Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Συγχαρητήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

Για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που πυροδότησε τις εξελίξεις μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αχιλλέας Μπέος.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Αθλητικό Metropolis:
Για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος: «Έκανα μια επίσκεψη χθες στο Άγιο Όρος και τώρα πάω Αθήνα. Πήγα στο Βατοπέδι. Με είχε καλέσει ο κ. Εφραίμ. Πήγα και τον είδα. Δεν τον ξέρω χρόνια, αλλά τελευταία έχουμε συναντηθεί 2-3 φορές. Είναι πολύ ευφυής άνθρωπος και όταν μιλάς μαζί του βγάζεις σεβασμό προς το πρόσωπό του. Δεν ξέρω αν έχει εχθρούς, αλλά για μένα είναι φίλος και καλός άνθρωπος».
Για το ενδεχόμενο του Grexit και τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Κοντονής: «Έχουμε ξενοποιήσει τις φρασεολογίες. Εγώ είμαι υπέρ της θέσης “ή τώρα ή ποτέ”. Ή φτιάχνεις κ. Κοντονή το ποδόσφαιρο ή φεύγεις σαν αποτυχημένος. Αν θες να κάνεις ομελέτα, σπας αυγά. Είμαι κατά της διακοπής του Κυπέλλου. Δεν είναι λύση αυτή. Η λύση είναι να διακόψει όλα τα πρωταθλήματα, και τα τοπικά, και χτίζεις από την αρχή ένα οικοδομήσιμο πρόγραμμα με υγιείς όρους. Να διώξει ό,τι παλιό υπάρχει. Για να γίνει αυτό πρέπει να σπάσει αυγά και να έχει γνώσεις και άποψη».
Για τον Γκιρτζίκη και τη στάση των Ενώσεων: «Δεν είναι φίλος μου ο Γκιρτζίκης. Θα φύγει είτε το θέλει είτε δεν το θέλει γιατί δρομολογούνται εξελίξεις και ενόψει εκλογών, κάτω από δημοκρατικές διαδικασίες όχι με πραξικόπημα. Ήρθε η ώρα οι Ενώσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Νομίζω ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου θα υπάρχει αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας από τις ίδιες τις Ενώσεις. Αυτό δεν φτάνει από μόνο του. Αν ο αρμόδιος υπουργός έχει τη διάθεση να τροποποιήσει πράγματα, για να φτιάξει ένα υγιές ποδόσφαιρο -επαγγελματικό αλλά και ερασιτεχνικό-, του δίνεται η ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Έχει σύμμαχο έναν μεγάλο αριθμό Ενώσεων, αλλά και τρεις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν κόσμο και δεν είναι μικρή υπόθεση».
Για τον Γκιρτζίκη, τον Μαρινάκη και αν «παίζει» το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης για να αποφευχθεί το Grexit: «Μα πώς να παραιτήσει τον Γκιρτζίκη; Και να τον παραιτήσει δεν λέει τίποτα. Ο Γκιρτζίκης δεν είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων. Η ΕΠΟ δεν είναι ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος είναι η μαριονέτα. Το σύστημα και η υποδομή είναι από πίσω. Οι από κάτω. Γι’ αυτό κάθε φορά αλλάζει ο πρόεδρος, αλλά οι από κάτω παραμένουν οι ίδιοι. Αυτοί που κινούν τα νήματα, αυτοί που είναι στις επιτροπές, παραμένουν εκεί. Πρέπει να αλλάξουν και οι καρέκλες μέσα στην ΕΠΟ αυτή τη φορά.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο ο Γκιρτζίκης, είναι σαν τα κορίτσια που ήταν στα μπουζούκια δεξιά – αριστερά, κρατούσαν ένα μικρόφωνο και έκαναν τις γλάστρες. Στη θέση του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είναι ο Μαρινάκης. Κάποιες άλλες εποχές ήταν άλλοι, αλλά τώρα είναι αυτός. Διατέλεσα φίλος του και κάποιο διάστημα ήμασταν μαζί. Έχει ξεφύγει σε ό,τι αφορά τη λογική και τη νοοτροπία ο Μαρινάκης. Έχει την καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν φτάνει αυτό. Μου λέγαν στον Βόλο ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Πανθρακικό γιατί το έστησαν. Μα γιατί να το στήσουν; Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, να μπορεί ο Πανθρακικός να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα όμως ο Ολυμπιακός, όταν βρεθεί στην άσχημη μέρα, δεν θα χάσει από τον Πανθρακικό γιατί το σύστημα το αποτρέπει. Για να φτιάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα πρέπει να χάνουν και οι μεγάλες ομάδες. Η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι».
Για τα χρήματα που εξασφαλίζει ο Ολυμπιακός μέσω του Champions League: «Δεν ξέρω πόσα είναι τα λεφτά, αλλά σίγουρα είναι πολλά. Είναι άνισος ο ανταγωνισμός. Η γιγάντωση του Ολυμπιακού έχει έρθει γιατί παίζει μονότερμα, χωρίς τέρμα. Αυτό το σύστημα γιγάντωσε τον Ολυμπιακό παραπάνω από όσο θα έπρεπε και οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι δύσκολο να τον ανταγωνιστούν σήμερα. Βέβαια αν γίνουν αλλαγές, σε 1-2 χρόνια θα υπάρχει καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες θα έχουν ένα μερίδιο από την πίτα».
Για τις δηλώσεις του Σαββίδη μετά το ματς με τον Ολυμπιακό: «Ήταν μια καλή κίνηση, όμως τα συγχαρητήρια οφείλουμε να τα δώσουμε στους φιλάθλους. Σε κάποια πράγματα είμαι πολύ αντίθετος σε αυτά που κάνουν, όπως το μπουκάλι που πέταξαν στον Μάρκο Σίλβα. Η εμμονή τους, όμως, να πετάνε φωτοβολίδες για να μην συνεχιστεί ο αγώνας ήταν μια σοφή κίνηση. Αξίζουν συγχαρητήρια. Εδώ κολλάει η φράση “και δαρμένος και γα…”. Τι ήθελε ο Ολυμπιακός; Να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ ήθελε. “Αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Δηλαδή θα μας ξεφτιλίζετε και μετά θα μας κάνετε τους καλούς;”. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί αυτό που έκαναν ίσως αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έχει κουράσει και το κάθε μέρα μακαρόνια. Είναι ντροπή».
Για το τι πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες: «Δεν διαφωνώ ότι είναι υγιέστερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε ακόμα πιο υγιές, ώστε να μπουν σταθερές βάσεις. Θεωρώ ότι όταν ξεκινάει ένας πόλεμος, υπάρχουν απώλειες και για τις δύο πλευρές. Ενόψει της νέας σεζόν, είναι ευκαιρία -αυτούς τους τέσσερις μήνες- να μπουν οι βάσεις, να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, και να ξεκινήσει ένα καινούριο αύριο για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Είτε του επαγγελματικού, είτε του ερασιτεχνικού. Είναι καιρός να σπάσει το απόστημα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου