Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Γράφει αρνητικά την ιστορία

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους τέσσερις τελευταίους του αντιπάλους στο πρωτάθλημα, και πλέον... ακουμπάει μια ξεχασμένη κακή παράδοση

Από την σεζόν 1964-65 είχε να παρατηρηθεί το φαινόμενο ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει στην Τούμπα τέσσερις συνεχόμενους αντιπάλους του στο πρωτάθλημα. Τότε ο "Δικέφαλος" δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει πέντε ομάδων σερί και αν δεν βρει τρόπο να επιβληθεί της Δόξας Δράμας την Μεγάλη Τετάρτη τότε θα ισοφαρίσει εκείνο το αρνητικό ρεκόρ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα "Σπορ του Βορρά": "Αρνητικό ρεκόρ 47 χρόνων καταγράφηκε χθες στην Τούμπα! Ο "Δικέφαλος" έμεινε χωρίς νίκη τέταρτο σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1964-65. Το απίστευτα αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο (1-2 στην παράταση) και συνεχίστηκε με την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-2), το 0-0 με τον Αρη, με την ήττα από την Ουντινέζε με 0-3 στην Ευρώπη και τον αποκλεισμό, την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-3 και την ήττα από τα Γιάννινα με 1 -2.
Σε αυτό το αρνητικό σερί ο ΠΑΟΚ μέτρησε δύο αποκλεισμούς (Κύπελλο και Ευρώπη) αλλά έχασε και συνολικά 11 βαθμούς μέσα στην Τούμπα στο πρωτάθλημα πετώντας την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στη δεύτερη θέση και έτσι πλέον βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με την ΑΕΚ τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου! 
Η παροιμιώδης αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει μέσα στην Τούμπα, εκτός από τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί μέσα στην ομάδα, οδηγεί τον σύλλογο σε μερικές από τις χειρότερες επιδόσεις σε ολόκληρη την ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, αφού, όπως προαναφέραμε, τέτοιο σερί εντός έδρας χωρίς νίκη σε αγώνες πρωταθλήματος, έχει να παρατηρηθεί εδώ και 47 ολόκληρα χρόνια. Μετά τη σεζόν 1964-65, το αρνητικό σερί που τρέχει τώρα ο ΠΑΟΚ, είναι η αμέσως χειρότερη επίδοση και δεν θα ισοφαριστεί, μόνο αν ο Δικέφαλος κερδίσει τη Δόξα Δράμας στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη.
Από την επόμενη χρονιά μέχρι και τη φετινή, υπήρχαν μόνο τριάδες εντός έδρας αγώνων που δεν κατάφερνε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και αυτές ερχόταν σπάνια. Τότε πάντως, τη σεζόν 1964-65 τα πέντε ματς που δεν κατάφερε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ήταν κατά σειρά με τους: Αρη (0-2), Ολυμπιακό (0-4), Πιερικό (0-1), Παναθηναϊκό (0-0) και Ηρακλή (1-1). Φέτος, με τη χθεσινή ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, συμπλήρωσε τέσσερα ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη με Ολυμπιακό, Αρη, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου