Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εγραψε ιστορία ο Παναγιωτούδης

Ο νεότερος παίκτης που σκόραρε με την φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο 17χρονος μέσος ξεπερνώντας στην σχετική κατηγορία τον Σταύρο Σαράφη

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον νεότερο παίκτη που σκόραρε με την φανέλα του ΠΑΟΚ παρουσιάζει σε θέμα της την Πέμπτη (19/4) η εφημερίδα "Σπορ του Βορρά".
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Ιστορία έγραψε χθες στην Τούμπα ο Κώστας Παναγιωτούδης. Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Δόξα Δράμας, στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε για 45 ολόκληρα χρόνια ο Σταύρος Σαράφης! Πλέον, είναι ο νεότερος παίκτης που σκόραρε σε επίσημο ματς στην ιστορία του ΠΑΟΚ!
Οταν ο 17xpovoς Κώστας Παναγιωτούδης έπιανε το σουτ με το οποίο άνοιγε to σκορ στο 12' του χθεσινού ματς απέναντι στην Δόξα Δράμας, ασφαλως δεν γνώριζε ότι κατέρριπτε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, το οποίο κρατούσε για 45 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, με το γκολ αυτό, έγινε ταυτόχρονα ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που σκόραρε σε επίσημο παιχνίδι.
Γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου 1994, ο Παναγιωτούδης κατάφερε να σκοράρει σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 15 ημερών για την ακρίβεια. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει και ο Σταύρος Σαράφης στις 8 Οκτωβρίου 1967. Γεννημένος στίς 26 Ιανουαρίου 1950, είχε σκοράρει σε επίσημο ματς με τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών. Ο Παναγιωτούδης δηλαδή ξεπέρασε τον αξεπέραστο κατά τ' άλλα "Καίσαρα" για τέσσερις ολόκληρους μήνες...
Οι συμπτώσεις βέβαια για τους δύο βενιαμίν σκόρερ του Δικέφαλου, είναι σχεδόν... ανατριχιαστικές. Ο Παναγιωτούδης, όπως και ο Σαράφης, σκόραρε στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα. Σε ματς μέσα στην Τούμπα, με το τελικό σκορ να είναι το 2-0. Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Σαράφης σκόραρε την πρώτη φορά που έπαιξε με την ασπρόμαυρη φανέλα, στην πρεμιέρα της σεζόν 1967-68. Ηταν 8 Οκτωβρίου 1967 (το πρωτάθλημα τότε άρχιζε πολύ αργότερα απ' ότι αρχίζει σήμερα) και ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν το Αιγάλεω στην Τούμπα. Κέρδισε 2-0 με το ένα γκολ να το πετυχαίνει ο πιτσιρικάς τότε Σαράφης.
Ο Γιώργος Tουρσουνίδns είναι ένας ακόμη παίκτης, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ πριν κλείσει τα δεκαοχτώ του χρόνια. Γεννημένος στις 21 Ιουλίου 1970, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Νίκο Αλέφαντο στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1987-88, οπότε ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Λεβαδειακού, επίσης με 2-0. Μόνο που ο Τουρσουνίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ αργότερα και πάντως μετά το κλείσιμο των 18 του χρόνων.
Από τους εν ενεργεία παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτοί που επίσης έκαναν πολύ νεαροί ντεμπούτο σε επίσημο ματς, ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδnς σε ηλικία 18 χρονών, 1 μήνα και 12 ημερών, στο ευρωπαϊκό ματς με την Λοκομοτίβ Τιφλίδας. Επομένως, ο Παναγιωτούδης πλέον κρατάει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου