Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Μία "Τσόντα" θα μας σώσει!

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Championship, η Λέστερ ονειρεύεται σαμπάνιες και φιέστες θριάμβου για τον τίτλο της Premier League! Άραγε μπορεί; Υπάρχουν ακόμα 13 βήματα τίτλου για ένα παραμύθι που ξεκίνησε από ένα… sex-tape!

 Σύμφωνα με μία ποιητική μεταφορά της θεωρίας του χάους, αρκεί το κούνημα των φτερών μιας πεταλούδας στον Αμαζόνιο για να φέρει βροχή στην Κίνα! Το φαινόμενο της πεταλούδας, όπως αποκαλείται δεν φτουράει μία μπροστά στο φετινό φαινόμενο της Λέστερ, που ξεκίνησε από το τίναγμα μίας… πεταλουδίτσας!
 Θεωρητικά δεν υπήρχε λόγος να απολυθεί ο Νάιτζελ Πίρσον από τον πάγκο της Λέστερ. Με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο μόλις είχε σώσει μία χαμένη παρτίδα, σώζοντας τις «αλεπούδες» από ένα βέβαιο υποβιβασμό. Θεωρητικά, θα έπρεπε να έχει το πράσινο φως για να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν, όμως παραδόξως απολύθηκε μία μέρα πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου! Τι είχε συμβεί; Κάτι εντελώς παράδοξο, που έφερε τον Κλαούντιο Ρανιέρι ξανά στην Αγγλία.

Αμαρτίαις τέκνων, παιδεύουσι γονείς!
Στην τουρνέ της ομάδας στην Ταϊλάνδη λίγο μετά την λήξη του πρωταθλήματος, κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν… μεγάλη μπάλα. Κι όχι μόνο αυτό. Αποφάσισαν να το βιντεοσκοπήσουν κιόλας! Ακόμα χειρότερα; Αυτός που έκανε την στραβή ήταν ο γιος του Νάιτζελ Πίρσον, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να οργανώσει ένα όργιο με τρεις Ταϊλανδέζες στο οποίο συμμετείχαν ακόμα δύο συμπαίκτες του. Το ακόμα χειρότερο; Σε αυτό το βίντεο που διέρρευσε στα social media φέρεται να προσβάλει με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο τις τρεις Ταϊλανδέζες ιερόδουλες. Το ακόμα ακόμα χειρότερο; Οι ιδιοκτήτες της Λέστερ είναι από την Ταϊλάνδη!
Η παραίτηση ήταν πια μονόδρομος για τον 52χρονο τεχνικό, ο οποίος πριν αποχαιρετίσει είχε αφήσει εκτός από μία στρωμένη ομάδα και δύο ακόμα έτοιμα γρανάζια, έχοντας συμφωνήσει με τους Ρόμπερτ Χουτ και Σίνζι Οκαζάκι, οι οποίοι φέτος είναι καθοριστική στην πορεία τίτλου της Λέστερ.
Why? Why not? 
Πιθανώς τίποτα από όσα ζούμε σήμερα, δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε αυτό το μοιραίο sex-tape. Ενδεχομένως η Λέστερ να πάλευε και φέτος για την παραμονή της και ο Κλαούντιο Ρανιέρι να βρισκόταν ακόμα στο ταμείο ανεργίας, ζώντας με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Κάποια ανώτερη δύναμη όμως φαίνεται πως ήθελε να φτιάξει το πιο ακραίο σενάριο, το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι, που μπορεί πια να έχει και happy-end.
Μία ομάδα που πέρυσι στην 23η αγωνιστική της Premier League ήταν ουραγός με μηδαμινές ελπίδες παραμονής, ακριβώς ένα χρόνο μετά φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, 5 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Τότεναμ, 13 στροφές πριν το τέλος. Άραγε μπορεί να πάει all the way και να κόψει πρώτη την καρό σημαία; «Why not?», όπως θα έλεγαν και στο νησί. Οι «αλεπούδες» το έχουν πάει πολύ μακριά για να ξεφουσκώσουν τώρα.
Δεν είναι πια μία φωτοβολίδα, αλλά το υπ’ αριθμόν 1 φαβορί για τον τίτλο! Άντεξαν σε πολλές προκλήσεις, πέρασαν όλες τις δοκιμασίες και με σφυρηλατημένο το πετσί τους θέλουν να κάνουν τον Μάιο φιέστα τίτλου, όπως πριν από δύο χρόνια, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Championship. Μία ματιά στο πρόγραμμα, μαρτυρά ότι: «Ναι! Γίνεται!».
Τα σημάδια που δείχνουν τίτλο!
1. Ένα από τα μεγάλα όπλα της Λέστερ είναι ότι δεν έχει διπλές ή τριπλές υποχρεώσεις. Είναι το πρωτάθλημα και… τέλος. Δεν έχει Ευρώπη (όπως Άρσεναλ, Σίτι), δεν έχει Κύπελλο, δεν έχει Λιγκ Καπ, δεν έχει τίποτα. Έχει 13 ακόμα 90λεπτα και τέλος. Την ώρα που οι βασικοί της αντίπαλοι θα ξοδεύονται δεξιά κι αριστερά σε παράλληλες υποχρεώσεις, η Λέστερ θα είναι απόλυτα αφοσιωμένη σε ένα ματς την εβδομάδα, κάτι που μπορεί να της επιτρέψει να βγάλει την σεζόν, με βενζίνη στο ρεζερβουάρ, παρά το μικρό της ρόστερ και το ακόμα μικρότερο rotation από τον Ρανιέρι.
2. Βλέποντας κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα της Λέστερ, θα παρατηρήσει ότι μόνο τα 5 από τα 13 τελευταία της παιχνίδια είναι απέναντι σε ομάδες του Top-10 (Άρσεναλ, Γουότφορντ, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με τα υπόλοιπα να είναι με ομάδες που είναι απολύτως του χεριού της!
3. Έχει περισσότερα εντός (7) από ότι εκτός έδρας παιχνίδια (6), αν και η Λέστερ δεν δείχνει να χαμπαριάζει από έδρες, αφού έχει πανομοιότυπη αγωνιστική συμπεριφορά είτε παίζει στο σπίτι της είτε όχι (7-4-1 εντός, 8-4-1 εκτός)!
4. Αν και στην Αγγλία δεν γίνονται τέτοια, κρατήστε τούτο. Την τελευταία αγωνιστική η Λέστερ θα παίζει στην έδρα της Τσέλσι, εκεί όπου ακόμα λατρεύεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Με τους «μπλε» ενδεχομένως εκτός στόχων, ακόμα και οι οπαδοί της Τσέλσι δεν θα είχαν πρόβλημα να δουν την Λέστερ να σηκώνει το πρωτάθλημα στο σπίτι τους, αντί να το σηκώνει καμία μισητή Τότεναμ ή Άρσεναλ!
5. Αν και ο όρος «αδιάφορος» δεν ταιριάζει σε ομάδες της Premier League, η Λέστερ θα κληθεί να παίξει με πολλές ομάδες που προς το τέλος ίσως έχουν ξεμείνει από ξεκάθαρους στόχους (Κρίσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ, Σουόνσι, Έβερτον), κάτι που ίσως παίξει το ρόλο τους. Συν τοις άλλοις μπορεί να προκύψει και κάτι απροσδόκητο. Ένα άτυπο, άγραφο ηθικό συμβόλαιο ανάμεσα στους μικρομεσαίους της λίγκας, που πολύ θα ήθελαν να δουν ένα μικρό να σπάει την κυριαρχία των μεγάλων!
6. Στο τέλος της ημέρας, η Λέστερ μπορεί να το σηκώσει γιατί μέχρι στιγμής έχει την καλύτερη ομάδα, το κορυφαίο σύνολο, τον πρώτο σκόρερ (Βάρντι), τον δεύτερο σε ασίστ (Μαχρέζ), την πιο παραγωγική επίθεση, τις λιγότερες ήττες, την καλύτερη αύρα. Στο κάτω - κάτω ας το πάρει για να πάει ως το τέλος το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι, για να γίνει η ιστορία της φετινής ταινία Blogbuster, για να γραφτούν βιβλία, για να διηγούνται οι παλιοί στους νεότερους πως ναι, στο ποδόσφαιρο ο Δαυίδ μπορεί να κερδίσει τον Γολιάθ!
ΤΑ 13 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΤΕΡ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
14/2: Άρσεναλ - Λέστερ
27/2: Λέστερ - Νόριτς
1/3:  Λέστερ - Γουέστ Μπρομ
5/3:  Γουότφορντ - Λέστερ
14/3: Λέστερ - Νιούκαστλ
19/3: Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ
2/4:  Λέστερ - Σαουθάμπτον
9/4:  Σάντερλαντ - Λέστερ
16/4: Λέστερ - Γουέστ Χαμ
23/4: Λέστερ - Σουόνσι
30/4: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ
7/5:  Λέστερ - Έβερτον
15/5: Τσέλσι - Λέστερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου