Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1

O ΠΑΟΚ επιβλήθηκε δύσκολα 2-1 του Εργοτέλη με τον αρχηγό του στο παιχνίδι Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει ένα γκολ (55') και να κερδίζει έξυπνα το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λίνο (80'). Είχαν προηγηθεί στο 32' οι φιλοξενούμενοι με τον Κουτσιανικούλη μετά από λάθος του Μπαλάφα. Ο "Δικέφαλος" είχε και την τύχη με το μέρος του καθώς οι Κρητικοί έχασαν σημαντικές ευκαιρίες

Με μαγκιά και μπόλικο ρίσκο στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του με ανατροπή και νίκησε 2-1 τον Εργοτέλη στην Τούμπα. Πλέον με καλή ψυχολογία ετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ για το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έδειξε δυνατό χαρακτήρα και παρά τις μεγάλες του αδυναμίες στην άμυνα, ανέτρεψε τα δεδομένα με τον Σαλπιγγίδη να είναι πρωταγωνιστής.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά ήταν φανερό πως υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα και προσπάθεια. Στις λίγες φορές, μάλιστα που η μπάλα έφτασε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή οι επιθετικοί του Δικεφάλου δεν έκαναν τις καλύτερες επιλογές.  Εξίσου φανερό ήταν πως υπήρχε και αμυντικό πρόβλημα και ιδιαίτερα στο μαρκάρισμα του Κουτσιανικούλη που είχε αρκετές καλές προσπάθειες αλλά και το γκολ στο 32’. Ο Μπάλαφας έκανε μεγάλο λάθος και αφήνοντας την μπάλα να περάσει στην πλάτη του επέτρεψε στον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να πάρει την μπάλα, να ξεπεράσει τον Γλύκο και να τη στείλει στα δίχτυα. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση αλλά όχι και αποτελεσματική καθώς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ρισκάρει και το έκανε από το πρώτο λεπτό. Πίεσε τον Εργοτέλη και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να φτάσει στο γκολ. Όταν, μάλιστα, το πέτυχε με την προβολή του Σαλπιγγίδη στη σέντρα του Ρομπέρ, οι Κρητικοί πανικοβλήθηκαν για λίγα λεπτά με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να γίνει ακόμα πιο απειλητικός και να χάσει πολλές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το παιχνίδι ήταν τρομερά ενδιαφέρον και ο Εργοτέλης αποφασίζοντας να παίξει πιο επιθετικά και αυτός είχε με τη σειρά τους δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί με τον Λεάλ να αστοχεί στη σημαντικότερη. Ο ΠΑΟΚ ήθελε μόνο τη νίκη και επιβραβεύτηκε στο τελευταία δεκάλεπτο όταν και κέρδισε πέναλτι με τον Σαλπιγγίδη στο οποίο και ευστόχησε ο Λίνο. Μετά ο Εργοτέλης προσπάθησε να πιέσει, είχε μία καλή ευκαιρία αλλά δεν πέτυχε το στόχο του. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πολύτιμη νίκη και συνεχίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου