Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε με 1-0 του Παναθηναϊκού, πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ και εξαρτάται πλέον μόνο από τις δυνάμεις του και όχι τις... συνεργασίες άλλων ομάδων για να εξασφαλίσει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μέγα πάθος από παίκτες και κόσμο στην καυτή Τούμπα. Το γκολ της χρυσής νίκης ο Σαλπιγγίδης στο 32'
Αν μη τι άλλο το άξιζε... Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Παναθηναικούκ, είχε πάθος στο παιχνίδι του και κέρδισε δίκαια με 1-0. Ο "Δικέφαλος" ειδικά στο πρώτο μέρος έπιασε ικανοποιητικά στάνταρ απόδοσης, στο δεύτερο μέρος "έπεσε" αλλά ήταν λογικό γιατί έδωσε περισσότερο σημασία στο να φυλάξει τα μετόπισθέν του και η νίκη που ήρθε με τέρμα του Σαλπιγγίδη, τον "τοποθέτησε" στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ορεξάτος το παιχνίδι που είχε αρκετά καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και οι παίκτες του Μπόλονι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο 7' όταν ο Σαλπιγγίδης σέντραρε, αλλά ο Γεωργιάδης δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και αυτή κατέληξε στα χέρια του Καρνέζη. Ο Παναθηναικός δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στην συνέχεια τον ΠΑΟΚ, αν και ανέβασε στροφές. Ωστόσο ο "Δικέφαλος" ήταν καλά στημένος, δεν άφηνε πολλούς κενούς διαδρόμους στους ποδοσφαιριστές του Φερέιρα και μετά το 25' φόρτσαρε για τα καλά. Αποτέλεσμα αυτής της ανόδου στην απόδοσή του ήταν το τέρμα που πέτυχε στο 32' ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την συρτή σέντρα του Σταφυλίδη.
Οι "ασπρόμαυροι" είχαν βρει ρυθμό, ο Γεωργιάδης απείλησε στο 35' με μακρινό σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ετο έφυγε μόνος του στην εστία του Καρνέζη αλλά... άργησε πολύ με αποτέλεσμα ο Κουίνσι να κόψει την τελευταία στιγμή. Ακολούθως ακυρώθηκε τέρμα του Αθανασιάδη καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 43' ο -εξαιρετικός- Σταφυλίδης έδιωξε σωτήρια την μπαλιά που πήγε να γίνει στον αφύλαχτο Κουίνσι και τελικώς το ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ που άρεζε ιδιαίτερα.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρχαν φάσεις. Ο Παναθηναικός προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι του και να γίνει απειλητικός για την εστία του Χαλκιά, αλλά οι παίκτες του Μπόλονι ήταν... πάντα εκεί που έπρεπε. Ακολούθησαν κάποια νεύρα σε φάσεις που πρωταγωνίστησε ο Γκαρσία, ο οποίος "κιτρινίστηκε" από τον Τριτσώνη και προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Καρνέζη στο 70' με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στην συνέχεια ο "Δικέφαλος" ήταν φανερό πως έδινε σημασία στο να προσέξει περισσότερο τα νώτα του, με τον Κλέιτον να "σκάβει" την μπάλα στο 74', αλλά αυτή να περνάει ψηλά άουτ. Στο 86' ο "κεραυνός" του Φωτάκη απομακρύνθηκε από τον Καρνέζη και το τέλος βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Ετο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ιβιτς (77' Φωτάκης), Γεωργιάδης (84' Νιμανί), Σαλπιγγίδης (90+ Παπάζογλου), Αθανασιάδης
Η σύνθεση του Παναθηναικού: Καρνέζης, Μαρίνος (61' Χριστοδουλόπουλος), Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Σιμάο (69' Τοτσέ), Κατσουράνης, Κουίνσι, Κλέιτον (80' Καραγκούνης), Ζέκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου