Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Στου Καρατάσιου νέο γήπεδο και προπονητικό

Συνάντηση εκπροσώπων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη για την οριστική παραχώρησης της έκτασης, σύμφωνα με δημοσίευμα. Το σχέδιο Σαββίδη προβλέπει γήπεδο 30.000 θέσεων, προπονητικό με δέκα γήπεδα και ξενοδοχειακή μονάδα.  

 

Την έκταση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου έχει επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης ως την κατάλληλη για να προχωρήσει το πλάνο κατασκευής νέου γηπέδου, αλλά και προπονητικού κέντρου.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Metrosport" την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση μελών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να παρθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης της έκτασης.
Αναλυτικά, το δημοσίευμα: "Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία γηπέδου, προπονητικού κέντρου, ξενοδοχειακής μονάδας και εμπορικών χώρων στο στρατόπεδο Καρατάσιου, μπαίνει στο τελικό στάδιο της έγκρισης, που θα σημάνει την έναρξη της υλοποίησής του.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Μ», την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ, στις εγκαταστάσεις του Γ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συνάντηση μεταξύ μελών του Ταμείου Εθνικής Αμυνας και εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ληφθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης της έκτασης.
Η συνάντηση προγραμματίστηκε με εντολή που δόθηκε χθες από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Στρατού. Ουσιαστικά, πρόκειται για την απάντηση στο αίτημα που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με έγγραφο της, το οποίο εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου και πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 373. Το έγγραφο της αίτησης φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση και, σύμφωνα μ' αυτό, ο Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει να κατασκευάσει στην υπό παραχώρηση έκταση που είναι 700 στρέμματα: Γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θέσεων, ξενοδοχειακή μονάδα, προπονητικό κέντρο με 10 (!) γήπεδα, χώρους στάθμευσns, θεματικά πάρκα και εμπορικό κέντρο με διάφορα καταστήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Μ», το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι απολύτως θετικό στην παραχώρηση της έκτασης, η οποία κρίνει ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν προσφέρει το παραμικρό, ενώ, όπως τονίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την αξιοποίησή της, θα έχει πολλαπλά οφέλη το ελληνικό κράτος.Μάλιστα, το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας προτίθεται να διευκολύνει την υπόθεση για να ξεπεραστεί το ένα και μοναδικό πρόβλημα που υφίσταται.Επειδή το Ταμείο Εθνικής Αμυνας δεν μπορεί να παραχωρήσει ακίνητη περιουσία του Στρατού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε χρόνων, το θέμα θα περάσει στην αρμοδιότητα του ΤΑΥΠΕΔ, ώστε η παραχώρηση να γίνει για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 49 χρόνων, όπως έγινε και στην περίπτωση του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».
Θυμίζουμε, τέλος, ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης, ο Ιβάν Σαββίδης είχε υποσχεθεί θα κάνει μία μεγάλη δημοσκόπηση μεταξύ των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για να δει ποια είναι η άποψη της πλειοψηφίας για το θέμα του νέου γηπέδου. Αν πρέπει να ανακαινιστεί η Τούμπα ή ο ΠΑΟΚ να μετακομίσει σε άλλο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου