Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κίτρινη κάρτα στον ΠΑΟΚ από την UEFA

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει κανονικά τα παιχνίδια του με την Ουντινέζε και όσα ακόμη προκύψουν στο φετινό Europa League πληρώνοντας μόνο πρόστιμο 50.000 ευρώ. Ωστόσο θα είναι κάτω από αυστηρή επιτήρηση από την UEFA, η οποία του επέβαλε ποινή ετήσιου αποκλεισμού συν πρόστιμο 200.000 ευρώ με αναστολή. Πότε ορίζεται η νέα εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

Η απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την απολογία της ενώπιον της Club Financial Control Panel στη Νιόν της Ελβετίας και όπως αναμενόταν της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο για το γεγονός ότι άργησε να κάνει κινήσεις για να παραμείνει εντός πλαισίων του  Financial Fair Play. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει άμεσα ένα ποσό τη τάξης των 50.000 ευρώ, ενώ της επιβλήθηκε και ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου συν 200.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή (οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους καθαρογραμμένη την απόφαση για να διευκρινίσουν στο 100% όλες τις λεπτομέρειες της). Πάντως οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Αλκης Μαυροφρύδης και ο νομικός, Αχιλλέας Μαυρομάτης, κατέβαλαν όλα τα έγγραφα που αφορούν τις κινήσεις που έγιναν (πώληση Βιειρίνια, αποδεσμεύσεις Κοντρέρας, Αρίας, Σπαντάσιο, Λεονάρντο) που αφορούν την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.
Αυτή η ποινή θα τεθεί σε ισχύ αν ο ΠΑΟΚ ξεφύγει από τον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης και επιτρέψει να διογκωθούν και πάλι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε (πρώην και νυν) παίκτες και προπονητές. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει κανονικά 50.000 ευρώμ, θα δώσει κανονικά τα παιχνίδια του με την Ουντινέζε και αν προκριθεί και τα επόμενα στα παιχνίδια της διοργάνωσης του Europa League. Η επόμενη εξέταση του από την αρμόδια επιτροπή της UEFA για τα οικονομικά θα γίνει τον Ιούνιο και αν ο ΠΑΟΚ είναι σύννομος με τις απαιτήσεις της UIEFA, δεν θα έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση της επόμενης περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου