Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Bήμα-βήμα η επιστροφή του Έτο

Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου μπακ είναι ένας από τους πιο "ύπουλους" που έχει αντιμετωπίσει τη φετινή περίοδοπ το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ

Το όνομα του Αραούχο Έτο συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ. Απόλυτα λογικό, καθώς η απουσία του Βραζιλιάνου μπακ αποδυνάμωσε επιθετικά τη δεξιά πτέρυγα της ομάδας, με αποτέλεσμα ο "Δικέφαλος" να έχει χάσει σε πλουαραλισμό στο παιχνίδι του.
Κανείς, όμως, μέσα στην ομάδα δεν προσπαθεί... εκβιάσει την επιστροφή του Έτο στους αγωνιστικούς χώρους. Παρότι έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση β΄ βαθμού στον δικέφαλο και έχει αρχίσει να γυμνάζεται και με μπάλα, οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο ακόμη "γεμάτες" εβδομάδες αποθεραπείας.
Τι είναι αυτό που καθυστερεί την επιστροφή του Έτο στους αγωνιστικούς χώρους; Η αποκόλληση τένοντα την οποία είχε υποστεί στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στα τέλη Γενάρη και αποτελεί μία από τις πλέον ύπουλες μορφές τραυματισμού. Στον "Δικέφαλο" την γνωρίζουν καλά, αφού στο παρελθόν είχαν ζήσει παρόμοια κατάσταση με τον Λούσιο Φιλομένο.
Ο Αργεντίνος, ενώ έδειχνε να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον τένοντα, ερχόταν συχνά τετ-α-τετ με το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που στην περίπτωση του Έτο τα βήματα στην αποθεραπεία του είναι πολύ προσεκτικά.
Με βάση αυτά που δείχνει στις προπονήσεις στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι στη διάθεση του Μπόλονι, όμως για να πάρει το "οκ" από το ιατρικό τιμ της ομάδας θα πρέπει να περάσει τα τεστ των επόμενων αρκετών ημερών. Το σίγουρο είναι ότι κανείς στην ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει διάθεση για ρίσκο με τον Έτο. Κι αυτό, γιατί στην περίπτωσή του μπορεί να πληρωθεί πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου