Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Eργα και ημέρες Βουλινού στον ΠΑΟΚ.Ένα μικρό αφιέρωμα στον εκλιπόντα πρόεδρο του ΠΑΟΚ

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον "Δικέφαλο". Το olaPAOK.gr θυμίζει τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές από το πέρασμά του από την Τούμπα (VIDEOS)

Ο Θωμάς Βουλινός σίγουρα δεν ήταν από τους προέδρους που πέρασαν και δεν ακούμπησαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τη σφραγίδα του την έβαλε ανεξίτηλη στο σύλλογο και σίγουρα με ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο. Αλλιώς ξεκίνησε τη θητεία του ο εκλιπών πρώην επικεφαλής της διοίκησης του συλλόγου, αλλιώς συνέχισε και σίγουρα μόνο με καλό τρόπο δεν την τελείωσε. Μέχρι συλλαλητήρια από τους οπαδούς της ομάδας χρειάστηκαν για να φύγει.
Η θητεία του, λοιπόν, άρχισε τον Απρίλιο του 1989, με τον Μαγκντί να αποτελεί το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου μια σπουδαία προσθήκη στην ομάδα, όπως σπουδαίες προσθήκες ήταν κι αυτές των Γιώργου Μητσιμπόνα και Γιάννη Αλεξούλη από τη Λάρισα την ίδια περίοδο.
Τον Μάρτιο του 1990, μετά από παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, παραιτήθηκε, όμως, αυτό ήταν προσωρινό, καθώς δυο μήνες μετά επέστρεψε στο πόστο του. Το καλοκαίρι του 1990 έφερε στον ΠΑΟΚ τους μουντιαλικούς αδερφούς Χασάν, που είχαν κάνει θραύση με τις εμφανίσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας.
Τη 2η μόλις αγωνιστική εκείνης της σεζόν, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, πήρε την ομάδα κι έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του Καραμάνη, που εκείνη την ημέρα... ζωγράφιζε. Αποτέλεσμα; Μηδενισμός και -3 βαθμοί για την ομάδα, αλλά και 5 αγωνιστικές για το γήπεδο. Στον Βουλινό επιβλήθηκε 8ημην απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και 1 εκατομμύριο δραχμές πρόστιμο, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο για την εποχή.
Εντύπωση είχε προκαλέσει όταν και στο τελευταίο παιχνίδι εκείνης της χρονιάς ο Νίκος Κατραγεωργίου πέταξε τη φανέλα στην κερκίδα, τα έβαλε με τον Βουλινό και πήγε στον Παναθηναϊκό.


Επί ημερών Βουλινού έσπασε το ρεκόρ που είχε ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, που κρατούσε από το 1969. Ήταν 24 Μαΐου του 1992, όταν οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με "διπλό" από τη Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να "βράζει" στις κερκίδες, ενώ στο τέλος της ίδιας σεζόν ο "Δικέφαλος" έχασε το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, στον μοναδικό ως τώρα διπλό τελικό μεταξύ των δύο ομάδων.
Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να "σπάσει" ο όποιος δεσμός υπήρχε μεταξύ Βουλινού και οπαδών του ΠΑΟΚ. Στις αρχές της σεζόν 1992-'93 (1/10/'92), στον επαναληπτικό με την Παρί Σεν Ζερμέν στην Τούμπα, οι "ασπρόμαυροι" τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην Τούμπα, με αποτέλεσμα τον διετή αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο Βουλινός έφερε παίκτες στην Τούμπα όπως ο Τζούρτζεβιτς, ο Μπότσιεκ, ο Φαν Ρόι, ο Ζαγοράκης, πολύ γνωστούς προπονητές όπως οι Μπλαχιν, Πέτροβιτς, Χάαν και Μπένγκστον, αλλά ήταν και αυτός που άφησε τον Σκαρτάδο να φύγει.
Το σχοινί είχε σπάσει, όμως, κι οπαδοί είχαν πάρει την απόφασή τους. Ο Βουλινός δεν έκανε για τη θέση του προέδρου στον ΠΑΟΚ! Στα χρόνια από το 1992 έως τις 31 Ιανουαρίου του 1996, που παραιτήθηκε οριστικά, αφήνοντας τις μετοχές του αρχικά στους βετεράνους παίκτες της ομάδας και στη συνέχεια στην "ΑΘΛΟΣ ΑΕ" του Γιώργου Μπατατούδη, σημειώθηκαν ένα σωρό γεγονότα: αποχή των οπαδών από την Τούμπα, συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για να αλλάξει η διοίκηση, σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο, όπως αυτά στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στις 6 Νοεμβρίου του 1995.
Ήταν χρόνια πέτρινα για τον ΠΑΟΚ, τα οποία συνδέθηκαν με τον Βουλινό, όπως βεβαίως συνδέθηκαν και όλα τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν επί των ημερών του από την Τούμπα. Κάποιες από τις "μαύρες" στιγμές, τις θυμίζουν τα παρακάτω βίντεο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου