Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

9 εκατ. ή αντίο Ευρώπη

Κοντά στα εννέα εκατ. ευρώ θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός προκειμένου να πάρει την αδειοδότηση από την UEFA για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το «τριφύλλι» έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Θέλει όμως ακόμα 6,5 εκατ. ευρώ για να καλύψει και τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο ποσό αυτό θα προστεθούν στις οφειλές και οι δόσεις που τρέχουν για το 2012-Φεβρουάριος, Μάρτιος και αυτή του Μαΐου.
Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα έως τις 15-20 Μαΐου, οπότε και θα αρχίσει να συζητείται η υπόθεση της αδειοδότησης, τότε θα επιδιώξει να δώσει μία οριστική λύση στα προβλήματά του. Διότι το άνοιγμα είναι πολύ μεγαλύτερο, ξεπερνάει τα 25 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτά που θα απαιτηθούν από την ΕΠΟ και κατ' επέκταση από την ΟΥΕΦΑ να αποπληρωθούν είναι εννέα εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως οφειλές σε παίκτες και ομάδες.
Υπάρχουν επιχειρηματίες με δυναμική και οι Βγενόπουλος, Αλαφούζος κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βρεθούν παραπάνω από τα μισά που απαιτούνται για να γλιτώσει η ομάδα τη διάλυση.
Στον ΠΑΟ δεν έχουν ακόμα ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ για το πότε θα βγει η απόφαση για αν θα παραμείνει η αναστολή ή αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα διατάξει τελικά τον αποκλεισμό της ομάδας από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου