Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Προσοχή στην παγίδα με Φιορεντίνα!

Γιατί η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είναι υποχρεωμένη να δει το αποψινό παιχνίδι με τους «βιόλα» σαν τελικό. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει.


 Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι απόψε κόντρα στη Φιορεντίνα ο ΠΑΟΚ θα παίξει ΜΟΝΟ με τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές του.  Δεν πρόκειται να πάρει κανένα ρίσκο… αλά Ρατς κόντρα στον Εργοτέλη. Πολύ καλά θα κάνει γιατί ο «Δικέφαλος» δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κι άλλο ποδοσφαιριστή στην φάση που βρίσκεται.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί να μεταφράζεται ως… κάπως  χαλαρή προσέγγιση στον αγώνα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συμβεί κάτι τέτοιο απόψε γιατί ο ΠΑΟΚ θα το πληρώσει ποικιλοτρόπως και όχι μόνο με την απώλεια βαθμών που μπορεί να στοιχίσουν στην προσπάθεια πρόκρισης στους «32» του Europa League.
Η πιο μεγάλη ζημιά που μπορεί να γίνει θα έχει να κάνει με την απώλεια του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει αυτή την περίοδο μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και αυτό κάνει τους παίκτες να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο «(κούραση, τραυματισμούς) που ορθώνεται στο δρόμο τους. Αυτό το στοιχείο ο Αναστασιάδης και τα… παιδιά του πρέπει να το διατηρήσουν ως κόρη οφθαλμού. Και για να συμβεί αυτό πρέπει ο ΠΑΟΚ να καταθέσει ενέργεια και ψυχή απόψε στον αγωνιστικό χώρο του «Αρτέμιο Φράνκι».
Ιταλός, φανατικός υποστηρικτής της Φιορεντίνα, προσπαθούσε χθες να μου εξηγήσει τη νοοτροπία που διακατέχει τους «βιόλα». «Αν η Φιορεντίνα έπαιρνε αποτέλεσμα μέσα στην Γένοβα από την Σαμπντόρια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον ΠΑΟΚ» μου έλεγε και συμπλήρωνε: «Τώρα, όμως, που είχε ένα κακό αποτέλεσμα θα κάνει τα πάντα για να το… διαγράψει μέσα από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ». 
Κοντολογίς, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ απόψε μπει στο παιχνίδι με το μυαλό των παικτών του περισσότερο στο φρένο και λιγότερο στο γκάζι… «για να μην κουραστούμε ενόψει Παναθηναϊκού», το πιθανότερο είναι να ζήσει μία δύσκολη βραδιά που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στον αγώνα της Κυριακής.
Αντίθετα, αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενστερνιστούν τη λογική του προπονητή τους «μη μου μιλάτε για μεθαύριο, εγώ δεν ξέρω αν θα ζω, γι’ αυτό προτιμώ  να ασχολούμαι με το τι αποτέλεσμα θα φέρουμε στην Φλωρεντία» τότε έχουν πραγματικά πολλά οφέλη να κουβαλήσουν στις αποσκευές τους  για την Ελλάδα.
Το σημαντικότερο ο… αέρας ότι αυτός ο ΠΑΟΚ παλεύει όλα τα παιχνίδια και με τον κόσμο στο πλευρό του θα παρασύρει στο διάβα του τον Παναθηναϊκό.
Και δύο λόγια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πάντα, όταν ο «Δικέφαλος» δίνει παιχνίδι στην Ευρώπη δημιουργεί στους οπαδούς του την ευκαιρία να διαφημιστούν. Να κάνουν γνωστή τη δυναμική τους έξω από τα στενά ελληνικά σύνορα. Στο δικό τους χέρι είναι η επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα το επιδιώξουν. Θετικά ή αρνητικά.
Θα μεταφέρω ένα περιστατικό στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου των Αναστασιάδη-Σαλπιγγίδη και καλό είναι να το κρατήσουν στην άκρη τους μυαλού τους όσοι θα είναι απόψε στις κερκίδες του «Αρτέμιο Φράνκι».
Ενώ συζητούσα με Ιταλούς συναδέλφους σχετικά με το πόσοι οπαδοί της Φιορεντίνα θα πάνε στο γήπεδο, με πλησιάζει με δημοσιογράφος, άνω των 50 και μου λέει: "Μην ψάχνεις να βρεις εδώ αυτό που γίνεται στην Τούμπα. Έχω πάει σε πολλά γήπεδα στην Ευρώπη και αυτό που συμβαίνει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού.
Είναι φανταστικοί. Κι αυτό που βίωσα στο προηγούμενα ματς με το να χειροκροτούν επί δέκα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα, δεν το έχω βιώσει ξανά στη ζωή μου… ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου