Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τα πεπραγμένα ενός "κόνδορα"

Αφησε το στίγμα του στον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως όσοι τον παρακολούθησαν τα χρόνια που φόρεσε την φανέλα του "Δικεφάλου" θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί. Ο λόγος, ίσως, για τον καλύτερο αμυντικό που πέρασε ποτέ από την ομάδα, τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος αποχωρεί από τους "ασπρόμαυρους" αφήνοντας σε όλους την άριστη εικόνα που παρουσίαζε στα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκε.
    
Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008, ως ένας παίκτης με εμπειρία και παραστάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα. Βέβαια, η καριέρα του δεν βρίσκονταν τότε στην καλύτερη φάση της και έψαχνε μέσω του "Δικεφάλου" την "αναγέννησή" του. Το πέτυχε, βοηθώντας παράλληλα τον ΠΑΟΚ να φτάσει σε σημαντικές επιτυχίες και αποδεικνύοντας συνεχώς τον επαγγελματισμό που τον διακατέχει.
Ευφυία
Το μυαλό της άμυνας του ΠΑΟΚ. Αυτός ίσως θα ήταν ο πιο κατάλληλος τίτλος για να χαρακτηρίσει το παιχνίδι του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος δεν ήταν ένας κεντρικός αμυντικός της σειράς που απλώς σκόπευε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, αλλά ήξερε, αυτό που λέμε, μπάλα. Και το έδειξε αρκετές φορές, είτε όταν προωθούνταν στην αντίπαλη περιοχή, είτε όταν έβγαζε την μπάλα από τα μετόπισθεν του "Δικεφάλου" με απόλυτη ψυχραιμία και εξαιρετική πρώτη πάσα. Συν τοις άλλοις βρισκόταν πάντα στη θέση που πρέπει και γνώριζε πως να κατευθύνει τους συμπαίκτες του.
111 συμμετοχές
Με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Χιλιανός έπαιξε 111 φορές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, πέτυχε 6 γκολ και ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που ανέβασαν επίπεδο τον "Δικέφαλο" τα τελευταία χρόνια, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να κατακτήσει ένα τίτλο με τους "ασπρόμαυρους".
Επιστροφή εκεί που ανδρώθηκε
Ο Πάμπλο Κοντρέρας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγαπημένη του Κόλο Κόλο, την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Η κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και κατ' επέκταση στον ΠΑΟΚ και η ασθένεια της μητέρας του είναι οι βασικοί λόγοι που ρίχνουν τίτλους τέλους σε μια συνεργασία που θα μείνει γραμμένη στην ιστορία.
                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου