Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ραντεβού, σήμα και μετά δάνειο

Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλαν στον Ιβάν Σαββίδη Βρύζας και Κατσαρής και ποια θα είναι η ατζέντα της συζήτησης μαζί του στο τετ α τετ που οι δύο πρόεδροι επιδιώκουν να γίνει στην Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα

Αμεση υλοποίηση της συμφωνίας με τον Ιβάν Σαββίδη επιδιώκουν ο Ζήσης Βρύζας και ο Θανάσης Κατσαρής προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και η εκταμίευση του δανείου των 2 εκ. ευρώ. Οι πρόεδροι ΠΑΕ και ΑΣ συνέταξαν μία επιστολή μέσω της οποίας του παρουσιάζουν τι ακριβώς ζητάνε, όπως, για παράδειγμα να αυξηθεί το ποσό που προτείνει ο Σαββίδης στον Ερασιτέχνη από 500.000 σε 650.000 ευρώ, αλλά και κάποιες ακόμη λεπτομέρειες διαπραγμάτευσης, όπως η εκμετάλλευση του σήματος. Αυτό που θέλουν Βρύζας, Κατσαρής και έχει μεταφέρει απευθείας στον ομογενή επιχειρηματία ο πρόεδρος της ΠΑΕ, είναι ο Σαββίδη να έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνει μία τετ α τετ επαφή.
Μία βασική λεπτομέρεια που θα συζητηθεί είναι το θέμα της εκμετάλλευσης του σήματος. Η πλευρά Σαββίδη έχει εκφράσει την διάθεση να έχει εξ' ολοκλήρου την εκμετάλλευση του σήματος. Θα του εξηγηθεί ότι το σήμα ανήκει στον Ερασιτέχνη και θα επιδιωχθεί μία συμφωνία μαζί του που να συμφέρει και τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ, εφόσον υπάρξει συμφωνία, είναι όλα έτοιμα για την εκταμίευση του δανείου ύψους 2 εκ. ευρώ, που θα καλύψει άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό θα δοθεί με εγγύηση του ΟΠΑΠ, δηλαδή κάποιες δόσεις από την χορηγία του Οργανισμού στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά θα πάνε απευθείας για την καταβολή του ποσού και για αυτό θα υπάρχουν και έγγραφες δεσμεύσεις. Από εκεί και πέρα, με στόχο να αποφευχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, το δάνειο θα δοθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα φαίνεται ως φυσικό πρόσωπο ο Σαββίδης. Αυτό θα γίνει μέσω μιας πρωτότυπης αλλά πολύ αποτελεσματικής φόρμουλας, ώστε να εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα που θα έχουν προέλευση από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου