Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

Ο "Δικέφαλος" έστειλε... μήνυμα Τσάμπιονς Λιγκ αλώνοντας για δεύτερη φορά φέτος το... καταραμένο ΟΑΚΑ. Επιβλήθηκε με 2-0 του Παναθηναϊκού με εύστοχο πέναλτι του Λίνο στο 52΄που κέρδισε παλικαρίσια ο Αθανασιάδης και με πολύ ωραίο γκολ του Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα-φαρμάκι του Βραζιλιάνου στο 84΄. Άριστα στημένος από το Μπόλονι ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαίο παιχνίδι και είχε και σε μεγάλη βραδιά τον Χαλκιά, με κορυφαία στιγμή την απόκρουση στο πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο φινάλε. Σκόρπισε χαμόγελα ο Αποστολόπουλος

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει Τσάμπιονς Λιγκ φέτος; Το ερώτημα απαντήθηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο απόψε στο ΟΑΚΑ, όπου ο "Δικέφαλος" έκανε επιβλητική εμφάνιση και νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό. Ο "Δικέφαλος" παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο άριστα στημένος από τον Λάσλο Μπόλονι, εμφανώς φρέσκος σε δυνάμεις και με όλους σςχεδόν τους παίκτες του να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι. Πήρε μια πανάξια νίκη και έστειλε μήνυμα ότι φέτος, μέσω των πλέι οφ, μπορεί να πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή δαισυυλογική διοργάνωση.
Στο πρώτο μέρος κοίταξε την ισορροπία
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Όσο περνούσε η ώρα η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν καλύτερη με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να απειλεί ελάχιστα. Ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στο 41΄ όταν ο Χριστοδουλόπουλος ελίχθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Χαλκιάς με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε. Αμέσως μετά ο "Δικέφαλος" παραλίγο να ανοίξει το σκορ. Ο Νιμανί βρήκε τον Αθανασιάδη, αυτός με μια γύρισε στην καρδιά της περιοχής στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με προβολή και υπό την πίεση του Σπυρόπουλου δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε .
Τον "τελείωσε" στις αντεπιθέσεις
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... φόρα στο δεύτερο μέρος στον αγώνα είχαν ευκαιρίες με τον Ζέκα στο 47΄(είπε όχι ο Χαλκιάς) και τον Τοτσέ στο 49΄ μεκεφαλιά άουτ, αλλά στο 50΄ο Αθανασιάδης πήρε πέναλτι και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του "Δικεφάλου". Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έβαλε πλάτη τον Σαριέγκι και ο Βάσκος αμυντικός τον κράτησε και τον έριξε κάτω. Πέναλτι και κίτρινη (θα μπορούσε να δοθεί και κόκκινη) από τον Βοσκάκη και εύστοχα εκτελεσμάνο πέναλτι από το Λίνο. Στο ο Χαλκιάς έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Τοτσέ και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να βγαίνει απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Σε μία αποό αυτές, στο 84΄ μετά από σέντρα φαρμάκι του Λίνο ο Σαλπιγγίδη με προβολή πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και "τελείωσε" το παιχνίδι. Το κεράσάκι του θριάμβου ήρθε με την επέμβαση του Χαλκιά στο πέναλτι του Χριστοδουλοπουλου στις καθυστερήσεις (το κέρδισε ο πρώην πάικτης του ΠΑΟΚ από τον Γκαρσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου