Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Σε ισχύ το νέο ποινολόγιο της UEFA

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υιοθετεί άμεσα τις νέες τιμωρίες που σχετίζονται με το οικονομικό fair play

Οπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην εφημερίδα "Sportday": "Ηταν το μόνο που έμενε να αποσαφηνιστεί και αποσαφηνίστηκε: όπως πληροφορηθήκαμε από επίσημα χείλη στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, το νέο ποινολόγιο της UEFA είναι ήδη σε ισχύ. Από τη στιγμή που ψηφίστηκε στο κογκρέσο.
Επομένως, π.χ. τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα που θα εκδικάσουν τις υποθέσεις ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τη νομική δυνατότητα να βασιστούν (και) στους νέους κανόνες. Οπως καταλαβαίνετε, αυτή η νέα τάξη πραγμάτων μπορεί να αποδειχθεί... μάννα εξ ουρανού για τις ταλαιπωρημένες ελληνικές ομάδες. Γιατί πλέον οι Πειθαρχικές Επιτροπές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες στην επιβολή ποινών.
Ναι μεν δεν έχουν καταργηθεί οι αποκλεισμοί (είτε από τρέχουσα σεζόν είτε από επόμενες) και οι αφαιρέσεις βαθμών, ωστόσο πλέον υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα με την προσθήκη νέων ποινών, δηλαδή την απαγόρευση δήλωσης νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών στο «ευρωπαϊκό» ρόστερ, την παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Champions League, Europa League και τον περιορισμό του «ευρωπαϊκού» ρόστερ  (θα μπορεί να μπαίνει ανώτατο όριο στον αριθμό των δηλωμένων στην UEFA ποδοσφαιριστών).
Θυμίζουμε ότι σε πρώτη φάση οι τρεις ελληνικοί σύλλογοι έχουν τιμωρηθεί με «καμπάνες» αποκλεισμών με αναστολή. Απομένει πλέον να φανεί στο πρακτικό σκέλος αν τα πειθαρχικά όργανα της UEFA θα προχωρήσουν από φέτος σε μετατροπές ποινών (δηλαδή π.χ. το πρωτοβάθμιο να έχει αποφασίσει αποκλεισμό με αναστολή και το δευτεροβάθμιο να επιβάλλει π.χ. απαγόρευση δήλωσης νεοαποκτηθέντων παικτών στο «ευρωπαϊκό» ρόστερ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου