Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Στέλνει μηνύματα με... Περιστέρι


Μία ματιά στη βαθμολογία εύκολα μπορεί να κάνει τον καθένα να καταλάβει πόσο σημαντικοί είναι οι τρεις βαθμοί για τον ΠΑΟΚ στον σημερινό (19.00, TV NOVASPORTS 3) εκτός έδρας αγώνα του με τον Ατρόμητο. Ο "Δικέφαλος" με νίκη πιάνει την τρίτη θέση και στέλνει μήνυμα ετοιμότητας εν όψει πλέι οφ. Δεν θα είναι, όμως, μόνο αυτή η αξία της νίκης. Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι θέλουν να δώσουν αποδείξεις ανωτερότητας απέναντι σε ένα αντίπαλο που τους πλήγωσε πολύ φέτος στο Κύπελλο και παράλληλα να κάνουν το απόλυτο νικών στις έδρες των αντιπάλων που κατά πάσα πιθανότητα θα βρουν μπροστά τους στους αγώνες κατάταξης.

Ροπή στις ισοπαλίες
ΟΙ τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι έχουν λήξει ισόπαλες με πιο πρόσφατο το περσινό ματς που έληξε 2-2 με τους Λίνο και Ελ Ζαρ να σημειώνουν τα γκολ του "Δικεφάλου". Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο χρονολογείται στις 26 Αυγούστου του 200, για το Κύπελλο Ελλαδας με σκορ 1-2 με τον Ναλιτζή να σημειώνει και τα δύο τέρματα.
Τα πλάνα του Δώνη
Ο Ατρόμητος δεν έχει στην αποστολή του τον Σκόνδρα και τον Καραμάνο (τιμωρημένος) και ο Γιώρος Δώνης έχει στη διάθεσή του 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι: Ιτάνζ, Ράντμαν, Ζουέλα, Τόμας, Καραγκούνης, Αναστασάκος, Γκαρσία, Ιγκλέσιας, Μήτρογλου, Επστάιν, Δημούτσος, Μπρίτο, Μπάλλας, Σφακιανάκης, Οικονόμου, Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τάτος.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την πιθανή ενδεκάδα αυτή θα αποτελείται από τους Ιτάνζ κάτω από το τέρμα, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά Φυτανίδη, Ζουέλα, Τόμας και Γιαννούλη, στη μεσαία γραμμή Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Καραγκούνη, στα άκρα της επίθεσης Μπρίτο (δεξιά) και Επστάιν (αριστερά) και Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.
Κλίνει προς Σνάουτσνερ ο Μπόλονι
Από 19 ποδοσφαιριστές αποτελείται και η αποστολή του ΠΆΟΚ, όπως την επέλεξε ο Λάσλο Μπόλονι. Εκτός έμειναν οι Γλύκος, Κατσικάς, Τσουκαλάς, Ετο και Ιβιτς (οι δύο τελευταίοι δεν είναι απολύτως έτοιμοι), ενώ οι παίκτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα είναι οι εξής: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ.
Αν και τις τελευταίες μέρες ο Μπόλονι αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ Αποστολόπουλου και Σνάουτνσερ για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα φαίνεται ότι καταλήγει στον Πολωνό αμυντικό και σε μία ενδεκάδα που θα έχει ως εξής: Χαλκιάς κάτω από το τέρμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, τροάδα στη μεσαία γραμμή Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Λίνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Με Κωνσταντινέα και... Στυλιάρα
Ο Πέτρος Κωνστανινέας επανέρχεται στην αγωνιστική δράση μετά το περιβόητο παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού. Ο Μεσσήνιος διαιτητής που είχε σφυρίξει τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ στην ενός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου θα έχει βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Λεωνίδα Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου), ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτ/νίας) ο οποίος είχε βάλει στο μάτι τον Μπόλονι στον αγώνα με την Κέρκυρα. Παρατηρητής διαιτησίας είναι ο Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά).
Το ματς του πρώτου γύρου
Ο ΠΑΟΚ είχε επιβληθεί με 3-1 στις 10 Δεκεμβρίου. Στο 19΄ ο Λϊνο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 29΄ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ψύχραιμα πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης από τον Ζουέλα. Στο 60΄ ο Μπρίτο με ωραία εκτέλεση μείωσε σε 2-1, ενώ στο 90΄ μετά από συνεργασία με Ίβιτς και Βιεϊρίνια ο Αθανασιάδης πλάσαρε εύστοχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου