Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ, για τρίτη φορά φέτος, με σούπερ τέρματα Γεωργιάδη (16΄) και Αθανασιάδη (66΄) σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στο ΟΑΚΑ μετά από 13 χρόνια. Ο "Δικέφαλος" άφησε στην άκρη το αμυντικογενές στυλ του αγώνα με τον Ατρόμητο και με παίκτη-κλειδί τον Γεωργιάδη έπαιξε μόνο για το τρίποντο που τον έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης (VIDEOS)

Αυτός είναι ΠΑΟΚ. Παίζοντας ψυχωμένα, έχοντας Λάζαρ και Γκαρσία να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι στο κέντρο και τους Γεωργιάδη, Αθανασιάδη να σκοράρουν, πέρασε... αέρας από το ΟΑΚΑ νικώντας την ΑΕΚ με 2-0. Με τους βαθμούς αυτούς ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον αντίπαλό του και βρέθηκε στην τρίτη θέση.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλη καρδιά ξεπερνώντας τη "σφαλιάρα" με τον Ατρόμητο και σπάζοντας όλες τις κατάρες που τον συνόδευαν. Νίκησε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ μετά τις 28 Φεβρουαρίου του 1999, σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά το 2005 και κυρίως έδειξε έτοιμος να παλέψει μέχρι τέλους για το καλύτερο στο πρωτάθλημα.
Κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ξεκάθαρη τακτική και κυρίως γιατί υπήρχε διαφορά ποιότητας στα χαφ με τον Γκαρσία να είναι σε καλή μέρα και να κατευθύνει άψογα το παιχνίδι. Βέβαια υπήρχαν και προβλήματα στην άμυνα με την ΑΕΚ να είναι η πρώτη που δημιούργησε ευκαιρίες με την κεφαλιά του Καφέ στο δοκάρι μετά από κακή έξοδο του Γλύκου και ένα σουτ του Λεονάρντο.
Ο ΠΑΟΚ ήταν, όμως, πιο αποτελεσματικός και στην πρώτη του ευκαιρία με σουτ του Γεωργιάδη εκτός περιοχής πήρε προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αν ήταν πιο προσεχτικός στην τελική προσπάθεια. Παρότι έφτανε άνετα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ οι παίκτες του έκαναν λανθασμένες επιλογές και διατήρησαν την "Ένωση" στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Από την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος με την εμπειρία του δημιούργησε δυσκολίες στην αντιμετώπισή του αλλά πέραν αυτού η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έκανε πολλά λάθη με ένα και μάλιστα πολύ σημαντικό να είναι του προπονητή του στη στελέχωση της ενδεκάδας.
Χτύπησε σαν την "κόμπρα"
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, είχε μια ευκαιρία λόγω Σιδηρόπουλου που επέτρεψε στον Λυμπερόπουλο να στείλει με το χέρι την μπάλα στο δοκάρι χωρίς να υποδείξει παράβαση. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε στην άμυνα και έψαχνε την καλή αντεπίθεση. Και αυτή ήρθε με τον Λάζαρ να κάνει μία εξαιρετική ασίστ στον Αθανασιάδη που με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-2 έδωσε πολύ μεγάλο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ που απλά έπρεπε να αμυνθεί σωστά. Όπως και έκανε καθώς δε δημιούργησε ευκαιρίες στα καρέ του Γλύκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου