Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Στα πλέι οφ και με τη βούλα

Η Λίγκα επικύρωσε την συμμετοχή του ΠΑΟΚ και των άλλων τριών ομάδων στους αγώνες κατάταξης. Ποια η αντίδραση του Αστέρα Τρίπολης που είχε δημιουργήσει θέμα και ποιες οι υπόλοιπες αποφάσεις. Δέσμευση από όλα τα κόμματα ζητά η Λίγκα για τροποποίηση των άρθρων του αθλητικού νόμου περί αστικής και ποινικής ευθύνης των διοικούντων των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Λίγκας το μεσημέρι της Δευτέρας (30/4). Αυτό που αφορά κυρίβς τον ΠΑΟΚ είναι ότι επικυρώθηκε η συμμετοχή όλων των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ πέφτοντας στο κενό η προσπάθεια του Αστέρα Τρίπολης να δημιουργήσει θέμα. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Αστέρα. Γιώργος Μποροβήλος, το θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ αποφασίστηκε να συζητητηθεί σε κάποια άλλη συνεδρίαση.
"Υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το αν οι αδειοδοτήσεις των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ εντάσσονται στην φετινή περίοδο και άρα μιλάμε για την αδειοδότηση που δόθηκε λίγο πριν το ξεκίνημα της φετινής κανονικής περιόδου ή επειδή μιλάμε για αγώνες κατάταξης αφορούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο και άρα εντάσσονται συνολικά στην αδειοδότηση της επόμενης περιόδου. Αυτό αποφασίσαμε να το εξετάσουμε σε κάποια άλλη συνεδρίαση", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μποροβήλος. Συνολικά οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League ήταν οι εξής:
"Το ΔΣ της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Επικυρώθηκε η θέση του Πρωταθλητή και οι τέσσερις συμμετέχοντες στους αγώνες κατάταξης (play off).
2. H τελική φάση του Πρωταθλήματος Κ17 (final four) θα διεξαχθεί στην Τρίπολη.
3. Εκπρόσωπος της διοργανώτριας στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα είναι ο κ. Γ. Μποροβήλος, με αναπληρωτή του τον κ. Γ. Μώραλη.
4. Ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος περιόδου 2012-2013 ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου 2012".
Δέσμευση για αλλαγή του αθλητικού νόμου από τα κόμματα
Εξάλλου, η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ότι θα αλλάξουν οι διατάξεις του αθλητικού νόμου Γερουλάνου που αφορούν την αστική και ποινική ευθύνη του προέδρου και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
"Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής της 23ης αγωνιστικής ημέρας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της εκδήλωσης της πρόθεσης παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού, λόγω των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου που προβλέπουν την αστική και την ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων, η Super League για άλλη μία φορά θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι ποινικοποιούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιβάλλουν νόμους που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.
Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου