Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-4

Ο "Δικέφαλος", με μπροστάρη τον εκπληκτικό Ρουμάνο που έκανε τα πάντα, παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στην Κέρκυρα διαλύοντας την τοπική ομάδα με 4-0. Σούπερ γκολ από Γκαρσία με απευθείας κόρνερ (15') και Αθανασιάδη (45' +), σκόρερ δις ο Λάζαρ (54', 64'). Οι παίκτες του Μπόλονι έστειλαν ηχηρό μήνυμα εν όψει πλέι οφ

Την πλέον πειστική απάντηση σε όλους όσους αμφισβητούσαν αν θα μπει τελικά στα πλέι οφ έδωσε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα την οποία διέλυσε με 4-0. Ο Δικέφαλος ήταν πραγματικά απολαυστικός, ίσως ο καλύτερος φετινός και έχοντας σε μαγική βραδιά τον Λάζαρ που πέτυχε και δύο γκολ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, φρόντισε να συνδυάσει το ποδοσφαιρικό του σόου με δύο γκολάρες του Γκαρσία (με απευθείας κόρνερ) και του Αθανασιάδη με άπιαστο σουτ στην κίνηση σε σέντρα του Λάζαρ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ασφυκτικό πρέσινγκ στην πρώτη ζώνη άμυνας, δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν ούτε ανάσα και φυσικά την εμφάνιση αυτή την πιστώνεται ο Λάσλο Μπόλονι που έστησε άψογα την ομάδα του. Ο Ρουμάνος τεχνικός, μάλιστα, είδε το μισό παιχνίδι γιατί αποβλήθηκε στο ημίχρονο για διαπληκτισμό
Ήταν μέχρι να πάρει μπρος
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας αναγνωριστική διάθεση στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις "διάβασε" τον αντίπαλο άρχισε να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία του. Συγκεκριμένα, στο 13΄ ο Σαλπιγγίδης σέντραρε και ο Κλάους με προβολή έσετιλε τη μπάλα άουτ. Μετά από δύο λεπτά ήρθε το 0-1 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία, που έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Στο 21΄ ο Κλάους έχασε κι άλλη ευκαιρία, στο 27΄ Γιάννου και Λάζαρ συνδυάστηκαν αλλά απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς, ενώ στο 34΄ ο Λάζαρ που οργίαζε στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε, έκλεψε από τον τελευταίο αμυντικό μπήκε περιοχή, ντρίμπλαρε και έδωσε στον Σάλπι που σούταρε και απέκρουσε και πάλι ο Γκαλίνονιβιτς.
Ευκαιρία είχε και ο Γιάννου μετά από έξοχη ασίστ του Σαλπιγγίδη στο 45΄ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε το γκολ για χάι λάιτς του Αθανασιάδη με αριστερό σουτ στην κίνηση μετά από έξοχη σέντρα του Λάζαρ.
Δεν σταμάτησε στο β΄ μέρος
Η μηχανή του ΠΑΟΚ δεν έριξε στροφές με το ξεκίνημα του β΄ μέρους. Το ίδιο και ο Λάζαρ που έκανε ό,τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε και γκολ στο 54΄, μετά από πάσα του Γιάννου και σουτ στη γωνία. Ο Ρουμάνος είχε και άλλη ευκαιρία στο 59΄ όταν ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 64΄ μεταά από μία φάση διαρκείας στην οποία οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν αμέτρητες φορές τη μπάλα, ο Λάζαρ μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Γκαλίνοβιτς. Από 'κει και πέρα ο ΠΑΟΚ άρχισε να κεταβάζει ταχύτητα, ο Πρέτο απέσυρε Λάζαρ και Σαλπιγγίδη από το παιχνίδι και ουσιαστικά το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα ήταν αν οι γηπεδούχοι κατάφερναν να πετύχουν το γκολ της τιμής, κάτι που δεν κατάφεραν στις φάσεις πόυ είχαν αφού ο χαλκιάς είχε αντίθετη άποψη, ενώ ο Αρετόπουλος αρνήθηκε και πέναλτι στον Λίνο που του έκανε ο Βενέτης στο φινάλε. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία σπουδαία νίκη στέλνοντας το μήνυμα πως μπαίνει πολύ δυνατά στα πλέι οφ, έτοιμος αν διεκδικήσει την πρωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου