Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έβγαλε ειδήσεις η Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Τούμπα η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσία αρκετών μετόχων που βρέθηκαν εκεί για να ενημερωθούν από τον Ζήση Βρύζα για το μέλλον της ομάδας.
Στο πάνελ της συνέλευσης βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ζήσης Βρύζας, ο αντιπρόεδρός της Δημήτρης Σαχπατζίδης, ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Ζιγκερίδης και ο νομικός εκπρόσωπος  της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Παίρνοντας το λόγο ο Ζήσης Βρύζας αναφέρθηκε στα χρέη της ομάδας και ειδικότερα  στα ληξιπρόθεσμα, λέγοντας: "Τα χρέη αυτή τη στιγμή είναι 20.5 εκ. ευρώ. Σε αυτά προσθέστε και τα παγωμένα προς το Δημόσιο που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα στα διοικητικά δικαστήρια. Από αυτά, τα 5 εκατομμύρια είναι ληξιπρόθεσμα και πρέπει να διακανονιστούν μέχρι 30/6"...
Και συνέχισε: "Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε συνέχεια τις υποχρεώσεις μας, για το μέλλον ούτε και να πουλάμε παίκτες για να ξεχρεώνουμε κάθε φορά. Πιστεύω ότι με την στήριξη του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο μεγάλος και αξιόπιστος επενδυτής που θα βοηθούσε με την παρουσία του στη λύση του προβλήματος. Μοναδικός επενδυτής συνεχίζετε να είστε εσείς ο κόσμος του ΠΑΟΚ", είπε απευθυνόμενος στους περίπου 100 παρευρισκόμενους.
Σε ερωτήσεις των μετόχων σχετικά με τις ευθύνες που έχει η προηγούμενη διοίκηση, για τα χρέη που άφησε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: "Να ξέρετε ότι διερευνώνται όλα. Αυτό που είχα πει στο Θόδωρο είναι ότι ήταν πολύ μεγάλο λάθος που δεν υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΑΕ ένας οικονομικός διευθυντής. Γι' αυτό έχουμε αρχίσει τις διαδικασίες για να προσληφθεί άμεσα".

Σημειώνουμε ότι υπήρχε ένταση στη συνέλευση όταν έγινε λόγος για τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Ζαγοράκη. Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΑΣ Δημήτρης Ζυγκερίδης, οι συνολικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ φτάνουν μέχρι τις 29/2/12 τα 22 εκ. ευρώ, υπάρχει όμως ένα ποσό 1,5 εκ. που βρίσκεται στα ταμεία της ΠΑΕ και κατεβάζει το σύνολο των υποχρεώσεων του συλλόγου στα 20,5 εκ. ευρώ.
Σε αυτό το ποσό συνυπολογίζονται τα 8 εκ. € της περιόδου του Γούμενου τα οποία αποπληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, οπότε το συνολικό άνοιγμα των διοικήσεων του Ζαγοράκη ανέρχεται στα 12,5 εκ. €.
Από τους μικρομετόχους που παρευρισκόταν στην αίθουσα τέθηκε το θέμα να αποδοθούν  ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το οικονομικό άνοιγμα και μάλιστα ζητήθηκε να ξαεκαθαριστεί αν ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ηλίας Βιολίδης οφείλουν κάποια ποσά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως η καρτέλα του  Ζαγοράκη είναι χρεωμένη με 320.000 € τα οποία δόθηκαν για σκοπούς της ομάδας. Αναφέρθηκε πως γι' αυτό το ποσό δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά και σε εκείνο το σημείο ο Βρύζας πρότεινε να εγκριθούν τα χρήματα υπό μορφή αμοιβής στο Θόδωρο Ζαγοράκη για την συνολική θητεία του.

Τώρα σχετικά με την καρτέλα του Ηλία Βιολίδη το συνολικό ποσό που οφείλει ο πρώην αντπρόεδρος στην ΠΑΕ φτάνει τις 318.000 € συν ένα ποσό 100.000 € το οποίο ο ίδιος έχει διακανονίσει απέναντι σε τρίτους στους οποίους οφείλεται αντίστοιχο ποσό, από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Για το θέμα της οφειλής του Βιολίδη, ο Βρύζας είπε: "Για τη συγκεκριμένη οφειλή υπάρχει διακανονισμός του Βιολίδη με την ΚΑΕ με ημερομηνία καταβολής μέχρι 30/6. Συναντήθηκα πρόσφατα μαζί του και μου ζήτησε να γίνει νέος διακανονισμός και να πάει μετά τις 1/7. Του τόνισα πως αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν μέχρι τις 30/6 γιατί η ΠΑΕ τα έχει μεγάλη ανάγκη. Υποσχέθηκε πως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα φέρει".
Οι μέτοχοι επέμεναν να μάθουν αν όλα όσα προαναφέρθηκαν δίνουν το δικαίωμα να κινηθεί νομικά η ΠΑΕ εις βάρος του πρώην Προέδρου και ο Βρύζας απάντησε πως για κάποια ποσά δεν μπορούν να υπάρχουν παραστατικά, μιας και υπάρχουν και κάποια έξοδα που δεν δικαιολογούνται με έγγραφα.
Τέλος η συνέλευση αποφάσισε για το ύψος της αμοιβής του προέδρου αλλά και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ. Έτσι ο Ζήσης Βρύζας θα παίρνει 7000 € τον μήνα και ο Κωνσταντινίδης 3.500 €...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου