Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Το προφητικό άρθρο του "ΙΣΟΒΙΤΗΣ" για το +1

Μεγάλο διπλό το χθεσινό στο Καραϊσκάκη. Ιστορικό. Θα το θυμόμαστε χρόνια, λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες επιτεύχθηκε –ο ορισμός της ολοκληρωτικής τρομοκρατίας.
Εννοείται πως αυτή η νίκη θα πανηγυριστεί για καιρό και σε καμία περίπτωση δε θέλω να σταματήσω ή να μειώσω τη χαρά από το πραγματικά εκπληκτικό τρίποντο χθες. Αλλά, για όποιον σκαμπάζει πέντε βασικά πράματα από μπάλα, το διπλό στον Πειραιά ήταν τόσο αναμενόμενο όσο και ποδοσφαιρικά λογικό. Τα δύσκολα έρχονται.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον 5 πόντους μπροστά. Με μια ματιά στο πρόγραμμα, θα ήταν παράλογο ποδοσφαιρικά να κλείσει τη χρονιά (μετά το ματς στη Λιβαδειά, δηλαδή) με περισσότερους από 1 πόντο διαφορά από τον Ολυμπιακό, είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος. Όποιος βλέπει μπάλα και καταλαβαίνει τι βλέπει θα συμφωνήσει μαζί μου –οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν τα πανηγύρια, γι’ αυτά είναι.
Στην Ξάνθη, την ερχόμενη Κυριακή, μας περιμένει μεγάλο σφυροκόπημα. Ο τρόπος παιχνιδιού της ακριτικής ομάδας, σε αντίθεση με τη φουλ επίθεση από τα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού που ο Άγγελος τα έσβησε με 1-2 κινήσεις, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το υπάρχον ρόστερ μας αλλά και από το παιχνίδι που κάνει σε κάθε ματς ο προπονητής. Η ανάπτυξή μας, τόσο από τον άξονα όσο και από τα μπακ, θα δώσει δεκάδες μπάλες στην Ξάνθη και δε θα μου κάνει εντύπωση αν το τελικό σκορ γράψει 4 ή και 5 γκολ στο παθητικό μας. Ξέρω πως ακούγεται παράλογο, αλλά δεν είναι. Κλέιτον, Καπετάνος και Σολτάνι θα βρεθούν πάνω από 10 φορές απέναντι στον Γλύκο σε κόντρα δίχως οργανωμένη άμυνα και  το πάρτι των γηπεδούχων μου φαίνεται αναπόφευκτο.  Όχι πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τα Γιάννινα, καθώς  ο ΠΑΣ έχει ένα μοναδικό τρόπο να κοντράρει τις μεγάλες ομάδες με μεγάλες διαγώνιες και ταυτόχρονα να μη χαλάει την άμυνά του. Με αυτοσυγκέντρωση ως το τέλος, θεωρώ πως το καλύτερο που μπορεί να τους πάρει ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς είναι το Χ και να μας πλησιάσει στους 4 πόντους.
Με την Γκινγκάμπ, την Πέμπτη, τα πράματα είναι πολύ πιο απλά. Διπλό με κατεβασμένα τα χέρια, καθώς ο προπονητής των Γάλλων δεν αστειεύεται τακτικά, έχει αποδείξει πως ξέρει να εξουδετερώνει εύκολα ομάδες με μονάχα 2-3 ποιοτικούς παίκτες, το έκανε εκεί μέσα και θα το κάνει και στην Τούμπα. Ελπίζω να μην παρασυρθούμε, μόνο, και φάμε πολλά γκολ από νωρίς –μία μετριοπαθής προσέγγιση του αγώνα θα φέρει μια απλή ήττα «με το κεφάλι ψηλά» και αντίο στο Γιουρόπα Λιγκ για να «συγκεντρωθούμε στο μεγάλο στόχο».
Η Κέρκυρα δεν έχει τύχη στην Τούμπα. Δε θα δούμε κανένα μεγάλο ματς, αφού ο ΠΑΟΚ είναι ήδη κουρασμένος και δεν παίζει με περισσότερους από 5-6 παίκτες στις φυσικές τους θέσεις, αλλά η νίκη θα έρθει εύκολα ή δύσκολα και το +4 θα παραμείνει, μια και ο Ολυμπιακός «αγωνίζεται» στη Λιβαδειά και δε θα έχει πρόβλημα να πάρει το διπλό στο εξοχικό του –ενδεχομένως να συνδυαστεί και με κανένα στοιχηματικό 1 ημίχρονο-2 τελικό, για να έχει και ενδιαφέρον. Οι Κερκυραίοι έχουν 2-3 ποιοτικούς επιθετικούς τους οποίους δεν τους παίρνει να τους χρησιμοποιήσουν μαζί στην εντεκάδα, οπότε είναι θέμα ημέρας αυτών που θα παίξουν αν θα μας ζορίσουν ή όχι, πάντως το παιχνίδι θα το πάρουμε.
Το μεγάλο πατατράκ θα έρθει στους Ζωσιμάδες. Δε φαίνεται με γυμνό μάτι, αλλά ο ΠΑΣ είναι η μοναδική ομάδα που δεν μπορούμε να κερδίσουμε ποτέ με τον τρόπο που παίζουμε, ειδικά με τόσες απουσίες από τις φυσικές μας θέσεις στον άξονα, σε κέντρο και άμυνα. Προβλέπω ντροπιαστική ήττα, κανένα 3-0 ή 4-0 που θα μας προσγειώσει ανώμαλα και θα φέρει πολλή γκρίνια για μεταγραφές και σκούπα και τα γνωστά που ακολουθούν μία συντριβή. Τα Γιάννινα δε θα χάσουν ούτε στο Καραϊσκάκη, ούτε από εμάς στην έδρα τους και αυτό το υπογράφω –μόνο ομάδες μικρότερου μεγέθους μπορούν να τους παίξουν στην κόντρα και να τους χτυπήσουν, καθώς το παιχνίδι των αντεπιθέσεων το κατέχουν από την αρχή του πρωταθλήματος και όποιος δεν το βλέπει είναι άσχετος. Και, επειδή ο Πανιώνιος στο Καραϊσκάκη δεν πρόκειται ούτε να πλησιάσει την περιοχή, με τη λήξη της αγωνιστικής θα βρισκόμαστε στο +1.
Η χρονιά κλείνει με τα Καλλονή-Ολυμπιακός και Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ. Η καλύτερη άμυνα της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αήττητη εντός έδρας, υποδέχεται το αφεντικό σε ένα ματς πιο φιλικό και από τα φιλικά: Θα βαρεθούμε να μετράμε. 0-3, 0-4, 0-5, μέχρι και κανένα 0-6 μπορεί να δούμε αν πληρώνει καλύτερα στα στοιχηματζίδικα. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί 2 πόντους από πάνω μας και εμείς θα έχουμε το ματς στη Λιβαδειά, όπου είτε θα το κερδίσουμε και θα ξαναπάμε στο +1 είτε θα φέρουμε Χ και θα μείνουμε στο -1.
Το αποτέλεσμα στη Λιβαδειά θα κριθεί σε 1-2 παραμέτρους. Η πρώτη θα είναι ποιοι θα στελεχώσουν το κέντρο της άμυνάς μας από την αρχή ως το τέλος, όπου ο Λεβαδειακός θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει με τη σίγουρη βοήθεια της σφυρίχτρας (με κανέναν Σιδηρόπουλο ή κανέναν Παππά που είναι αυθεντίες στα ψεύτικα φάουλ που σε βάζουν στην περιοχή). Αν έχουμε φτάσει ως τότε με 2 σέντερ μπακ στο ρόστερ, θα μας λιανίσουν. Είτε με αποβολές, είτε με τραυματισμούς, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσουμε το ματς με σέντερ μπακ στη Λιβαδειά. Το έχει ξανακάνει ο Κομπότης, θα το κάνει και τότε. Θα προκληθεί κάποιος στημένος καυγάς από κάποιο παικτάκι τους που είναι για θυσία (π.χ. Μάντζιος ή Γεωργιάδης) με κάποιον δικό μας ευέξαπτο (π.χ. Βίτορ ή Τζαβέλλας) για να αποβληθούν και στην ανάγκη θα δούμε και το φορείο προς το τέλος του ματς, αν το σκορ δεν τους ευνοεί ήδη. Αν αντέξουμε ως το τέλος με κόντρα διαιτησία, με χτυπήματα εκτός φάσης, με στημένους καυγάδες και τα σχετικά, θα το πάρουμε το διπλό και θα κάνουμε γιορτές με 1 πόντο πάνω από τον Ολυμπιακό. Αν δεν αντέξουμε, θα είμαστε από κάτω με 1 πόντο –να χάσουμε αποκλείεται, η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναλυτικά, θεωρώ πως το +5 δε μου λέει σήμερα τίποτα. Στην καλύτερη περίπτωση όπου θα μας βρει η νέα χρονιά με 1 πόντο από πάνω είναι στο χέρι του Ιβάν να μας διατηρήσει εκεί και να το παλέψει. Αν μας αφήσει με το σημερινό ρόστερ, το +1 θα γίνει -15 και ίσως και περισσότερο μέχρι το τέλος και θα αναπολούμε τη χρονιά που χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία. Το ξέρω πως οι περισσότεροι θα με κράξουν, θα με μειώσουν και θα με κοροϊδέψουν για τη συγκεκριμένη μου προσέγγιση στους αγώνες που έρχονται, αλλά το ταμείο για το ποιος τα έλεγε εγκαίρως θα το κάνουμε τα Χριστούγεννα.

 http://www.isovitis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου