχε ένα καλό χτύπημα φάουλ του Λίνο στο 54΄, ωστόσο η κατοχή μπάλας που είχε αποδεικνύονταν ανούσια. Η είσοδος του Γιάννου στα μέσα του δευτέρου μέρους έδωσε μεγαλύτερη ζωντάνια στην επίθεση, χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία, με εξαίρεση την φοβερής σύλληψης ενέργεια του Αθανασιάδη στο 71΄ που ανάγκασε τον Σιδεράκη να προβεί σε μία εντυπωσιακή επέμβαση.  
Σε όλο αυτό το διάστημα, πάντως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μην απειληθεί ούτε στο ελάχιστο από τον Πανιώνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου