Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κρατάει την τύχη στα χέρια του

Για να πάρεις αποτέλεσμα σε μια από τις παραδοσιακότερες έδρες της Ιταλίας, το Αρτέμιο Φράνκι, χρειάζεσαι ποιότητα, ψυχραιμία, πάθος, τύχη και πίστη…Ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος -και- σε αυτή την εκτός έδρας αναμέτρηση και μάλιστα στο τέλος μπορεί να νιώθει και άτυχος, γιατί όποτε χρειάστηκε είχε τις απαντήσεις στην πίεση της Φιορεντίνα. Το τελικό 1-1 δίνει όλες τις δυνατότητες στον Δικέφαλο να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους 32 του Europa League εφόσον κερδίσει τα ματς με Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ.
Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που δέχτηκε άμεσα την ασφυκτική πίεση των Βιόλα. Και μπορεί εκείνος να έκανε την πρώτη μεγάλη φάση του ματς, όταν στο 14ο ο Κλάους έβγαλε… “μάτι” τον Περέιρα, με τον Αργεντίνο να σουτάρει άουτ, ωστόσο στη συνέχεια και μέχρι το 35′ περίπου οι ποδοσφαιριστές του Μοντέλα έχασαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Γλύκος και Τζιόλης έκαναν καταπληκτικό ματς ανασταλτικά και μάλιστα ο τελευταίος γυρνώντας ως τρίτος στόπερ με εντολή του προπονητή του, συμμάζεψε αρκετά την αμυντική λειτουργία.
Στην επανάληψη παίχτηκε…άλλο ματς! Ο ΠΑΟΚ λες και δέχτηκε ηλεκτροσόκ στα αποδυτήρια μπήκε για να κάνει εκείνος το παιχνίδι του. Με ένα 3-5-2, ενίοτε και 3-6-1 έκλεισε τις τρύπες προς την εστία του και με ωριμότητα και ψυχραιμία βρήκε τις… “ανάσες” να επισκεφθεί με αξιώσεις την εστία του Ταταρουσάνου. Θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίς αλλά ο Κλάους υποδείχθηκε οριακά οφσάιντ πριν σκοράρει με σουτ στις… “αράχνες”, ωστόσο ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έστρωσε -μετά την καταπληκτική ατομική ενέργεια του Γκολάσα από δεξιά- στον Μάρτενς που πλάσαρε εύστοχα στο 81ο λεπτό.
Η πολύ ποιοτική Φιορεντίνα σκόνταψε μερικές φορές σε καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, είτε πάνω στον Γλύκο, είτε πάνω στον Τζιόλη και τον Κατσικά αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν κατάθεση ψυχής μέχρι το τέλος. Λίγο πριν αυτό έρθει με μια μεγάλη νίκη, η Φιορεντίνα πήρε αυτό που διεκδίκησε με πείσμα ως το τέλος, ένα γκολ ισοφάρισης με καταπληκτικό φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Πασκουάλε να εκτελεί καταπληκτικά. Το τελικό 1-1 με τον τρόπο που ήρθε αφήνει γλυκόπικρη μεν γεύση, αναδεικνύει όμως ακόμη μια φορά το ευρωπαϊκό “μέταλλο” που έχει… εξορύξει από όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης ο ΠΑΟΚ
Πλέον ο Δικέφαλος εξακολουθεί να κρατά 100% την τύχη στα χέρια του και με δυο νίκες (υπό προϋποθέσεις και με συγκεκριμένο σκορ απέναντι στους Γάλλους στο χειρότερο σενάριο) περνάει στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League, στην ελίτ της Ευρώπης. Εκεί που σίγουρα ανήκουν οι 2500 και πλέον οπαδοί του που έκαναν το μωβ γήπεδο της Φιορεντίνα…ασπρόμαυρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου