Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Δεν πηδάω από το καράβι, είμαι στρατιώτης του ΠΑΟΚ"

Ο Ζήσης Βρύζας περιέγραψε τα δύσκολα δεδομένα που επικρατούν στον ΠΑΟΚ και ανέλυσε τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο "Δικέφαλος" με ή χωρίς επενδυτές. "Δεν θα παίξουμε παιχνίδια με Σαββίδη, Καμπάνη", "φαύλος κύκλος οι πωλήσεις παικτών", τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι έχει υποθηκεύσει την περιουσία του για τον ΠΑΟΚ

Ο Ζήσης Βρύζας αναφέρθηκε την Παρασκευή (27/4) μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ, το πλάνο του στις επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές, τονίζοντας πως "ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει σε πλειστηριασμό" και τις συζητήσεις που έκανε και με άλλους ανθρώπους που έχουν οικονομική επιφάνεια. Ακόμη, εξέφρασε την πίστη του για καλή πορεία της ομάδας στα πλέι οφ.
ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
* Αρκετός κόσμος βρίσκεται σήμερα στα εκδοτήρια. Ευχάριστο μήνυμα από τον κόσμο εν όψει των πλέι οφ
* Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Στέφανος Σαράτησης, ο γενικός αρχηγός, Κώστας Ιωσηφίδης και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Σάκης Τονουσίδης, βρίσκονται ήδη στον χώρο. Μαζί τους και ο Βασίλης Τριλυράκης, νεαρός επιχειρηματίας που έχει κάνει συζητήσεις και είναι πιθανό να βρίσκεται στη νέα διοίκηση
13.05 Ο Ζήσης Βρύζας πήρε θέση στο πάνελ
Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε: "Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος, μέσα στα 40 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Μετά από 4-5 χρόνια έχουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δύο είναι οι λόγοι που υπάρχει τώρα αυτό. Υπήρχαν τομείς που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε την τελευταία τετραετία, επαναλαμβάνω, όμως, ότι έγινε κατά τα άλλα πολύ σοβαρή δουλειά. Υπήρχαν κομμάτια, πάντως, όπως το εμπορικό που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε και δεν υπήρχε στρατηγική για μεγάλες επενδύσεις όπως το αθλητικό κέντρο. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, την αύξηση της φορολογίας και το fair play μας έφεραν σε αυτή την θέση. Ο ΠΑΟΚ θυσίασε παίκτες για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέχρι τις 31/12. Αυτό επιβάλλει, όμως, το fair play. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δώσουμε την μάχη μας μέχρι 30/6. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για στήριξη. Εγώ πρέπει να του μιλήσω αληθινά. Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι. Της συσπείρωσης και της απαξίωσης. Εγώ δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ και αυτή την μάχη θα την δώσω".
Για τον κόσμο: "Η απογοήτευση είναι λογική. Οταν από κάποιον στερείς την ποιότητα, πειράζει τον καθένα. Εγώ πρέπει να μεταφέρω την τωρινή κατάσταση. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται και να είναι δίπλα μας".

Για το πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει τον τρόπο για την αδειοδότηση: "Οι δρόμοι είναι είτε από χορηγίες, είτε από επενδυτές, είτε από εισιτήρια. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλες τις λύσεις για να παίξουμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα".
Για το αν ήταν άσχημος ο τρόπος λειτουργίας τα χρόνια που πέρασαν: "Δεν ρίχνω μομφή για κανέναν. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον τρόπο λειτουργίας που είχε. Επρεπε να γίνουν αλλαγές στην εποχή της ευμάρειας. Τα έχω πει και στον Ζαγοράκη. Ο οικονομικός διευθυντής στις 2 Μαΐου θα αρχίσει να δουλεύει. Πιστεύω η διαφάνεια είναι σημαντική. Εγώ θα πρέπει να προστατέψω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ."
Για τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ: "Αυτή την στιγμή έχουμε τριγμούς σε όλες τις διαδικασίες, όπως αυτό γίνεται και στις σκέψεις των οπαδών μας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Αν γίνουν αυτά η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι για μένα είναι ο πιο σημαντικός. Οχι οι παίκτες που θα έχει".
Για τους Καμπάνη και Σαββίδη: "Πλειστηριασμός σε αυτά τα θέματα δεν γίνεται. Έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Εγώ σαν ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσεγγίσω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους. Εγώ σαν Βρύζας δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μόνο ο πρόεδρος του Α.Σ.

Ο ΠΑΟΚ αυτά τα θέματα πρέπει να τα χειρίζεται με μεγάλη σοβαρότητα. Εχουν εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον τους. Αντιλαμβάνομαι την δημοσιογραφική ιδιότητα και την επέκταση του ζητήματος, εγώ σαν ΠΑΟΚ οφείλω να προσεγγίσω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν δείξει σοβαρότητα. Κανένας Βρύζας δεν μπορεί να δώσει τον ΠΑΟΚ πουθενά, υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος στον ΑΣ".
Για το πόσα είναι τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα ο ΠΑΟΚ: "Στην τελευταία γενική συνέλευση αναλύθηκε η οικονομική κατάσταση. Πάντως, η διαφάνεια δεν σημαίνει και ξεβράκωμα. Θα πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε την ομάδα. Γίνονται όλες οι διαδικασίες για να πάρουμε την αδειοδότηση"
Για τα παγωμένα χρέη: "Εγιναν ενέργειες, πολύ σημαντικά ραντεβού. Αν λυθεί αυτό το θέμα θα ανοίξει ο δρόμος και για την επένδυση. Κάθε άνθρωπος είναι δύσκολο να έρθει στον ΠΑΟΚ με τα παγωμένα χρέη. Προσπάθησα να το λύσω αυτό, προεκλογικά ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Υπάρχει επαγρύπνηση, έχουμε πάρει διαβεβαίωση για νέο φορολογικό νόμο, περιμένουμε να δούμε και αυτόν και ανάλογα να πράξουμε".
Για το θέμα των επενδυτών: " Η φιλοσοφία ορίζεται από τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Είναι για έξι μήνες και έχει συγκεκριμένο σκοπό. Αυτή την στιγμή είμαστε με νερά μέσα στο σπίτι μας. Πρέπει να βγάλεις τα νερά. Ο επενδυτής είναι μια λύση και γι' αυτό γίνονται οι επαφές".
Για το αν έχει ενημερωθεί ο Κατσαρής: "Εκανα συνάντηση με τον Κατσαρή. Εχει ενημερωθεί. Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να έχει το γήπεδο πριν δείξει ποιος είναι. Εκκρεμούν οι συναντήσεις με τον Ερασιτέχνη. Σήμερα περιμένουμε το χαρτί της τράπεζας από τον Σαββίδη. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το θέμα".
Για το αν υπάρχουν ημερομηνίες για το θέμα των επενδυτών με βάσει την άδεια που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ από την UEFA: "Μέχρι τις 14 Μαΐου που ανοίγει η αύξηση  θα έχουν ληφθεί αποφάσεις ".
Για τα θέματα της Λίγκας: "Η Πολιτεία προσπαθεί να επιβάλλει κανόνες. Κάποιοι ίσως να με θεωρήσουν γραφικό. Μέχρι τώρα, αυτούς τους τρεις μήνες, έχουν γίνει προσπάθειες. Η Λίγκα προσπαθεί να περάσει το πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο υγιής φωνή στην Λίγκα. Εχει προσέγγιση όπως πρέπει. Αυτή την στιγμή εγώ θέλω να πιστεύω πως γίνεται προσπάθεια".
Για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ο ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους: "Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο εμπορικό κομμάτι και σε καθοριστικούς τομείς. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ότι θα πορευτούμε χωρίς επενδυτές για να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα ενδεχόμενα. Θα περιμένουμε και τα πλέι οφ για να δούμε τα οικονομικά. Ο κόσμος μακάρι να έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και να έρθει να δώσει μάχη.
Εγώ δεν θέλω να τονώσω την ψυχολογία κανενός, θέλω η ομάδα να αποκτήσει και πάλι νοοτροπία νικητή, θέλω αυτά που λέμε στα παιδάκια μας για ηθικές αξίες να εκφράζουν τον ΠΑΟΚ. Είμαι σε επαφή με τα παιδιά(σ.σ. τους παίκτες), πιστεύω να ανταποκριθούν σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Είναι άλλη η ώθηση όταν το γήπεδο είναι γεμάτο".
Για το ζήτημα Σαχπατζίδη: "Είναι ένας από τους πολλούς μετόχους της ΠΑΕ. Έχει βοηθήσει οικονομικά από την περίοδο Μπατατούδη ακόμη. Έχει ένα προσωπικό θέμα που είναι στην δικαιοσύνη, θα δούμε τι θα γίνει. Όπως ξέρετε έχω προσωπική σχέση μαζί του. Δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση από την ΕΕΑ. Είμαστε στα πλαίσια της νομιμότητας, έτσι κινούμασταν και έτσι θα κινούμαστε και από εδώ και πέρα".
Για το ότι και ο ίδιος ήταν στον ΠΑΟΚ τις περιόδους διοίκησης του Ζαγοράκη: "Ημουν τεχνικός διευθυντής, δεν ήξερα τι γίνονταν στην διοίκηση. Μετά ανέλαβα πρόεδρος, ήταν μικρό το χρονικό διάστημα σε αυτή την θέση. Παρέμεινα στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και μετά έφυγα και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα αληθινή οικονομική ενημέρωση. Ο τρόπος διαχείρισης σε ένα κομμάτι σημαντικό ήταν ερασιτεχνικός. Δεν υπήρχε οικονομικός διευθυντής να βάλει μία τάξη".
Για το αθλητικό κέντρο: "Δεν υπήρχε στρατηγική και πλάνο για το τι θα γίνει. Δεν υπήρχε μελέτη των υποδομών. Πάντως στηρίζουμε αυτή την επένδυση, θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις".
Για το θέμα Μπόλονι: "Ο Μπόλονι έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και δεν τίθεται θέμα προπονητή"
Για το ρίσκο με τα νέα παιδιά: "Εννοείται πως είναι ρίσκο. Αλλά τα νερά είναι μέσα στο σπίτι μας. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως για δύο χρόνια θα πρέπει να μειώσει τις οφειλές του".
Για το θέμα του Σαλπιγγίδη:  "Εχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ. Ο Δημήτρης είναι από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουμε. Θα μιλήσουμε μαζί του. Εχει μπροστά του και την Εθνική που είναι χαρά μας να παίζουν εκεί παίκτες μας"
Για αν τον ενδιαφέρει πόστο στην Λίγκα: "Δεν με απασχολεί να είμαι στην Λίγκα".
Για την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες: "Είναι  επιλογή μας εδώ και τέσσερα χρόνια να δώσουμε έμφαση στις Ακαδημίες. Το πλάνο τότε ξεκίνησε, έγιναν δωμάτια, συμφωνία με ιδιωτικό σχολείο, έχουν μαγείρισσα, Δώσαμε έμφαση στην νοοτροπία των παιδιών, σε ποια τουρνουά θα παίζουν, βάζουμε να παίζουν στους αγώνες δύο χρόνια μικρότεροι και αυτή την στιγμή ήρθαν τα αποτελέσματα μέσα από αυτή την δουλειά. Σίγουρα η ομάδα πρέπει να έχει βασικό κορμό, δεν μπορούν μόνα τους τα νέα παιδιά. Θα φτιάξουμε κορμό και θα δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν"
Για το θέμα των επενδυτών και τις άλλες επαφές που έχει κάνει εκτός Καμπάνη και Σαββίδη: "Δεν έχω σκοπό να βάλω τον Καμπάνη και τον Σαββίδη να κάνουν πλειστηριασμό. Εχω μιλήσει και με άλλους. Περιμένω το χαρτί του Σαββίδη και να καλυφτούμε με την φερρεγγυότητά του".
Για το κλίμα με ενδιαφερόμενους: "Εκανα επαφές με ανθρώπους επιφανείς της πόλης. Πιστεύω πως έχουμε μια τόσο ισχυρή ομάδα και πως δεν ήταν δυνατόν άνθρωποι τέτοιοι να μην συμμετέχουν στο σύλλογο. Δεν ήθελαν όμως να συμμετέχουν γιατί το περιβάλλον δεν ήταν κατάλληλο. Υπάρχει άγριο κλίμα".
Για τις διοικήσεις Πρωτοδικείου: "Η διοίκηση πρωτοδικείου είναι υπηρεσιακή διοίκηση που έχει σκοπό την εύρεση χρηματοδότη. Πόσο μάλλον σε μια εποχή όπως αυτή. Εμεις είμαστε αυτή την στιγμή με νερά στο σπίτι μας, μετά θα δούμε. Ο επενδυτής αυτή την στιγμή δίνει μία λύση και για αυτό γίνονται και οι επαφές".
Και πάλι για τους επενδυτές: "Ο κάθε ένας θέλει να ξέρει και τι σχέση θα έχει με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Τι θα πληρώνει αναλυτικά, πρέπει να ξέρει τι οφείλει να δίνει".
Για το Δ.Σ. "Μέχρι τις 10 του μήνα θα έχω δώσει ονόματα".
Για τα πρόσωπα που ήταν στην ΠΑΕ και αν υπάρχει περίπτωση κάποιος να επιστρέψει: "Σέβομαι τον οποιονδήποτε πρόσφερε στην ομάδα, δεν ξέρω ακόμη, θα το δούμε".
Για την υποθηκευμένη περιουσία του: "Να πηδήξω από το καράβι; Είμαι εδώ συγκυριακά. Ολοι οι αρμόδιοι φορείς που υπέδειξαν την ευθύνη και την αποδέχτηκα. Εχω ευθύνη και έχω υποθηκεύσει τα παιδιά μου και την περιουσία μου. Αυτή η προσπάθεια γίνεται από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Με έχουν δεσμεύσει την ακίνητη περιουσία μου μέχρι να αποπληρωθεί το 70% των χρεών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπερασματά του, καλώς όποιος θέλει να δώσει την στηριξή του, δεν μου βγαίνει να του ζητήσω άλλο υπομονή, ας ξέρει την αλήθεια και ας πάρει την αποφασή του".
Για το θέμα Βιολίδη: "Εχουμε βάλει ένα όριο μέχρι 30/6 για να επιστραφούν τα λεφτά του Βιολίδη. Μεχρι τις 30/6 πιστεύω ότι θα έχει δώσει τις εγγυήσεις ή τις επιταγές".
Για το ζήτημα του ιματισμού: "Στάλθηκαν σήμερα τα συμβόλαια της UMBRO. Είναι υπογεγραμμένα από την εταιρία"
Για το ενδεχόμενο πώλησης παικτών: "Θα πρέπει από υπόλοιπους τρόπους να βρούμε λύση. Δεν είναι τρόπος αυτός να χάνονται ποιοτικοί παίκτες και να απογοητεύεται ο κόσμος".
Για τον προϋπολογιμό: "Πρέπει να δούμε και τα πλέι οφ και μετά να γίνει ο προϋπολογισμός".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ: "Εγώ ο ίδιος μίλησα με την ομάδα και τους το είπα. Ελπίζω πως μπορούμε να πάρουμε την πρωτιά".
Για τα δύο αγωνιστικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ: Είναι δεδομένο ότι έφυγαν παίκτες ποιότητας. Εκτός αυτού υπάρχουν τριγμοί σε όλο το οικοδόμημα λόγω της γενικότερης κατάστασης. Η ομάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Η ομάδα έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο, νομίζω πέτυχε περισσότερα γκολ από άλλες σεζόν, αλλά δεχτήκαμε και πολλά, θα πρέπει να βρεθεί ισορροπία. Είναι δουλειά του προπονητή και θα βρει την λύση.
Ο μέσος όρος μας εντός έδρας ήταν κακός δεν μπορείς έτσι να πρωταγωνιστήσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου