Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πρόκριση στους "32"

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη σήμερα (27/11) απέναντι στην Ντιναμό Μινκσ για να κρατά την τύχη του στα χέρια του.
Ο ΠΑΟΚ για να μην μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την προκρισή του στους "32" του Europa League, θα πρέπει να κερδίσει σήμερα (27/11) την Ντιναμό Μινσκ και στις 11 Δεκεμβρίου την Γκινγκάμπ στην Τούμπα. Για να βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Κατ' αρχήν, εφόσον ο Δικέφαλος σήμερα (27/11) χάσει ή φέρει ισοπαλία κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ και η Γκινγκάμπ κερδίσει στην έδρα της την Φιορεντίνα, τότε η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη αποχαιρετά την διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκτός και στην περίπτωση που σήμερα (27/11) χάσει και η Γκινγκάμπ αναδειχθεί ισόπαλη με την Φιορεντίνα.
Από εκεί και πέρα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί ή να αναδειχθεί ισόπαλος σήμερα στο Μπορίσοφ και να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης, εφόσον, όμως, η Γκινγκάμπ χάσει ή φέρει "Χ" απέναντι στην Φιορεντίνα. Το ζητούμενο, με λίγα λόγια, για τον Δικέφαλο είναι μετά την σημερινή (27/11) αγωνιστική η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του ΠΑΟΚ και της γαλλικής ομάδας να παραμείνει στους 3 βαθμούς ή να μειωθεί.
Στην περίπτωση που μειωθεί, τότε ο Δικέφαλος με μία απλή νίκη επί των Γάλλων την τελευταία αγωνιστική περνάει στην επόμενη φάση. Στην περίπτωση που η διαφορά παραμείνει, πάντως, στους 3 βαθμούς, τότε ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί επιτυχία εις βάρος της Γκινγκάμπ στην Τούμπα στις 11 Δεκεμβρίου με 2-0 ή με διαφορά τριών γκολ εάν οι Γάλλοι σκοράρουν στην Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας, είναι τα αποτελέσματα στους αγώνες μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων και η Γκινγκάμπ είχε κερδίσει στο Ρουντουρού με 2-0.
Υπάρχει, τέλος, και το ακραίο σενάριο, η Φιορεντίνα να χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ να κάνει το δύο στα δύο στα εναπομείναντα ματς του ομίλου κι έτσι να δούμε τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση ο Δικέφαλος δεν θα συνεχίσει στο Europa League.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας, αναλυτικά, είναι τα εξής:
   Τα μεταξύ τους αποτελέσματα
    Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
    Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
    Περισσότερα γκολ εκτός έδρας στα μεταξύ τους παιχνίδια
    Συνολική διαφορά τερμάτων στην βαθμολογία του ομίλου
    Καλύτερη επίθεση
Αν υπάρξει ισοβαθμία ακόμα και μετά από τα 6 πρώτα κριτήρια, τότε περνάει αυτός με την καλύτερη βαθμολογία στην UEFA που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου